Počitnice v Egiptu vas vabijo: Hurgada, Makadi Bay, Soma Bay …

Iz Ljubljane ali Gradca se s čarterskimi leti lahko že od 27. marca naprej poleti na številne sanjske destinacije! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Spodaj vam predstavljamo ponudbe naših največjih organizatorjev potovanj. Trenutno je za vstop v Egipt potreben negativen PCR test, katerega lahko za 30USD opravite tudi ob pristanku. V Sharm El-Sheikh se v letošnji sezoni ne bo letelo (alternativa leti iz Budimpešte ali Makadi Bay s koralnim grebenom).

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: vsako soboto (Hurgada) in petek (Sharm El-Sheikh – od 11.6. naprej)

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane (Gradca)

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do  razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane (Gradca) z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. na destinacijah bo prisoten tudi predstavnik iz Slovenije. V osnovni ceni je vključenih 7 nočitev z različnimi tipi prehrane (največkrat All Inclusive). Možne so tudi počitnice za 14 dni. Vizuma se za pristanek ne potrebuje vsaj do 1. maja.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ.

!!!Preverite še ULRA LAST MINUTE PONUDBO!!!

SAMO LET:

Možna je rezervacija samo leta (Flight Only) v Hurgado z vključeno Check prtljago do 20kg (in ročno do 5kg).

Cena povratnega leta je od 449€ na osebo naprej (z izjemo nekaterih najbolj priljubljenih terminov). V primeru nakupa Flight Only je možna rezervacija tudi hotela preko naših sistemov (cenejše, kot na ostalih booking sistemih)

EGIPT*:

(cena na osebo za 7 dni – ob odhodu dveh oseb / All Inclusive – razen, če ne piše drugače)

Kliknite na sliko za opis hotela (stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ali 10) ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Tukaj so prikazane cene za najcenejši termin. Za točne cene si kliknite na sliko in nato v iskalniku spremenite datum. Lahko spremenite tudi število oseb ali odhodno letališče (recimo Gradec). V kolikor vam ob kliku na izbrani hotel napiše “Ojoj, žal nam je. Izbrani paket ni na voljo” to pomeni, da ponudba ni (več) na voljo in poglejte za druge hotele kot alternativo.

Stran 1: (EDIT: brez letov v Sharm El-Sheikh)

Stran 2:

Stran 3:

Stran 4:

Stran 5:

Stran 6:

Stran 7:

Stran 8:

Stran 9:

Stran 10:

Kliknite na sliko za opis hotela (stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ali 10) ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

V kolikor vam ob kliku na izbrani hotel napiše “Ojoj, žal nam je. Izbrani paket ni na voljo” to pomeni, da ponudba ni (več) na voljo in poglejte za druge hotele kot alternativo.

*zapisane cene se lahko spremenijo. Cene so različne glede na termin potovanja (prikazane so najnižje cene).

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo pri nekaterih organizatorjih lahko opravite TUKAJ. Možni so tudi odhodi iz Gradca.

DELNA MAPA EGIPTA:


Sharm El-Sheikh bi lahko prevedli tudi v Šejkov zaliv. To je turistično mesto v distriktu Južni Sinaj na jugu polotoka Sinaj. Sodi med najbolj priljubljena letovišča ob Rdečem morju v Egiptu, samo mesto pa je povsem usmerjeno v turizem. Številni mednarodni hotelski kompleksi, restavracije, trgi, diskoteke, golf igrišča in mnogo več vabijo turiste na sanjske počitnice. Sharm El-Sheikh je središče za potapljanje v Akabskem zalivu. Zlasti so priljubljeni številni koralni grebeni, predvsem zaradi kakovosti vode in dejstva, da je skozi celo leto prijetno toplo. (čarterjev z Brnika v letu 2021 ne bo)

Hurgada je eno glavnih turističnih središč v državi, ki se nahaja na obali Rdečega morja. Med turisti je popularna zaradi čudovite pokrajine, celoletnega suhega in zmernega podnebja ter dolgih naravnih plaž. Njene vode so večino leta bistre in mirne ter so postale priljubljene pri različnih vodnih športih, zlasti rekreacijskem potapljanju in potapljanju z masko. Priljubljena so potapljaška mesta okoli otokov Abu Ramada, Fanadir, Giftun Kebir in Giftun Soraya. Turisti obiščejo tudi razbitine ladij, kot sta El Mina ali Rosalie Moller. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Hurgadi ter jih primerjali med seboj.

Makadi Bay je letoviško mesto v Egiptu. Nahaja se približno 30 kilometrov južno od Hurgade ob Rdečem morju. Letovišče je obdano z egiptovsko vzhodno puščavo, priljubljeni turistični zaliv pa je znan po svojih peščenih plažah in kristalno čisti vodi. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Makadi Bayu ter jih primerjali med seboj.

Port Ghalib je letoviško mesto na južnem delu egiptovske obale Rdečega morja. Letališče Marsa Alam je v bližini letovišča in leži približno 60 km severno od mesta Marsa Alam ter 75 km južno od mesta El Quseir. Letovišče je namensko zgrajeno naselje, postavljeno okoli marine in vsebuje več velikih integriranih letovišč, ki so večinoma namenjena evropskim turistom in so močno usmerjena v vodne športe. Deskanje in potapljanje sta tukaj zelo priljubljena. Letovišče je veliko tišje od tistih severneje, kot sta Hurgada in Sharm el-Sheikh, zato so koralni grebeni deležni manj prometa ter posledično v boljšem stanju. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Port Ghalibu ter jih primerjali med seboj. (čarterjev z Brnika v letu 2021 ne bo)

Doplačilo na destinaciji:

  • samo za izlete v primeru vašega interesa ter za PCR teste, v kolikor jih boste opravili v Egiptu. Vljudno je tudi puščati napitnino.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT 

• Od 1. septembra 2020 morajo vsi potniki, ki prispejo v Egipt, predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur

• Test za prisotnost virusa SARS-CoV-2 mora biti opravljen po metodi PCR pri ustrezni in verodostojni organizaciji, rezultat mora biti v angleščini

• Otroci do 5,99 let testa ne potrebujejo

• Samo potniki, ki prispejo na letališča  v Sharm El-Sheikh, Tabo, Hurgado in Marsa Alam lahko PCR test opravijo ob prihodu na eno od omenjenih letališč (test opravi predstavnik egiptovskega Ministrstva za zdravje, cena 30 USD)

• Potniki lahko takoj po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel. Hoteli bodo za goste, ki so pozitivni na COVID-19 omogočili karanteno v ločenih sobah in krijejo vse stroške nastanitve, hrane in brezalkoholnih pijač do njihovega odhoda

TRENUTNI POGOJI POVRATKA V SLOVENIJO 

Ob povratku v Slovenijo bo oseba napotena v 10-dnevno karanteno, katero je možno prekiniti po petih dneh z negativnim PCR testom.

V kolikor oseba predloži katero od spodnjih potrdil, ni napotena v karanteno:

• negativni PCR test ki ni starejši od 48 ur in narejen v državi članici EU

• pozitivni PCR test star med 21 dni in 6 mesecev

• potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 6 mesecev

  • dokazilo o cepljenju zoper COVID-19
    • proizvajalca Biontech/Pfizer od prejema drugega odmerka cepiva je preteklo najmanj 7 dni
    • proizvajalca Moderna od prejema drugega odmerka cepiva je preteklo najmanj 14 dni
    • proizvajalca AstraZeneca od prejema prvega odmerka cepiva je preteklo najmanj 21 dni

Navezujoče na zapisano vas obveščamo, da je PCR test možno opraviti ob pristanku na letališču v Ljubljani. Cena 95 eur, plačilo možno samo s plačilno kartico. Ob testiranju je potremo predložiti zdravstveno kartico. Na rezultat je potrebno počakati do 6 ur v potniškem terminalu.

Izjema: Karantena ni dodeljena otroku, ki še ni dopolnil 15 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Slovenijo

Trenutno je za vstop v Slovenijo dovolj hitri test napravljen na Brniku.

več info: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Testiranje na Covid-19 je odslej mogoče tudi na letališču! Cena? 95€!

DODATNE INFORMACIJE GLEDE TESTIRANJA*:

V kolikor bi PCR test delali ob pristanku v Egiptu in ste pozitivni, greste v hotel ter ostanete v sobah do preklica karantene. Doplačate le za prestavitev datuma leta (cca. 50€, več, če so leti zasedeni). Enako je tudi ob povratku (če bi spet veljali pogoji, da je možen PCR test v Egiptu ob povratku v Slovenijo). V kolikor ste pozitivni en dan pred odhodom iz Egipta, ste zopet napoteni v hotel, kjer dodatnih stroškov s hotelov nimate, seveda pa ostanete v sobah do konca karantene in spet doplačate cca. 50€ za prestavitev letalske karte. Predstavnik na kraju samem sporoči, kje točke za testiranje nahajajo in vam uredi tudi prevoz (za doplačilo), v kolikor pa je v posameznem hotelu dovolj interesa, se bo test lahko naredilo kar v hotelu. Testiranje (PCR) priporočamo že pred odhodom v Egipt v Sloveniji, saj se tako lahko izognemo marsikaterim morebitnim nevšečnostim. Cene za PCR test se v Sloveniji pričenjajo pri 65€.

*pogoji se lahko spremenijo, zato nas o aktualnih pogojih povprašajte ali pa se pozanimajte pri pristojnih institucijah

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo pri nekaterih organizatorjih lahko opravite TUKAJ.

Vsa ponudba:

Super paketna ponudba za leto 2021 v Grčijo, Turčijo, Egipt, Tunizijo, …

Samostojna ponudba hotelov v Egiptu:

All Inclusive hoteli s petimi zvezdicami v Hurgadi in Sharm El-Sheikhu že od 165€ dalje!

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Za vas smo primerjali hotele v Egiptu:

Primerjali smo hotele v Egiptu (Hurgada, Makadi Bay, Port Ghalib)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Povprašajte nas tudi za dopustovanje na Jadranu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.