Našim strankam ponujamo različne opcije zavarovanj, ki jih ponuja Evropsko turistično zavarovanje (Europäische).

Spodaj objavljamo uradni tekst Evropske zavarovalnice v povezavi z vprašanji glede kritja stroškov v primeru obolenja / odpovedi potovanja zaradi Covid-19:

Informacije za naše stranke in partnerje o COVID-19 in zavarovalnim kritju

Velja od 1. maja 2022 do preklica

Razmere v povezavi s Covid-19 se nenehno spreminjajo. Upoštevajte trenutno veljavne predpise o vstopu in bivanju. Pogoj za zavarovalno kritje za Covid-19 je izpolnjevanje predpisanih pogojev države, iz katere se odpravljate na potovanje, države, v katero vstopate, kakor tudi izpolnjevanje predpisanih pogojev za prevoze in nastanitve tekom načrtovanega potovanja (zlasti predpisano cepljenje ali imunizacija), ker drugače potovanja ni mogoče izvesti.

Za vse zavarovalne pogodbe zagotavljamo naslednje kritje v obsegu (obseg ugodnosti in zavarovalnih vsot) izbranega zavarovalnega produkta:

Zavarovanje odpovedi potovanja za COVID-19
Stroškov odpovedi v primeru, da vi kot zavarovana stranka ne morete potovati,
• ker je dokazano, da ste vi ali enako zavarovana oseba, ki potuje z vami, bolna za COVID-19,ker za COVID-19 zboli družinski član (*) ali oseba, ki živi v istem gospodinjstvu, in je potrebna vaša nujna prisotnost,
(*) Za družinske člane se štejejo zakonec, oz. Življenjski sopotnik v skupnem gospodinjstvu, otroci, partnerjevi otroci, zet/snaha, vnuki, starši, mačeha in očim, tast in tašča, stari starši, bratje in sestre zavarovane osebe.
Vendar zavarovalnega kritja ni
• če ne želite začeti potovanja, ker se želite izogniti karanteni doma, na povratni poti ali ob prihodu na cilj,
• če ne želite začeti potovanja, ker vas skrbi okužba zaradi vse večjega števila primerov na počitniški destinaciji,
• če ponudnik storitev (hotel, letalska družba itd.) ne more opravljati svojih storitev (npr. zaradi zaprtja države) in je potovanje zaradi tega odpovedano.

Zavarovalno kritje med potovanjem za COVID-19
Prosimo, upoštevajte potovalne informacije za morebitne varnostne nasvete slovenskega ministrstva za zunanje zadeve glede COVID-19 in vaše potovalne destinacije: gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-zunanje-zadeve
V primeru bolezni zaradi COVID-19 ali pozitivnega PCR testa obstaja zavarovalno kritje do obsega zavarovanih zdravstvenih storitev
• za stroške zdravljenja (do zneska izbranega zavarovalnega produkta)
Poleg tega odobrimo dodatno zavarovalno varstvo za zavarovanca, ki ima Covid 19 in enega spremljevalca, ki potuje zraven
• za dodatne povratne potne stroške do 100%
• za dodatne stroške (stroški podaljšanja) ali dodatne stroške bivanja v karanteni v višini 100 €/ dan za vsakega, pri čemer je skupni znesek kritja omejen na največ 1000 EUR.

Opomba: Če slovensko ministrstvo za zunanje zadeve opozarja pred potovanjem v državo ali regijo zaradi COVID-19 ali drugih razlogov, zavarovalno kritje za to območje ni podano.
Izrecno poudarjamo, da lahko pandemija Covid-19 vodi do omejitev v zdravstveni oskrbi in naših običajnih storitev ni mogoče zagotavljati v običajni kakovosti. Zaradi visokih primerov Covid-19 je lahko zdravstvena oskrba preobremenjena, bolnišnice in običajna kakovost oskrbe morda ne bodo na voljo.

Premije (vrednost celotnega potovanja za vse osebe skupaj)

Povpraševanja in razpoložljivost

Prosimo vas, da vsa poizvedbe, zlasti na temo koronavirusa in zavarovalne zaščite, pošljete neposredno na info@turisticnozavarovanje.si

V primeru, da želite zavarovanje skleniti na naši agenciji Po svetu, pa se seveda obrnete tudi direktno na nas: rezervacije@posvetu.si

Zavarovanje rizika odpovedi lahko sklenete pri nas v kolikor ste preko nas koristili storitve (paketna ponudba, letalske karte, hoteli …)

Leave a Reply

Your email address will not be published.