Odhod na Portugalski otok 26. decembra! Že od 1199€ na osebo!

Madeira je otok, ki leži tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana, na poti proti Ameriki in skupaj z manjšim otokom Porto Santo ter še nekaj drugimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov. Z Madeire izhaja znano sladko vino madeira. Danes je glavni vir zaslužka na otoku turizem, saj je klima blaga. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ oziroma TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Možnost tudi samo nakupa povratne letalske karte za 729€ (+ dodatek za gorivo).

Vstopni pogoji so zapisani TUKAJ.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 26.12. – 1.1.

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

ZAGOTOVLJEN ODHOD

MADEIRA:

PONUDBA 1:

2x odrasla
Tip nastanitve: Dvoposteljna soba, min. 35 potnikov, storitve po programu
Storitev: po programu
Informacije o ceni
CENA NA OSEBO
1.298,00 
Program
1. DAN
LJUBLJANA – MADEIRA
letalo

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter posebni, direktni polet na Madeiro. Vožnja do hotela in nastanitev.

2. DAN
MADEIRA – celodnevni izlet na VZHOD in ZAHOD OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
zajtrk

Celodnevni  izlet na vzhodni in zahodni del otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka, vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo “poncha”, ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Nadaljujemo proti Santani, vasici, znani po značilnih pisanih hišah trikotne oblike in slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov.  nadaljujemo z vožnjo po severni obali in občudujemo dih jemajoče razglede na slapove, globoke doline ter otoške vrhove. Ustavimo se v Porto Moniz, zanimivem obmorskem mestecu, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih, kjer se lahko tudi okopamo. Po kosilu (doplačilo) preko 1.500 m visokega prelaza prečkamo notranjost otoka in se vrnemo na izhodišče v Funchal.

3. DAN
MADEIRA – poldnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE
zajtrk

Poldnevni izlet. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in seveda na širni  Atlantski ocean vsenaokrog. Nadaljujemo vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

4. DAN
MADEIRA – (poldnevni izlet JEEP SAFARI)
zajtrk

Prosti dan za uživanje ali po želji poldnevni izlet (doplačilo)  z jeep safari  po otoku. Po zajtrku, se po makedamskih cestah zapodimo v osrčje otoka s čudovitimi razgledi na najvišje vrhove. Pot nas bo peljala po stranskih poteh, skozi znameniti Unescov lovorjev gozd, vse do Portele. Ustavili se bomo na obisku tovarne ruma v vasici Porto de la Cruz, kjer proizvajajo glavno sestavino za značilno otoško pijačo “poncha”. Na povratku proti Funchalu občudujemo “vulkanske solze” rta Sao Lourenco in na zadnjem postanku, na razgledni točki Ponta do Rosto, nam oko seže do sosednjega otoka Porto Santo ter Desertas.

5. DAN
MADEIRA – (celodnevni izlet-treking POHOD OB LEVADI)
zajtrk

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje. Lahko pa dan preživimo skupaj – aktivno, v kolikor se odločite za celodnevni izlet (doplačilo). Podamo se na treking oz. sproščujoč pohod (11 km) po levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša pot ob levadi se prične na planoti Paul da Serra, vmes si odpočijemo pri gostišču Rabacal, nadlajujemo do čudovith slapov Risco, se spustimo po lepo vzdrževani poti, imenovani »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Odmor za uživanje v neokrnjeni naravi, nato pa vrnemo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vsekakor posebno doživetje!

6. DAN
MADEIRA
zajtrk

Prosto dan za samostojne oglede in vsrkavanje prazničnega vzdušja, ki se ta dan le še stopnjuje…SREČNO NOVO LETO!

7. DAN
MADEIRA – LJUBLJANA
zajtrk, letalo

Počitek, sprostitev, zadnji nakupi. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 60 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €

DOPLAČILO ZA GORIVO:

 • Predvidoma znaša doplačilo 64 € po potniku za potovanje v obe smeri.
 • Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom.

MOŽNA DOPLAČILA (NA OSEBO) OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 379 €
 • doplačilo za polpenzion z vključeno silvestrsko večerjo v hotelu 275 € ( Novoletna večerja je v primeru doplačila za polpenzion obvezna)
 • izlet treking Levada Rabacal  42 €
 • izlet Jeep safari 42 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
strošek morebitnih vstopnin približno 20 €

Lahko nam pošljete povpraševanjeali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 2:

TOP POTOVANJA

👉 NOVOLETNA MADEIRA – NASMEH VEČNE POMLADI

Termin: 26.12.2022 – 1.1.2023 (DIREKTNI LET IZ LJUBLJANE)

Cena že od 1199 EUR

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz s čarter letom
 • strošek letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos ročne in 1 kos oddane prtljage
 • avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče
 • 6 prenočevanj z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • ogled mesta Funchal z vstopnino v botanični vrt
 • izlet v Nunsko dolino in Monte
 • slovenski vodnik in lokalni po potrebi
 • stroški organizacije ter
 • DDV

Obvezno doplačilo (ob prijavi):

 • doplačilo za gorivo 64 EUR/osebo

Lahko nam pošljete povpraševanjeali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Zavarovanje za brezskrbno potovanje:

Varno na poti: riziko odpovedi in zdravstveno zavarovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.