Odhod na Portugalski otok – že od 959€ na osebo!

Madeira je otok, ki leži tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana, na poti proti Ameriki in skupaj z manjšim otokom Porto Santo ter še nekaj drugimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov. Z Madeire izhaja znano sladko vino madeira. Danes je glavni vir zaslužka na otoku turizem, saj je klima blaga. Spodaj Vstopni pogoji so zapisani TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Zavarovanje rizika odpovedi / zdravstvenega zavarovanja

Kdaj: 16.4. – 21.4. (Madeira za pohodnike), 24.5. – 30.5. (Madeira – vrh Atlantika)

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane (16.4.), let iz Benetk ali bližnjega letališča (TAP, 24.5.)

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Cena: od 959€ na osebo

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Madeira za pohodnike, posebno letalo, 6 dni (16.4. – 21.4.):

ZAGOTOVLJEN ODHOD

Cena: od 969€ na osebo (ob odhodu dveh oseb)

Madeira je otok miru in neverjetne lepote narave, kar je prepoznala tudi avstro-ogrska cesarica Elizabeta, znana kot Sissi, ki si je tukaj blažila svoje tegobe. Na otoku se je prav tako ustavil svetovni raziskovalec, pomorščak in trgovec, Krištof Kolumb, ter angleški premier Winston Churchill, ki je naslikal več motivov ribiške vasi Camara de Lobos. Najbolj so ga prevzeli slikoviti, barviti čolni. Trenutno najbolj znan otoški »izvozni artikel« pa je vsekakor Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, na katerega so domačini še kako ponosni. Leta 2017 so mu postavili doprsni kip, ki ga je izdelal Emanuel Jorge da Silva Santos. Madeiro mnogi imenujejo otok večne pomladi, saj je zaradi ugodne klime obisk primeren v vsakem letnem času.

1. dan: LJUBLJANA – MADEIRA

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter posebni, direktni polet na Madeiro. Vožnja do hotela in nastanitev. Sprehod, raziskovanje okolice in prvi vtisi.

2. dan: MADEIRA – celodnevni izlet na VZHOD in ZAHOD OTOKA (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra)

Celodnevni  izlet na vzhodni in zahodni del otoka. Pot nas bo najprej vodila po slikoviti poti na vzhod otoka, vse do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo “poncha”, ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Nadaljujemo proti Santani, vasici, znani po značilnih pisanih hišah trikotne oblike in slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov.  nadaljujemo z vožnjo po severni obali in občudujemo dih jemajoče razglede na slapove, globoke doline ter otoške vrhove. Ustavimo se v Porto Moniz, zanimivem obmorskem mestecu, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih, kjer se lahko tudi okopamo. Po kosilu (doplačilo) preko 1.500 m visokega prelaza prečkamo notranjost otoka in se vrnemo na izhodišče v Funchal.

3. dan: MADEIRA – (celodnevni izlet in POHOD OB LEVADI CALDEIRÃO VERDE )

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v številnih aktivnostih, ki jih nudi otok. Po želji predlagamo (doplačilo) za celodnevni izlet. Z južne strani otoka se zapeljemo na SV stran do zaščitenega območja in pričnemo 11 km pohod (cca 4 ure) po pravljično zeleni levadi. Obdaja nas endemični gozd Medeire (pod Unescom), zanimiva je igra kontrastov med svetlobo in sencami, ves čas pohoda nas spremlja voda, ki teče po levadi, bruha iz obzidja ali šumi iz slapov. Na poti skozi pohodniške tunele nam bo prav prišla aglavna svetilka, na koncu pa nas osupne veličasten slap, ki pada na hladno in kristalno jasno laguno.    i

4. dan: MADEIRA – (poldnevni izlet JEEP SAFARI in/ali poldnevni izlet RAJSKA DOLINA, cca 2 uri hoje )

V tem dnevu se lahko po želji odločite za dva poldnevna izleta (doplačilo. Po zajtrku, se po makedamskih cestah zapodimo v osrčje otoka s čudovitimi razgledi na najvišje vrhove. Pot nas bo peljala po stranskih poteh, skozi znameniti Unescov lovorjev gozd, vse do Portele. Ustavili se bomo na obisku tovarne ruma v vasici Porto de la Cruz, kjer proizvajajo glavno sestavino za značilno otoško pijačo “poncha”. Na povratku proti Funchalu občudujemo “vulkanske solze” rta Sao Lourenco in na zadnjem postanku, na razgledni točki Ponta do Rosto, nam oko seže do sosednjega otoka Porto Santo ter Desertas. Popoldan (doplačilo) za lahkoten-ravninski sprehod (cca 2 uri) po čudoviti levadi, kjer nas obdajajo  razgledi vse od gora in do morja. Ob prihodu v veliko skalno dolino se zdi, kot da smo prispeli v raj. Čarobni gozdovi, bujna flora in fauna, kultivirane terase in prijazni domačini. Ustavimo se na lokalnem zeliščnem vrtu, kjer izvemo nekaj več o zdravilnih rastlinah Madeire in v družinski čajnici uživamo ob skodelici čaja in lokalnih dobrotah (vključeno v ceno).

5. dan: MADEIRA – (celodnevni izlet-treking POHOD OB LEVADI)

Prosti dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje. Lahko pa dan preživimo skupaj – aktivno, v kolikor se odločite za celodnevni izlet (doplačilo). Podamo se na treking oz. sproščujoč pohod (11 km) po levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša pot ob levadi se prične na planoti Paul da Serra, vmes si odpočijemo pri gostišču Rabacal, nadlajujemo do čudovith slapov Risco, se spustimo po lepo vzdrževani poti, imenovani »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Odmor za uživanje v neokrnjeni naravi, nato pa vrnemo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vsekakor posebno doživetje!

6. dan: MADEIRA – LJUBLJANA

Počitek, sprostitev, zadnji nakupi. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 25 in 34 potniki: 70 €
 • med 35 in 44 potniki: 35 €

DOPLAČILO ZA GORIVO:

 •  obvestilo o morebitnem doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom

DOPLAČILA OB PRIJAVI NA OSEBO (za kasnejše prijave ne garantiramo cene in razpoložljivih mest) :

 • enoposteljna soba 230 €
 • 5 x večerja v hotelu 110 €
 • celodnevni izlet treking levada Cladeirao verde 38 €
 • poldnevni izlet jeep safari 42 €
 • poldnevni izlet levada Paradise valley z obiskom zeliščnega vrta in čajem ter lahkim prigrizkom 38 €
 • celodnevni izlet treking levada Rabacal 42 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana – Funchal  – Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 5 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (uradno je hotel kategorije 4*)
 • celodnevni izlet po otoku
 • prevoze po programu
 • lokalnega vodnika na izletih
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

Pomembno:
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Madeira – vrt Atlantika, 7 dni (24.5. – 30.5.)

SKORAJ ZAGOTOVLJEN ODHOD

Cena: od 959€ na osebo (ob odhodu dveh oseb)

Madeira je idilični vulkanski otok v Atlantskem oceanu. Slovi po blagem podnebju, saj je praktično celo leto pomlad, zato ima otok upravičeno vzdevek “biser Atlantika” in “otok večne pomladi”.
Razgibani relief otoka obrobljajo visoke pečine s spketakularinimi razgedi na širni ocean in črne peščene plaže v zalivih pod njimi. Notranjost se terasasto dviguje in strnjene nasade  bananovcev zamenja prostrana planota na vrhu otoka.
Posebnost otoka so (tudi) levade, rečna korita, ki prepredajo otok po dolgem in po čez. Ob njih so speljane odlično označene sprehajalne poti, ki  zaradi bujnega zelenja delujejo pravljično.
ulkanski otok na severu ponuja lavine “bazenčke”, v katerih  je kopanje posebno doživetje. Vasice v notranjosti so tradicionalne in ruralne, ob morju pa ribiške in slikovite. Največje mesto na otoku je vedno živahni Funchal , tu so  elegantni hoteli, številne restavracije, promenada, mestni park, znamenita tržnica in stari del mesta, od koder se z žičnico povzpnemo na simbolični Monte.

Madeiro priporočamo vsem in vsakomur, za aktivne popotnike ali za sproščene počitnice, še  posebej  navduši ljubitelje narave, pohodništva, botaničnih vrtov, eksotičnega rastlinja in ljubitelje izvrstne hrane in vina. Madeira je otok, ki preprosto začara.

1. dan: SLOVENIJA – FUNCHAL

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Funchal. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev.  Po želji sprehod po promenadi mimo lepo urejenega mestnega parka proti staremu delu mesta.

2. dan: FUNCHAL – celodnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE

Dan začnemo z ogledom znamenite tržnice z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in na širni  Atlantski ocean vsenaokrog. Vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

3. dan: FUNCHAL – celodnevni izlet na VZHOD OTOKA (Pico de Areiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico)

Dan bo namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. Iz Funchala se povzpnemo visoko nad okolico in pogosto tudi nad oblake, do razgledniške točke Pico do Areiro na 1818 m nadmorske višine. Zrak je svež in čist, ob jasnem vremenu nam seže pogled do sosednjega otoka Porto Santo. Nadaljujemo do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo “poncha”, ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Slikovita vožnja do vasice Santana, znane po značilnih pisanih hišah trikotne oblike s slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. Obiščemo še najbolj vzhodno točko na otoku, Machico. Legenda pravi, da je bilo prav to mesto prvo, kjer so v 15. stoletju pristali raziskovalci. Zgodovinsko srce otoka ponuja čudovite razglede na dolga in široka plaža, znana po rumenem pesku iz Maroka.

4. dan: FUNCHAL – celodnevni izlet na ZAHOD OTOKA (Camara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, sao Vicente, Porto Moniz, Chao dos Louros)

Nov dan začnemo v slikoviti ribiški vasici Camara do Lobos, ki jo je leta 1950 obiskal in tudi naslikal tudi Winston Churchil. Kratka vožnja in nekaj strmih ovinkov nas loči od Cabo Girao. Razgledna točka na 580 m visoki morski pečini nad Atlanskim oceanom, ponuja osupljiv pogled skozi stekleno ploščad v zaliv navpično pod nami in širni ocean vsenaokrog. Ribeira Brava ali “divji potok” je naslednji kraj na zahodni obali, kjer se sprehodimo, nato pa zavijemo v notranjost otoka in prečkamo otok. Občudujemo dih jemajoče razglede, slapove,  globoke doline ter razbrazdane vrhove. Pot nas vodi do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih. Po želji tudi čas za kopanje.

5. dan: FUNCHAL – (izlet NA OTOK PORTO SANTO)

Prosto za samostojne oglede ali počitek. Po želji (doplačilo) možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok. Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire, je njen pravi kontrast. Znan je po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se podamo na razgledno ploščad Portela,od koder je prekrasen razgled na zaliv. Pot nadaljujemo do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro

6. dan: FUNCHAL – (poldnevni izlet POHOD OB LEVADI)

Prosto za samostojne oglede in počitek. Po želji (doplačilo) dan preživimo skupaj – aktivno, v kolikor se odločite za poldnevni izlet. Treking oz. sproščujoč pohod (cca 5,5, km) po levadi Paradise Valley.  Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša lahkotna pot ob levadi nas pelje po lepo vzdrževani poti skozi čudovito pokrajino. Pohod zaključimo na domačem posestvu z zeliščnim vrtom in izjemnim pogledom na okolico, kjer nas v družinski čajnici pogostijo s čajem in lokalnimi dobrotami.  Zvečer možnost (doplačilo) odhoda na tipično večerjo, kjer preiskusimo čare lokalne kuhinje ob spremljavi folklorne skupine.

7. dan: FUNCHAL – SLOVENIJA

Prosto do odhoda na letališče in polet preko Lizbone do letališča v Benetkah.  Prevoz do Ljubljane (doplačilo).

OPOMBE:

Pri letalskih prevoznikih (in odvisno od vaših prijav) obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah. Prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč in zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 15 in 24 potniki 90 €
 • med 25 in 34 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • strošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20 €

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 33 € na smer/osebo
 • enoposteljna soba 249 €
 • tradicionalna večerja s folkloro 45 €
 • doplačilo za polpenzion (večerje) 189 €
 • izlet/treking Levada 39 €
 • izlet Porto Santo (brez kosila) 125 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE: zaporedje dni v programu se lahko spremeni, a vsebinsko ostaja program enak.   

Cena vključuje:

 • letalski prevoz Benetke – Lizbona – Funchal – Lizbona – Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi
 • izlete in prevoze po programu
 • slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Zavarovanje za brezskrbno potovanje:

Varno na poti: riziko odpovedi in zdravstveno zavarovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.