Samo čarterski let z vključeno ročno + Check-In prtljago: 259€

V začetku aprila si lahko privoščite oddih v Kraljevem pristanku, kot je bilo mesto poimenovano v priljubljeni televizijski seriji Igra prestopov (Game of Thrones, še prej seveda v romanih). Izbire je veliko, saj lahko rezervirate zgolj čarterski prevoz (v tem primeru nas kontaktirajte za rezervacijo namestitev, katere lahko uredimo po boljših cenah, kot preko raznih spletnih iskalnikov), izberete lahko paketno ponudbo z odličnimi hoteli in polpenzionom ali pa se odpravite na enega izmed dveh programov po mestu in okolici (Igra prestolov – po poteh vladarjev in zmajev ali Dubrovnik – mesto tisočerih obrazev).

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si, na voljo pa so tudi čarterji na druge zanimive destinacije.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 3.4.2021 – 6.4.2021 (EDIT: PRESTAVLJENO)

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 8kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni so vključen 3 nočitve v hotelu z različnimi tipi prehrane.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

SAMO PREVOZ:

259€ na osebo (vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 8kg ročne prtljage)

PAKETNA PONUDBA:

(cena na osebo za 4 dni oziroma 3 nočitve – ob odhodu dveh oseb / čarterski let z Brnika z vključeno prtljago, prevoz do namestitve, namestitev – polpenzion)

Za več informacij o hotelih in rezervacijo nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Odhod 3. april 2021, 3x polpenzion & letalski prevoz

Hotel Vis 3*

od 379 € na osebo

Hotel Lapad 4*

od 389 € na osebo

Grand Hotel Park Dubrovnik 4*

od 399 € na osebo

Hotel Uvala 4*

od 409 € na osebo

Hotel Lero 4*

od 409 € na osebo

Dubrovnik President Valamar Collection Hotel 5*

od 459 € na osebo

Hotel Dubrovnik Palace 5*

od 569 € na osebo

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si za več informacij o hotelih ter rezervacijo.

PROGRAM IGRA PRESTOLOV – PO POTEH VLADARJEV IN ZMAJEV:

Pot po dalmatinskih kulisah serije igre prestolov

(cena na osebo za 4 dni oziroma 3 nočitve – ob odhodu dveh oseb / po programu, najmanjše št. potnikov: 10)

Za več informacij in rezervacijo nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Lepota dalmatinskih mest in slikovita panorama Jadranskega morja slovi po vsem svetu. Pritegnila je tudi producente televizijske hiše HBO, ki so tukaj našli navdih in najbolj zanimive lokacije uporabili kot kulise pri snemanju  nanizanke »Igra prestolov« (Game of Thrones). Nanizanka je posneta po zgodbi serije epskih fantazijskih romanov Pesem ledu in ognja (A song of fire and ice) ameriškega pisatelja in scenarista Georga R. R. Martina. Na posebnem 4-dnevnem potovanju po Dubrovniku in Splitu bomo spoznali Kraljevi pristan, mesto Qarth, Mereen in še veliko več.

 1. DAN, SOBOTA, 3.4. 2021.: LJUBLJANA – DUBROVNIK – HOTEL | večerja

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah in odhod posebnega letala proti Dubrovniku. Po pristanku prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do središča slikovitega bisera Dalmacije. V mesto bomo vstopili skozi glavna mestna vrata Pile, kjer med drugim v seriji napadejo kralja Joffreya.  Sledil bo sprehod po dubrovniški glavni ulici Štradun vse do ploških vrat. Med sprehodom bomo spoznavali skrivnosti dubrovniške republike in nekatere lokacije uporabljene v seriji, kot na primer ulico st. Dominika, kjer je bila uprizorjena slavna in kontroverzna scena kraljičinega pohoda sramu (Walk of shame). Ustavili se bomo tudi v zalivu Pile, ki je služil kot zaliv Blackwater Bay, tu pa so posneli tudi številne prizore sprehodov ob morju. Nekaj prostega v mestu, popoldan pa vzpon in sprehod  po dubrovniškem obzidju. Obzidje je bilo prizorišče kadrov serije, prav tako pa njegove trdnjave Minčeta in Bokar. Iz razdalje bo mogoče opaziti trdnjavo Lovrijenac, ki je v seriji predstavljala Rdečo trdnjavo, znotraj katere so posneti kadri viteških iger v čast dneva imenovanja kralja Jofrreya. Naš prvi dan raziskovanja zaključili s spustom z obzidja in prevozom do hotela.  Nastanitev, večerja in prenočevanje.

 1. DAN, NEDELJA, 4.4. 2021: HOTEL – TRSTENO – LOKRUM – HOTEL | zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja do kraja Trsteno in ogled njegovega Arboretuma. Veličasten kompleks obsega 25 Ha in vključuje palačo, akvadukt in vrtove. Urejen je bil na koncu 15 stoletja kot poletna rezidenca bogate dubrovniške družine, med drugim pa ga odlikujejo čudoviti  pogledi na Jadransko morje in Elafitske otoke. Prav zaradi razgleda in lepote so tukaj posneti vsi prizori, ki v seriji predstavljajo dvorne vrtove družine Tyrell v Kraljevem pristanu. Med sprehodom bomo lahko podoživeli nekatere slikovite prizore serije. Sledil bo povratek proti Dubrovniku, kjer se bomo vkrcali na ladjo, ki povezuje kopno z 600m oddaljenim otokom Lokrum. Otok je danes naravni rezervat in priljubljena turistična točka, ki je v seriji služila kot kulisa mesta »Qarth«. Tu sta se sprehajala Khaleesi in njen gostitelj Xaro Xhoan Daxos. Za vse ljubitelje igre prestolov pa je Lokrum znan tudi kot kraj, kjer je v posebnem muzeju shranjen železni prestol, uporabljen v seriji. Prestol je snemalna ekipa podarila mestu Dubrovnik v zahvalo za gostoljubje pri snemanju. Popoldne povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

 1. DAN, PONEDELJEK, 5.4. 2021: DUBROVNIK – SPLIT | zajtrk, večerja

Po zajtrku nas vožnja ob jadranski obali, najprej do okolice Splita in sicer do slikovitega branika Dalmacije – trdnjave Klis. Z svojimi dih jemajočimi razgledi je Klis služil kot kulisa mesta Mereen, kjer je Daenerys v 4. sezoni osvobodila sužnje. Po ogledu trdnjave se bomo spustili do dalmatinske prestolnice. Split si je s svojo bogato zgodovino in živahnim mestnim utripom zaslužil mesto v nanizanki.  Ogled mesta, kjer ob rivi prevladuje antična Dioklecijanova palača. Mogočni rimski kompleks je v seriji služil kot kulisa podzemlja kjer je Daenerys zaprla svoje zmaje. V palači so snemali tudi kadre prestolne sobe kraljice zmajev. Sprehod skozi središče mesta nam bo razkril še ostale zanimivosti, skrite med slikovite ozke mestne ulice in trge. Ustavili se bomo tudi na Trgu prokurative (splitski odgovor na Markov trg v Benetkah), na trgovski Marmontovi ulici in na mestni tržnica. Po ogledu nekaj prostega časa in nato vožnja do hotela v okolici mesta. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

 1. DAN, TOREK 6.4. 2021: SPLIT – STON – LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku vožnja nazaj ob otoku Pelješac proti Dubrovniku. Postanek na poti v mestecu Ston. Sprehod po mestu z mogočnim mestnim obzidjem, ki se dviga visoko nad mesto in je v seriji služil kot lokacija zahodnega obzidja Kraljevega pristana ter predela Eyrie. Ston je poznan po solinah, ki so v srednjem veku pomenile pomemben dohodek takratne Dubrovniške republike. Še vedno delujoče soline si bomo tudi ogledali in izvedeli veliko zanimivega o zgodovini in pridobivanju soli v Stonu v preteklosti in danes. Po ogledu nadaljevanje do letališča v Dubrovniku, od koder bomo poleteli proti Sloveniji s predvidenim pristankom v popoldanskih urah.

Cena na osebo : 699€ (pri udeležbi najmanj 15 oseb)

CENA VKLJUČUJE:

 • Povratni letalski prevoz na relaciji LJUBLJANA-DUBROVNIK-LJUBLJANA v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • 1 kos oddane prtljage do 20kg in 8 kg ročne prtljage
 • avtobusne prevoze po programu,
 • 3 polpenzione (večerje, zajtrki) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po programu,
 • stroške lokalnega vodenja,
 • ladijski prevoz na Lokrum,
 • vstopnine (Dubrovniško obzidje, Lokrum, Arbeoretum Trsteno, trdnjava Klis, Stonske soline),
 • slovensko spremstvo
 • DDV in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb: 80€
 • enoposteljna soba 90€;
 • (druga doplačila): morebitne ostale vstopnine, ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PROGRAM DUBROVNIK – MESTO TISOČERIH OBRAZOV:

(cena na osebo za 4 dni oziroma 3 nočitve – ob odhodu dveh oseb / po programu, najmanjše št. potnikov: 25)

Za več informacij in rezervacijo nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Dubrovnik lahko obiščete prvič ali stotič, to ni pomembno, to unikatno mesto v Južni Dalmaciji vedno znova navduši. Občutek navdiha, ko zagledate staro mestno jedro, obdano z veličastnim obzidjem in bogato zgodovino, prav zares nikoli in nikogar ne razočara. Takšnega mišljenja so bili tudi mnogi režiserji, zato je Dubrovnik najbolj priljubljena filmska destinacija na Hrvaškem. Najbolj je poznan pod drugim imenom »Kraljevi pristanek« iz televizijske serije Igra prestolov, tukaj pa so snemali tudi dele iz filma Robin Hood ter Vojne zvezd. Poletite z nami in se prepustite čudovitim razgledom iz starodavnega mestnega obzidja, ki je stoletja ščitilo to prestolnico prefinjene Dubrovniške republike.

 1. DAN, SOBOTA, 3.4. 2021.: LJUBLJANA – DUBROVNIK | večerja

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, predvidoma v jutranjih urah ter direktni polet s posebnim letalom proti Dubrovniku. Po pristanku vožnja z avtobusom do središča in sprehod do starega mestnega jedra. Ogled mesta z lokalnim vodnikom, odličnim poznavalcem zgodovine. Med našim raziskovanjem dubrovniške zgodovine, mnogo znamenitosti je tudi pod UNESCOVO zaščito, bomo hkrati spoznali izmišljeno mesto »Kraljevi pristanek«. Povzpeli se bomo na obzidje in poslušali zgodbe o zlobnem kralju Joffreyu ter se podali po sledeh pretkane Arye Stark. Izpustili ne bomo niti prizora pri slikovitem jezuitskem stopnišču, kjer so prebivalci v seriji vpili »Sramota!« (Shame!) in zvonili z zvoncem proti kraljici Cersei. Spustili se bomo do zaliva Pile, kjer se razprostira pogled na trdnjavi Bokar in Lovrjenac, slednja je v seriji predstavljala Rdečo trdnjavo. Dan bomo zaključili s prevozom do hotela, kjer se bomo nastanili. Večerja in nočitev.

 1. DAN, NEDELJA, 4.4. 2021: HOTEL – TRSTENO – LOKRUM – HOTEL | zajtrk, večerja

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi. Podali se bomo v bližji arboretum Trsteno. Gre za edinstven in najstarejši arboretum na Hrvaškem, začetki segajo nazaj v 15. stoletje, ko je bila dubrovniška republika v razcvetu. Kraj ima nek poseben čar, ki so ga zaznali tudi režiserji, saj je v seriji lokacija uporabljena za snemanje kraljevih vrtov, kjer se odvije mnogo spletk in soočenj med igralci. Povratek v Dubrovnik, kjer se vkrcamo na ladjo in odpravimo na bližnji otok Lokrum. Na otoku se nahaja Benediktinski samostan, ki je deloma preurejen v center za obiskovalce. Tam lahko občudujemo železni prestol v naravni velikosti, ki ga je snemalna ekipa podarila mestu Dubrovnik. Na samem otoku so snemali tudi del serije, ki se je dogajal v mestu Qarth. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 1. DAN, PONEDELJEK, 5.4. 2021: DUBROVNIK – STON – DUBROVNIK | zajtrk, večerja

Po zajtrku se bomo podali do bližnjega Stona, ki mu pravijo tudi »Mali Dubrovnik«, saj se tudi ponaša z mogočnim obzidjem, ki je služil kot prva obrambna linija za bivšo dubrovniško republiko. Srednjeveško mestece je eno redkih, ki je bilo zgrajeno po urbanističnih načrtih. Poleg obzidja ima Ston najstarejše morske soline v Evropi in leži ob malem Stonskem zalivu, kjer vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk. Med njimi so najbolj poznane mušule in kamenice. Sprehod skozi mesto, nato pa ogled solin. Popoldanski povratek v Dubrovnik, prosto do večerje, nočitev.

 1. DAN, TOREK 6.4. 2021: DUBROVNIK – LJUBLJANA | zajtrk

Prost dan za samostojne oglede, nakupe ali preprosto uživanje v številnih aktivnostih, ki jih nudi mesto Dubrovnik. Privoščite si jutranjo kavo na slikoviti ulici Stradun ali pa se z vzpenjačo povzpnite na razgledno točko nad mestom. Prevoz na letališče in direktni polet v Ljubljano v popoldanskih urah.

CENA VKLJUČUJE:
 • letalski prevoz s posebnim letalom z vključeno prtljago
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse prevoze po programu
 • 3x polpenzion v hotelu 3*
 • lokalno vodenje v Dubrovniku
 • plovba z ladjo na otok Lokrum (z vključeno vstopnino v naravni rezervat)
 • vstopnine (Dubrovniško obzidje, Arboretum Trsteno, Stonske soline)
 • spremstvo in organizacijo potovanja
MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

•          med 15 in 24 potniki: 60 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

•          enoposteljna soba 90 €

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

•          vstopnine na poti (po želji): vzpenjača Dubrovnik 13€ odrasli; 6,5€ otroci 4-12 let; otroci do 4. leta brezplačno, frančiškanski samostan 7€.

Cene vstopnin so informativne in so približne, pretvorjene iz lokalne valute. Nekatere vstopnine je možno plačati zgolj v lokalni denarni valuti.

POPUSTI:

•          otrok 2–12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

POGOJI ZA VSTOP NA HRVAŠKO:
 • Negativen PCR test za vse potnike (otroci niso izjema), ki ne sme biti starejši od 48 ur od odvzema brisa.

 • Negativen PCR test opravljen po prihodu na Hrvaškem.

 • 10 dnevna karantena na naslovu na Hrvaškem (v primeru, da se ne naredi PCR test, vendar je potrebno ves čas biti na enem naslovu).

 • Brez negativnega testa lahko na Hrvaško vstopijo tisti, ki sodijo v eno od izjem:

  • Osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, in je od tega preteklo več kot 14 ter manj kot 90 dni. Velja potrdilo o pozitivnem hitrem ali PCR testu ali pozitiven test na protitelesa SARS-CoV-2 (test nevtralizacije). Potrdilo je možno dobiti in natisniti tudi portalu zvem.ezdrav.si.

  • Izjeme: tranzitni potniki v druge države za 12 ur, osebe, ki potujejo iz nujnih družinskih in poslovnih razlogov (potrebno neko potrdilo, da gre za nujno potovanje), čezmejni delavci, šolarji, ki se vračajo v 12-ih urah, pomorci, prevozniki, diplomati, humanitarni delavci, delavci civilne zaščite in novinarji.

  • Lastniki nepremičnin zaenkrat sodijo med izjeme le v nujnih primerih, ko je npr. potrebno nujno popravilo ali vzdrževanje na nepremičnini. Pri prehodu meje je potrebno neko potrdilo, da gre za nujen primer

 • Osebe, ki so že bile 2 x cepljene, še ne sodijo med izjeme za potovanje na Hrvaško brez PCR testa oz. brez karantene. Potnikom, ki potujejo na Hrvaško, priporočamo, da pred odhodom izpolnijo spletni obrazec – Enter Croatia s podatki o osebah in kraju potovanja.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO:
 • Negativni hitri test, ki ne sme biti starejši od 24 ur in mora biti narejen v državi EU ali negativni PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur in je lahko narejen tudi laboratorijih tretjih držav, ki jih prizna naš Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

 • Če oseba nima testa ali ne sodi med izjeme, se jo na meji napoti v 10 dnevno karanteno, ki se jo lahko odpravi z negativnim hitrim testom opravljenim v Sloveniji. Od 8.3. 2021 se test za odpravo karantene lahko opravi šele 5. dan po napotitvi v karanteno na domu.

MED IZJEME ZA VSTOP V SLOVENIJO IZ HRVAŠKE BREZ KARANTENE ALI NEGATIVNEGA TESTA SODIJO:
 • Osebe, ki so covid-19 že prebolele oz. so imele pozitiven hitri ali PCR test, in je od tega preteklo več kot 21 dni in ne več kot 6 mesecev. Obvezno je potrdilo o prebolelosti oz. testu.

 • Osebe, ki predložijo dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

 • Lastniki nepremičnin zaradi vzdrževalnih del na nepremičnini v njihovi lasti, najemu ali uporabi, ki se čez mejo vračajo v roku 12 ur. Po 15.3. bo potrebno imeti negativen hitri test, ki ne bo starejši od 7 dni.

 • Druge izjeme: čezmejni delavci, šolarji, osebe naročene na zdravstvene storitve v Sloveniji, humanitarni delavci, osebe, ki so čez mejo za 12 ur opravljale varstvo in pomoč osebam, ki potrebujejo podporo, oskrbo ali nego družinskih članov, starševsko skrb in stik z otrokom. Med izjeme sodijo tudi otroci, ki še niso dopolnil 13 let in prehaja mejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno na domu oziroma mu ni zavrnjen vstop v Republiko Slovenijo. Za večino izjem bo po 15.3. bo potrebno imeti negativen hitri test, ki ne bo starejši od 7 dni.

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo.

Več ponudbe:

Počitnice na Hrvaškem (Dalmacija, Istra, Kvarner) po ugodnih cenah!

8-dnevno Deluxe križarjenje na novi butični ladji že od 859€ naprej (termini od maja do avgusta)

Super paketna ponudba za leto 2021 v Grčijo, Turčijo, Egipt, Tunizijo, …

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.