Za letošnje krompirjeve počitnice odpotujte na Madeiro! 

6-dnevno vodeno potovanje na otok “večne pomladi” je na voljo za odhod v nedeljo, 25.10., povratek pa predviden v petek, 30.10.2020. Da bo načrtovanje počitnic kar najbolj brezskrbno, je potovanje izvedeno z direktnim letom iz Ljubljane, organizator pa zagotavlja brezplačno odpoved potovanja v primeru, da se ciljna regija po NIJZ umesti na rdeči seznam. Cena za vodeno potovanje po čudovitem otoku je 898€/osebo! Zelo zanimiva je možnost paketa (letalo + hotel 3* ali 4* z zajtrkom). Cena se začne pri 675€ za hotele s 3*, za 4* pa pri 789€/osebo (cena velja ob odhodu dveh oseb).

Za rezervacijo ali več informacij nam pošljite povpraševanje ali pa nam pišite na rezervacije@posvetu.si.

IZLET:

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana-Funchal-Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*,
 • izlete in prevoze po programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
 • Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.
 • Doplačila so zapisana nižje na strani

DODATNA INFORMACIJA: za vstop na Madeiro ni potreben 72 urni negativni test na Covid , lahko pa ga seveda samoiniciativno opravite in ga ob prihodu predložite. V koliko to ne storite vas bodo brezplačno testirali ob pristanku na Madeiri in vam izid testa sporocili v roku 12 ur.

Okviren program:

1. DAN
LET JP LJUBLJANA – FUNCHAL
nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter posebni direktni polet na Madeiro. Nastanitev.

2. DAN
FUNCHAL
zajtrk, nočitev

Poldnevni ogled slikovitega glavnega in največjega mesta, ki predstavlja srce Madeire.  Sprehod po ulicah polnih zelenja in tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja in zelenjave. Velik del zavzema ribarnica, kjer prodajajo različne vrste rib, predvsem tune in jegulje. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenin, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Prosto popoldne za samostojno kosilo v mestu, nakupe in oglede.

3. DAN
PO VZHODNEM IN ZAHODNEM DELU OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)
zajtrk, nočitev

Ves dan bo namenjen odkrivanju najlepših znamenitosti vzhodnega in  zahodnega dela otoka.

Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok), kjer bomo naredili postanek za obisk ribogojnice postrvi. Možnost pokušnje tipične madeirske pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih raznobarvnih trikotnih hišah, kritih s slamo, v katerih so v preteklosti živeli domačini, danes pa so spremenjene v prodajalnice spominkov.  Po severni obali se bomo zapeljali na zahodni del otoka ter na poti vzdihovali ob  dihjemajočih razgledih, slapovih, pogledih v globoke doline ter na otoške vrhove.
Pot nas bo vodila vse do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je najbolj poznano po naravnih vulkanskih bazenih . Po kosilu (doplačilo) nas bo pot proti Funchalu vodila preko edinstvenega  1.500 metrov visokega prelaza Paul da Serra.

4. DAN
FUNCHAL ALI POHOD OB LEVADI RABACAL (doplačilo)
zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v hotelu. Proti doplačilu se lahko odločite za celodnevni izlet/treking oz. sproščujoč sprehod ob levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. Danes so ob levadah urejene vzdrževane sprehajalne poti, ki se uporabljajo v turistične namene in omogočajo enkratne pohode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra; od tam bomo pot nadaljevali peš. Naprej se bomo sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v enkratni naravi. Ob vrnitvi do našega vozila hoja skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Levade na Madeiri nikakor ne smemo zamuditi.

5. DAN
PREKO HRIBOV DO MORJA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado in Monte) – poldnevni izlet
zajtrk, nočitev

Naš prvi postanek na poti bo razgledna točka Pico dos Barcelos (335 m), ki se nahaja na poti iz mesta Funchal in ponuja čudovit razgled na zaliv glavnega mesta. Po ovinkasti cesti obrasli z evkaliptusovimi drevesi se bomo podali naprej proti Eira do Serrado (1.094 m). Po kratkem sprehodu do razgledne točke, se nam bo odprl slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka ter v 800 m globoko brezno, kjer se skrita nahaja vasica Curral das Freiras.  T.i. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se v 16. stoletju sem zatekle pred pirati.  Po obisku vasice, bomo pot nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znana romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji in ob doplačilu se bomo v povratku na tradicionalnih lesenih sankah popeljali v dolino.

6. DAN
FUNCHAL IN POVRATEK DOMOV (FUNCHAL-JP LJUBLJANA )
zajtrk, nočitev

Prosti dan za samostojne oglede in zadnje nakupe. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

Doplačila

DOPLACILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 oseb: 40 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 159 €,
 • doplačilo za 5 večerij v hotelu 149 €,
 • izlet treking Levada Rabacal 39 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih vstopnin približno 20 €.

NAJMANJŠE ŠTEVILO PRIJAVLJENIH NA POSEBNEM LETALU:

 • 160 potnikov/ skupaj počitniški in popotovalni del.

Za rezervacijo ali več informacij nam pošljite povpraševanjeali pa nam pišite na rezervacije@posvetu.si.

POVRATNI PREVOZ + HOTELI:

(možno je nato dodatno izbrati dnevne izlete za doplačilo)

Za rezervacijo ali več informacij nam pošljite povpraševanje ali pa nam pišite na rezervacije@posvetu.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.