Potek potovanja s križarjenjem po Nilu in počitnicah v hotelu

Posebna ponudba čez 1. maj – 3 dni ob rdečem morju in 4 dni križarjenje:

leti:

Ljubljana-Hurgada 26.04.2020 – 19:00 26.04.2020 – 22:45 Fly Egypt FEG3410
Hurgada-Ljubljana 03.05.2020 – 15:00 03.05.2020 – 18:55 Fly Egypt FEG3409

1 teden 5 * križarjenje po Nilu (4T / AI) in 5 * Grand Resort (3T / AI) 


zanimivosti
zanimivosti
Spalnica
Spalnica
Spalnica
Zunanjost
bazen
Spalnica
Opis programa (prevod Google translate): 

Nikjer drugje se preteklost in sedanjost ne združita na tako vznemirljiv način kot na Nilu. Že vrsto generacij je oblikoval kulturo in zgodovino prebivalstva Egipta. Počastite se nad impresivnimi spomeniki faraonov z našimi križarkami in doživite edinstveno pokrajino ob najdaljši reki na svetu. Zlasti med Luksorjem in Aussuanom so številne kulturne znamenitosti, kot sta Dolina kraljev v Tebah na zahodu ali fascinantni tempelj Karnak v Luksorju.

Pridite in začnite sproščeno
Noč od sobote / nedelje do ponedeljka preživite v sobi 5 * Grand Resort / Deluxe, da se po letu in prihodu aklimatizirate, tako da lahko začnete kulturno pot na najbolj sproščen način.
Nato vas bodo pripeljali na svojo ladjo v Luksorju v klimatiziranem avtobusu, kjer se začne vaše vznemirljivo in nepozabno potovanje.

1. dan
Dan prihoda v Luksor
Križarjenje po Nilu začnete v Luksorju, eni od sijočih metropola starodavnega Bližnjega vzhoda. Po vkrcanju si privoščite prvi obrok na krovu. Popoldne obiščete eno največjih svetih stavb na svetu: labirintski tempeljski kompleks Karnak s svojimi impresivnimi kolonadami. Nato se nadaljuje do lepo lociranega templja Luxor, ki je posvečen bogu Amunu. Nato obiščejo tovarno papirusov. Obroki in nočitve na ladji v Luksorju.

2. dan
Luxor
Po zajtrku prečkate Nil do obsežnega mrtvega mesta Thebes-West. Tam boste obiskali impresivno Dolino kraljev. Edinstvene in delno dobro ohranjene stenske slike v kamnitih grobnicah čudovito odražajo starodavno egipčansko predstavo o potovanju v zagrobno življenje (obisk grobnice Tut-Anch-Amun ni obvezen). Ogledali si boste tudi impresivni tempelj na terasi kraljice Hatshepsut in Colossi of Memnon ter obiskali tovarno alabasterjev. Zvečer se ladja nasuje in se odpravi proti Esni. Obroki in nočitve na ladji v Luksorju.

3. dan
Kom Ombo
Če je mogoče, se lahko zasidrate v Edfu.
V Kom Ombo obiščete impresiven dvojni tempelj boga krokodilskega boga Sobeka in boga sokola Haroerisa. Uživajte v čudoviti in zgodovinski pokrajini Nila, ko nadaljujete proti Asuanu. Obroki in nočitve na krovu.

4. dan
Asuan in okolica
Ta dan lahko oblikujete po svojih željah: obiščite slikovit, živahen sok Asuana ali se udeležite izbirnega izleta v Abu Simbel. V Egiptu sta dva najbolj impozantna templja, veliki tempelj Ramzesa II in majhen tempelj njegove žene Nefertari. Oba templja sta primer izjemne spretnosti egiptovskih gradbenikov, pa tudi čudež tehnologije, saj sta bila oba z izvedbo rešena iz vodne mase rezervoarja. Obroki in nočitve na krovu.

5. dan
Asuan in odhod
Danes gremo z motornim čolnom na otok Agilika, kjer se nahaja tempelj Philae. Impresivna tempeljska zgradba je posvečena boginji Isis in se imenuje tudi biser Nila. Nato se zapeljete do impresivnega Asuanskega jezu, stoletja stare zgradbe. Velikanski rezervoar se razteza na dolžini več kot 500 km. Na vzhodnem bregu Nila si lahko ogledate nedokončan 42 m visok obelisk v starodavnem kamnolomu granita. Obiskali boste tudi tovarno parfumov.
Nato se prestavite na ladjo in odjavite se. Za avtobusno potovanje iz Asuana do Hurgade boste prejeli pakirano kosilo.

Pustite sproščeno
Od petka do nedelje boste spet prenočili v luksuzni sobi v Grand Resort 5 *.

Paket izletov
Dokončajte križarjenje po Nilu z  izletniškim paketom – cena 170 EUR na odraslega.
Upoštevajte, da je treba za sodelovanje na omenjenih izletih rezervirati Paket izletov za križarjenje po Nilu, pod pogojem, da že ni vključen v ponudbo kot “vključujoč izletniški paket”. Izbirne izlete je možno rezervirati samo na kraju samem.
Organizator izletniškega paketa: CET

Vključeni izleti
Luksor, Tebe zahod: Dolina kraljev, Tempelj Hatshepsut, Memnon Colossi, Karnak in Luksorjev tempelj
Kom Ombo: Tempelj Sobek
Asuan: jez, tempelj Philae in nedokončan obelisk
Koda rezervacije: ANF: S NILW storitev, kot tudi ustrezno število udeležencev in dodelitev.

ETI storitve za kombinacije Nila:

  • Let v / iz Hurgade
  • Avtobusni transfer iz Hurgade v Luksor in iz Asuana v Hurgado v modernem, klimatiziranem avtobusu
  • 3 noči v rezerviranem Grand Resort 5 * s all inclusive. hrana
  • 4 noči na 5 * Grand Cruise ladji z all inclusive. hrana

Storitve ki niso vključene:

  • izbirni izleti (možna samo rezervacija na mestu)
  • Vstopni vizum (pred odhodom na veleposlaništvo / konzulat ali na letališču ob prihodu v Egipt približno 28,00 EUR)
  • osebni stroški
  • Napitnine za ladijsko osebje približno 30 EUR na osebo

Splošne informacije
Pridržujemo si pravico do odstopa od programa ali poti, omenjenega v potovalnem oglasu, v kolikor so ta odstopanja nepomembna in ne vplivajo na celotno postavitev potovanja, ustrezajo običajnim v panogi ali so razumni za vas kot stranko iz drugih razlogov. Zaradi posebnih lokalnih razmer to velja zlasti za potovanje po križarki po Nilu ali krožna potovanja. V kolikor je to za kupca smiselno, se lahko izjemoma uporabi nadomestna ladja iste kategorije. Zapornica Esna je zarai vzdrževalnih del dva tedna (večinoma junija in decembra) zaprta . Če je potniku potrebno in razumno, lahko prevoz po delnih poteh poteka z alternativnim prevoznim sredstvom (klimatiziran komfortni avtobus). Napitnine so v Egiptu običajne. Zato bi bilo treba ladijsko posadko na križarjenjih po Nilu plačati provizija. To zbira na dan prihoda vodnik potovanja in ga razdeli članom posadke, ki niso neposredno v stiku z gosti na krovu, vendar so zelo pomembni za nemoten tek (kuhinja, osebje strojnice in ostalo). Vse izlete, predstavljene in rezervirane skozi CET s turističnim vodnikom, izvaja in ponuja sam CET.

Torej prenočiš

5 * Grand Cruise ladja

Ladje iz naše flote 5 * GRAND CRUISES so privlačno opremljene in imajo sodobno avlo s 24-urno recepcijo, zdravniško oskrbo in prodajalno spominkov. Iz lounge bara imate čudovit razgled na breg Nila in mimoidočo pokrajino skozi velika panoramska okna. Tu se odvijajo tudi večerne oddaje, glasbe, zabave ob galabiji in trebušni ples. Na sončni ležalnici je majhen bazen in WiFi. Plažni stoli in zaščita pred soncem ter blazine in kopalne brisače so na voljo brezplačno. Naši izkušeni, nemško govoreči turistični vodniki vas bodo spremljali med križarjenjem po Nilu.

kabine:
Vsaka ladja ima zunanje dvojne kabine. Okusno opremljene kabine (približno 20 m2) so opremljene z velikim panoramskim oknom, zakonsko posteljo (nekatere z dvema enojnima posteljama), tušem, WC, klimatsko napravo, sušilcem za lase, telefonom na vozilu, TV, hladilnikom in sefom.

ALL-INCLUSIVE:
Ob zajtrku, kosilu in večerji vas čaka raznolik bife, večerja pa občasno služi kot jedilnik. Popoldne strežejo kavo, čaj, palačinke in torto. Različni polnočni prigrizki in brezalkoholne lokalne pijače (brezalkoholne pijače, voda, sokovi) in lokalne alkoholne pijače od 9.00 do polnoči zaokrožajo program vse vključeno. Nositi zapestnico z vsemi vključki je obvezna. Več informacij o programu all inclusive in drugih storitvah lahko dobite ob doplačilu na mestu

5 * Grand Resort

ETI nasvetov:

  • Očarljiv okus od 1001 noči
  • Velik bazen
  • tik ob Grand Mall s številnimi trgovinami in restavracijami
  • WiFi v preddverju

Lokacija:
Mavrski hotel ima 828 sob in je od sestrskega hotela “Grand Hotel” ločen s sosednjo “Grand Mall” in ulico. Plaža hotela Grand je oddaljena približno 150 m. Do središča Hurgade je približno 10 km, do nje pa lahko pridete z vsakodnevnim brezplačnim avtobusnim prevozom.

oprema:
V okusno opremljeni avli se nahaja recepcija (v nemščini), lobby bar s 24-urno storitvijo in podporo gostov. V hotelskem kompleksu sta dve glavni restavraciji in 3 à la carte restavracije v kompleksu ter 5 drugih restavracij v “Grand Mall” in različnih barih. “Grand Resort” ima dobro opremljeno konferenčno dvorano. Vabljivo območje bazena sestavljajo 3 obsežni bazeni s sladko vodo in 2 otroška bazena, pozimi se lahko ogreva en odrasli in en otroški bazen. Obdana je s sončno teraso, na voljo sta tudi 2 okrepčevalnica, restavracija z bazenom in bar “Pergola”, v “Club Oranžni” pa čaka. Na voljo so ležalniki, blazine in sončniki, ki so ob bazenu brezplačno, pa tudi na plaži sestrskega hotela “Grand Hotels”. Kopalniške brisače so v praktični torbi za plažo v vaši sobi. V sosednjem “Grand Mall-u” se odvijajo različne predstave. Restavracije (niso vključene v sistem all inclusive), internet in biljard kavarna ter mini market (vse za doplačilo).

sobe:
Udobne sobe so enako opremljene in imajo kopalnico, WC, klimatsko napravo (sezonsko), telefon, SAT TV, hladilnik, sef, sušilec za lase, sedežne garniture in balkon / teraso. Deluxe sobe (DZX) imajo pogled na bazen ali vrt. Junior apartmaji (DZJ / EZJ) imajo pogled na bazen ali vrt in so večji. Standardne sobe (DSB) so na kopnem (zadaj od hotela) in imajo pogled na ulico. Grand Suite (DSD) ima večjo spalnico in ločeno dnevno sobo, ločeno z vrati ali optično. Pri rezervaciji standard u. Deluxe sobe, junior apartmaji in grand apartmaji z dvema odraslima osebama in 1-2 otrokoma ali 3 osebami, na voljo sta zakonska in dodatna ležišča. Družinske sobe (FZ3 / FZ4 / FZ5) imajo enako osnovno opremo, imajo pa tudi ločeno spalnico s povezovalnimi vrati.

Šport in zabava:
Mednarodni animacijski program tekom dneva, igre na bazenu, namizni tenis; Folklorna oddaja v “Grand Mall”. Za doplačilo: masaža, biljard in v “Grand hotelu” dodatno savna, jacuzzi, fitnes center, 2 trda teniška igrišča z reflektorji, različne igre na plaži, brezplačen prevoz do potapljaškega centra.

Maxi otroški klub:
Otroški klub ETI Maxi ponuja pester program 6 dni v tednu. Med 10. in 17. uro (sezonski odpiralni čas) nemško govoreče osebje za varstvo otrok vsak dan pripravi nekaj novega in zabava se za vse starosti. Storitev za dojenčke ETI za vse zelo majhne goste ETI ima pripravljene različne pripomočke za dojenčke, ki si jih lahko izposodite pri otroških klubih ETI Maxi (več informacij str. 14).

Jedenje in pitje:
Hotel ponuja obroke, ki vsebujejo vse. Zajtrk, kosilo in večerja v samopostrežni obliki, različni prigrizki in lokalne alkoholne in brezalkoholne pijače od 10.00 do polnoči.

Izbor zajtrka:
Zelo bogat samopostrežni zajtrk v restavraciji Marrakech & Mahara. Restavracija v Marakešu ponuja tudi pozni zajtrk.

Ponudba za kosilo:
Različni bife v restavraciji Mahara. Testenine in pice strežejo v restavraciji Nigma.

Večerja: Mednarodni bifeji za večerjo v restavracijah Mahara in Marakeš. Prav tako si lahko privoščite kosilo v a la carte restavraciji Nigma (orientalska), okrepčevalnica (mehiška), otok bar (BBQ) in restavracija Mediterraneo.

Grand Mall večerja:
Restavracije v Grand Mall-u so odprte od 18:00 do 21:00. Na voljo so naslednje restavracije:

  • Picerija Avanti – restavracija a la carte
  • Mount Libanon – A la carte restavracija
  • Indijski Bombaj – restavracija a la carte
  • Italijanski Radicchio – restavracija a la carte
  • h Restavracija – A la carte restavracija
  • XXL Steak House – a la carte restavracija

V vseh zgoraj omenjenih restavracijah so pijače za doplačilo. Mizo lahko rezervirate v preddverju hotela med 10:00 in 20:00 ali neposredno v Grand Mall-u.

Za lakoto vmes:
Prigrizki so na voljo v TUTTI FRUTTI BAR, SNACK BAR, ISLAND BAR, WATER FRONT POOL BAR & MAHARA.

bari:
PERGOLA BAR TERASA Zunaj
PERGOLA NIZKO LOBBY BAR OBMOČJE
VODNI PREDNJI BAZEN BAR
TUTTI FRUTTI
OTOK BAR
KLUB ORANGE
SNACK BAR
LOBBY BAR
BLUE HORIZON na Grand hotelu Beach
JUNGLE DISCO v Grand Mall-u

Ustrezna oblačila (dolge hlače, bermude, majica / bluza, čevlji) so zvečer zaprošena v restavracijah in barih. Obvezna je uporaba zapestnice, ki vključuje vse. Več informacij o programu all inclusive lahko dobite na spletnem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.