Hurgada ali Makadi Bay – valovi vas že čakajo!

Iz Budimpešte boste z direktnim letom lahko ujeli sonce v Egiptu že čez zimske počitnice! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.siSpodaj vam predstavljamo ponudbe enega izmed slovenskih organizatorjev. Trenutno je za vstop v Egipt potreben negativen PCR test, ki pa ga lahko opravimo tudi na letališču ob pristanku za 30 USD (enaka cena, kot za vizo v preteklosti, trenutno le-ta ni potrebna). Tranzit je čez Madžarsko dovoljen (več spodaj v članku). Bi morda z rednimi linijami odšli v Egipt iz Dunaja ali Ljubljane?

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: Vsako soboto (za 7 dni)

Prevoznik: direktni let iz Budimpešte) (v kolikor bi raje leteli iz Bratislave nas kontaktirajte na rezervacije@posvetu.si)

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do  razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Budimpešte z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni je vključenih 7 All Inclusive nočitev.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ.

EGIPT*:

(cena na osebo za 7 dni – ob odhodu dveh oseb iz Budimpešte / All Inclusive)

Kliknite na posamezen hotel za opis hotela. Za druge datume incene ob odhodu večih oseb ter razna vprašanja nam pišite na rezervacije@posvetu.si.

BUD-HRG

SIVA GRAND BEACH 4*+

SIVA GRAND BEACH 4*+

MAKADI SPA 5* (+18)

MAKADI SPA 5* (+18)

GRAND WATERWORLD 5*

GRAND WATERWORLD 5*

7 DNI

14 DNI

7 DNI

14 DNI

7 DNI

14 DNI

06.03.2021

599

739

709

1009

669

859

13.03.2021

569

699

639

Ostali READ SEA hoteli so do 1.4. zaprti!

Opisi hotelov –> TUKAJ <–

SIVA GRAND BEACH 4,5*, ALL INCLUSIVE

GRAND WATERWORLD MAKADI 5*, ALL ICNLUSIVE

Opisi hotelov –> TUKAJ <–

*zapisane cene se lahko spremenijo.

Možni so tudi odhodi iz Bratislave ali pa preko rednih linij. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišite na rezervacije@posvetu.si.

Tranzit potnikov po kopnem in preko letališča Budimpešta

Pri tranzitu čez ozemlje Madžarske v drugo državo še vedno velja, da lahko državo prečkate samo po zato določenem avtocestnem koridorju, pri čemer morate tranzit opraviti v 24-ih urah. Ob vstopu na Madžarsko morate predložiti dokazilo o namenu poti in ciljni državi ter dokazilo, da boste lahko vstopil v naslednjo državo potovanja (za slovenske državljane, ki se čez Madžarsko vračajo v domovino praviloma zadostuje veljavni slovenski potovalni dokument). Tranzit lahko poteka tudi v urah, ko je v HU sicer veljavna omejitev gibanja (tj. med 20:00 in 05:00 uro).

Dovoljeno je tudi potovanje z letali, kar pomeni, da slovenski državljan lahko odpotuje v tujino preko letališča v Budimpešti. Obvestilo, da se vožnja na/iz letališča v Budimpešti smatra tudi kot tranzit najdete tudi na tej spletni strani madžarske policije (besedilo pod sliko) – v kolikor bi imeli težave na tujih letališčih pri povratku na letališče v Budimpešti, predlagamo, da predstavnikom letalske družbe s katero potujete pokažete to spletno stran, kjer je tudi slikovni prikaz določenih koridorjev za tranzitne poti.

Pri povratku na to letališče in poti nazaj v Slovenijo je potrebno upoštevati pravila tranzita oz. najkrajše poti proti Sloveniji. Na letališču vas svojci oz. znanci iz Slovenije lahko odpeljejo v Slovenijo. Pri tem je potrebno na slovensko-madžarski meji pri mejni kontroli predložiti kopijo letalske vozovnice in kopijo osebnega dokumenta osebe, ki potuje.

Potnikom zaradi nastale situacije na osnovi izkušenj svetujemo, da pri prevozih iz letališča proti Sloveniji uporabljajo svoj avto (v kolikor so ga pred odletom parkirali tam), najete prevoze, taksi službo na letališču oz. jih do slovenske meje odpeljejo znanci, ki se že nahajajo na Madžarskem.

Povezava do strani veleposlaništva.

Testiranje za Covid-19

Od 1. septembra 2020 morajo vsi potniki, ki prispejo v Egipt, predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur.

–       otroci do 6 let testa ne potrebujejo
–       samo potniki, ki prispejo na letališča  v Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurgado in Marsa Alam lahko PCR test opravijo ob prihodu na eno od omenjenih letališč (test opravi predstavnik egiptovskega Ministrstva za zdravje, cena 30 USD)
–         potniki lahko takoj po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel. Hoteli bodo za goste, ki so pozitivni na COVID-19 omogočili karanteno v ločenih sobah in krijejo vse stroške nastanitve, hrane in brezalkoholnih pijač do njihovega odhoda
–         ob povratku v Slovenijo velja, da negativni rezultat hitrega testa na COVID-19, prekine karanteno

Delna mapa Egipta


Hurgada je eno glavnih turističnih središč v državi, ki se nahaja na obali Rdečega morja. Med turisti je popularna zaradi čudovite pokrajine, celoletnega suhega in zmernega podnebja ter dolgih naravnih plaž. Njene vode so večino leta bistre in mirne ter so postale priljubljene pri različnih vodnih športih, zlasti rekreacijskem potapljanju in potapljanju z masko. Priljubljena so potapljaška mesta okoli otokov Abu Ramada, Fanadir, Giftun Kebir in Giftun Soraya. Turisti obiščejo tudi razbitine ladij, kot sta El Mina ali Rosalie Moller. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Hurgadi ter jih primerjali med seboj.

Makadi Bay je letoviško mesto v Egiptu. Nahaja se približno 30 kilometrov južno od Hurgade ob Rdečem morju. Letovišče je obdano z egiptovsko vzhodno puščavo, priljubljeni turistični zaliv pa je znan po svojih peščenih plažah in kristalno čisti vodi. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Makadi Bayu ter jih primerjali med seboj.

Doplačilo na destinaciji:

  • Turistična taksa ni vključena v ceno aranžmaja in se poravna na destinaciji ob prijavi v hotel/objekt.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Povprašajte nas tudi za dopustovanje na Jadranu!

Paketna ponudba iz Ljubljane / Gradca (od 27.3. naprej):

All Inclusive Egipt že od 27.3. naprej iz Ljubljane (čarterji v Hurgado vsako soboto)!

Leti z direktnimi linijami:

Februarja v Egipt? Letalske karte že od 262€ z Dunaja in 423€ iz Ljubljane!

Samostojna ponudba hotelov v Egiptu:

All Inclusive hoteli s petimi zvezdicami v Hurgadi in Sharm El-Sheikhu že od 165€ dalje!

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Za vas smo primerjali hotele v Egiptu:

Primerjali smo hotele v Egiptu (Hurgada, Makadi Bay, Port Ghalib)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Povprašajte nas tudi za dopustovanje na Jadranu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.