Počitnice v Egiptu vas vabijo: Hurgada, Makadi Bay, Soma Bay …

Iz Ljubljane se že od 27. marca naprej poleti do številnih super hotelov! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Spodaj vam predstavljamo ponudbe naših največjih organizatorjev potovanj. Trenutno je za vstop v Egipt potreben negativen PCR test, katerega lahko za 30USD opravite tudi ob pristanku. V Sharm El-Sheikh se v letošnji sezoni ne bo letelo (alternativa leti iz Budimpešte, Milana ali Makadi Bay s koralnim grebenom).

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: vsak teden (Hurgada)

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do  razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane (Gradca) z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. na destinacijah bo prisoten tudi predstavnik iz Slovenije. V osnovni ceni je vključenih 7 nočitev z različnimi tipi prehrane (največkrat All Inclusive). Možne so tudi počitnice za 14 dni. Vizuma se za pristanek ne potrebuje vsaj do 1. maja.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ.

>>> Preverite še ULRA LAST MINUTE PONUDBO <<<

SAMO LET:

Možna je rezervacija samo leta (Flight Only) v Hurgado z vključeno Check prtljago do 20kg (in ročno do 5kg).

Za ponudbo nam pišete na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje. V primeru nakupa Flight Only je možna rezervacija tudi hotela preko naših sistemov (cenejše, kot na ostalih booking sistemih)

EGIPT*:

(cena na osebo za 7 dni – ob odhodu dveh oseb / All Inclusive – razen, če ne piše drugače)

Kliknite na sliko za opis hotela (stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ali 10) ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Vse cene so informativne. Veljajo aktualne cene v rezervacijskih sistemih. Razpoložljivost ali cena se lahko spremeni.

Tukaj so prikazane cene za najcenejši termin. Za točne cene si kliknite na sliko in nato v iskalniku spremenite datum. Lahko spremenite tudi število oseb ali odhodno letališče (recimo Gradec). V kolikor vam ob kliku na izbrani hotel napiše “Ojoj, žal nam je. Izbrani paket ni na voljo” to pomeni, da ponudba ni (več) na voljo in poglejte za druge hotele kot alternativo.

PONUDBA ZIMA 2021/22

Stran 1:

Stran 2:


Več …

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

V kolikor vam ob kliku na izbrani hotel napiše “Ojoj, žal nam je. Izbrani paket ni na voljo” to pomeni, da ponudba ni (več) na voljo in poglejte za druge hotele kot alternativo.

*zapisane cene se lahko spremenijo. Cene so različne glede na termin potovanja (prikazane so najnižje cene).

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo pri nekaterih organizatorjih lahko opravite TUKAJ. Možni so tudi odhodi iz Gradca.

AKTUALNA PONUDBA


Več …

DELNA MAPA EGIPTA:


Sharm El-Sheikh bi lahko prevedli tudi v Šejkov zaliv. To je turistično mesto v distriktu Južni Sinaj na jugu polotoka Sinaj. Sodi med najbolj priljubljena letovišča ob Rdečem morju v Egiptu, samo mesto pa je povsem usmerjeno v turizem. Številni mednarodni hotelski kompleksi, restavracije, trgi, diskoteke, golf igrišča in mnogo več vabijo turiste na sanjske počitnice. Sharm El-Sheikh je središče za potapljanje v Akabskem zalivu. Zlasti so priljubljeni številni koralni grebeni, predvsem zaradi kakovosti vode in dejstva, da je skozi celo leto prijetno toplo. (čarterjev z Brnika v letu 2021 ne bo)

Hurgada je eno glavnih turističnih središč v državi, ki se nahaja na obali Rdečega morja. Med turisti je popularna zaradi čudovite pokrajine, celoletnega suhega in zmernega podnebja ter dolgih naravnih plaž. Njene vode so večino leta bistre in mirne ter so postale priljubljene pri različnih vodnih športih, zlasti rekreacijskem potapljanju in potapljanju z masko. Priljubljena so potapljaška mesta okoli otokov Abu Ramada, Fanadir, Giftun Kebir in Giftun Soraya. Turisti obiščejo tudi razbitine ladij, kot sta El Mina ali Rosalie Moller. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Hurgadi ter jih primerjali med seboj.

Makadi Bay je letoviško mesto v Egiptu. Nahaja se približno 30 kilometrov južno od Hurgade ob Rdečem morju. Letovišče je obdano z egiptovsko vzhodno puščavo, priljubljeni turistični zaliv pa je znan po svojih peščenih plažah in kristalno čisti vodi. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Makadi Bayu ter jih primerjali med seboj.

Port Ghalib je letoviško mesto na južnem delu egiptovske obale Rdečega morja. Letališče Marsa Alam je v bližini letovišča in leži približno 60 km severno od mesta Marsa Alam ter 75 km južno od mesta El Quseir. Letovišče je namensko zgrajeno naselje, postavljeno okoli marine in vsebuje več velikih integriranih letovišč, ki so večinoma namenjena evropskim turistom in so močno usmerjena v vodne športe. Deskanje in potapljanje sta tukaj zelo priljubljena. Letovišče je veliko tišje od tistih severneje, kot sta Hurgada in Sharm el-Sheikh, zato so koralni grebeni deležni manj prometa ter posledično v boljšem stanju. Za vas smo obiskali nekatere hotele v Port Ghalibu ter jih primerjali med seboj. (čarterjev z Brnika v letu 2021 ne bo)

Doplačilo na destinaciji:

  • samo za izlete v primeru vašega interesa ter za PCR teste, v kolikor jih boste opravili v Egiptu. Vljudno je tudi puščati napitnino.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

TRENUTNO VELJAVNI POGOJI VSTOPA V EGIPT 

Nova uredba egiptovske vlade določa, da popolnoma cepljeni ob vstopu v Egipt ne potrebujejo PCR testa. Pogoji:

• vstop 14 dni ali več po drugem cepljenju (z Johnson & Johnson po prvem in edinem cepljenju)

• dokument o dokazilu o cepljenju mora imeti QR kodo za preverjanje in mora biti v papirnati obliki – od danes je prek portala ZVem možno pridobiti in natisniti covidno potrdilo opremljeno s QR kodo

• dokument o dokazilu o cepljenju ne sme vsebovati sprememb ali prilagoditev

• otroci, mlajši od šest let PCR testa ne potrebujejo

• otroci, stari od 6 do 18 let potrebujejo negativni test PCR. Če so otroci že v celoti cepljeni in to lahko dokažejo z uradnim dokumentom, PCR test ni potreben.

Za potnike, ki niso cepljeni še vedno velja, da morajo predložiti negativno potrdilo o rezultatu PCR testa za COVID-19, opravljeno v državi izvora, ki ni starejše od 72 ur in je izdano v angleškem jeziku.

Potniki lahko PCR test opravijo tudi na letališču v Hurgadi (test opravi predstavnik egiptovskega Ministrstva za zdravje, cena 30 USD).

TRENUTNI POGOJI POVRATKA V SLOVENIJO 

Vstop v Slovenijo (iz Egipta) se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida PCR testa omogoči:

    • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni;

    • osebi, je prebolela COVID-19 in ki ali predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

    • osebi, ki se je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelem COVID-19.

  • Potniki, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu (sem uvrščamo Egipt) in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil, morajo ob vstopu v Slovenijo predložiti test PCR (ni možnosti predložitve testa HAG) opravljen v državah EU oz. schengenskem območju. Po vstopu v Slovenijo se napotijo v karanteno na domu za deset (10) dni. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.. Osebi pa ni treba predložiti testa PCR in tudi ne bo napotena v karanteno na domu, če predloži potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

  • Testiranje oz. negativni PCR COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021).

več info: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Testiranje na Covid-19 je odslej mogoče tudi na letališču! Cena? 95€!

DODATNE INFORMACIJE GLEDE TESTIRANJA*:

V kolikor bi PCR test delali ob pristanku v Egiptu in ste pozitivni, greste v hotel ter ostanete v sobah do preklica karantene. Doplačate le za prestavitev datuma leta (cca. 50€, več, če so leti zasedeni). Enako je tudi ob povratku (če bi spet veljali pogoji, da je možen PCR test v Egiptu ob povratku v Slovenijo). V kolikor ste pozitivni en dan pred odhodom iz Egipta, ste zopet napoteni v hotel, kjer dodatnih stroškov s hotelov nimate, seveda pa ostanete v sobah do konca karantene in spet doplačate cca. 50€ za prestavitev letalske karte. Predstavnik na kraju samem sporoči, kje točke za testiranje nahajajo in vam uredi tudi prevoz (za doplačilo), v kolikor pa je v posameznem hotelu dovolj interesa, se bo test lahko naredilo kar v hotelu. Testiranje (PCR) priporočamo že pred odhodom v Egipt v Sloveniji, saj se tako lahko izognemo marsikaterim morebitnim nevšečnostim. Cene za PCR test se v Sloveniji pričenjajo pri 65€.

*pogoji se lahko spremenijo, zato nas o aktualnih pogojih povprašajte ali pa se pozanimajte pri pristojnih institucijah

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo pri nekaterih organizatorjih lahko opravite TUKAJ.

Vsa ponudba:

Super paketna ponudba za leto 2021 v Grčijo, Turčijo, Egipt, Tunizijo, …

Samostojna ponudba hotelov v Egiptu:

All Inclusive hoteli s petimi zvezdicami v Hurgadi in Sharm El-Sheikhu že od 165€ dalje!

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Za vas smo primerjali hotele v Egiptu:

Primerjali smo hotele v Egiptu (Hurgada, Makadi Bay, Port Ghalib)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Povprašajte nas tudi za dopustovanje na Jadranu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.