PCR test ob povratku v Slovenijo ni potreben!

Madeira je otok, ki leži tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana, na poti proti Ameriki in skupaj z manjšim otokom Porto Santo ter še nekaj drugimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov. Z Madeire izhaja znano sladko vino madeira. Danes je glavni vir zaslužka na otoku turizem, saj je klima blaga. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si, na voljo pa so tudi čarterji na druge zanimive destinacije. Te morda mikajo Tenerifi?

ZA SUPER UGODNO ULTRA LAST MINUTE PONUDBO NAM PIŠITE TUKAJ

POMEMBNO:

 • Za vstop na Madeiro zadostuje tudi ustrezno potrdilo o cepljenju ali prebolelosti
 • Ob prihodu nazaj  PCR test ni potreben – Madeira je zelena
 • Policijska ura je sedaj  zgolj med 23.00 in 5.00 (lokali odprti do 22. ure)

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 15.6.2021 – 21.6.2021 (ostali odhodi za 7 dni: 18.7., 8.8., 26.9.)

Predvidene časovnice:

LJUBLJANA            FUNCHAL           09.00    12.55, let 4h55 min

FUNCHAL               LJUBLJANA        13.00    18.20, let 4h20 min

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni je vključenih 5 nočitev v hotelu z različnimi tipi prehrane.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA (15.6. – 21.6.):

(cena na osebo za 6 dni oziroma 5 nočitev – ob odhodu dveh oseb / različni tipi prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.


POGOJI ZA VSTOP NA MADEIRO:

 • Za vse slovenske potnike je ob prihodu na Madeiro obvezen brezplačni PCR test in meritev temperature. Pozitivni izid testa bo potniku poslan na njegovo navedeno kontaktno številko v roku 12 ur. V času čakanja na izvid je za potnike obvezna samoizolacija v hotelskih sobah.
 • Izjema so potniki, ki bodo predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Madeiri ali, potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot 90 dni ali predložili potrdilo o cepljenju zoper COVID-19.
 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK do najkasneje 24 ur pred odhodom izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://madeirasafetodiscover.com/. Vsak potnik, si mora najprej aplikacijo naložiti na svoj telefon, se registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba posebej (mladoletne osebe – v vsakem primeru mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami do 12. leta). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Madeiro (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop na Portugalsko je zavezujoča za vse potnike. Prav tako, lahko v aplikacijo naložite tudi svoj negativni PCR test.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO:

 • Madeira je trenutno na našem zelenem seznamu in PCR test ob povratku v Slovenijo ni potreben

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE PORTUGALSKE VLADE:

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2m.
 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 5 oseb
 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure med tednom od 19.00 – 05.00 ter med vikendi in prazniki od 18.00 – 05.00.
  Restavracije in bari obratujejo v skladu z policijsko uro.
 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Portugalska vlada potnikom stroške bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19  krije, medtem, ko stroška letalskega prevoza za vrnitev ne.  Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Madeiro in povratka v Slovenijo.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.