Dva programa direktno iz Ljubljane: 1) Azori, razkošje v zelenem in nebeška modrina 2) Azori – zeleni zakladi Atlantika

Azori so arhipelag, sestavljen iz devetih vulkanskih otokov v severnem Atlantskem oceanu, približno 1360 km zahodno od celinske Portugalske. Lahko nam pošljete povpraševanjeali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Vstopni pogoji so zapisani TUKAJ.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 27.3. – 3.4. (7 nočitev)

Prevoznik: direktni čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. Več o programih spodaj v članku

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 1:

Azori, razkošje v zelenem in nebeška modrina (1349€)

Za Azorsko otočje lahko rečemo, da so Havaji v srednjem Atlantiku.

Oddaljeno in izolirano otočje slovi po dih jemajoči vulkanski pokrajini, ki nam postreže s številnimi jezeri, vročimi vulkanskimi vrelci, jamami, nasadi vinske trte in rodovitnimi plantažami čaja ter ananasa. Bujna je tudi cvetoča vegetacija in zaščitni znak otoka Horta so prav hortenzije.

Idealna je tudi klima, saj se temperature na otočju vseskozi gibljejo med 15 in 25 stopinj, zato  je prav vsak mesec v letu primeren za obisk.

Otočje nudi polno dogodivščin; opazovanje kitov, jadranje, potapljanje, pohodništvo, odlično surfanje in druge vodne športe. Pod Unescovo svetovno dediščino  sta območji vinogradov na otoku Pico in staro mesto na Tercieri. Z naravnimi parki in morskimi rezervati, ki ščitijo neokrnjeno okolje, se Azori uvrščajo v vodilno destinacijo trajnostnega turizma.

1. dan: SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada.  Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

2. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali  do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero, eden lepših draguljev narave. Nadaljujemo ob razgledih na severno obalo in obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez pesticidov in morda izvemo, zakaj to edini kraj v Evropi. Vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili slavni »Cozido«, pripravljen v »vulkanski pečici«. Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, v katerem se nahaja vroče vulkansko jezero. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v jezeru (po želji in glede na vremenske razmere). Proti večeru povratek v hotel

3. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet vulkanski kompleks SETE CIDADES in plantaža ananasa)

Po želji (doplačilo) za poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede – pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Ste za degustacijo ananasovega likerja? Popoldne povratek v Ponta Delgado.

4. dan: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal)

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo romantično ime Otok modrih hortenzij. Velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku Horte se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in zalivoma. Caldeira do Faial je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev.

5. dan: HORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO)

Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na bližnji in drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po gori, namreč njegova konica Pico se vidi po vsem otoku in je najvišji vrh Portugalske. Obiskali bomo kraj San Roque, ki je veljal za središče kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli vse o kitolovu in dejavnostih,  povezanih s to pomembno dejavnostjo na otokih. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. dan: HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA

Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. dan: TERCEIRA – izlet po otoku

Vožnja do Algar do Carvao – zanimive vulkanske tvorbe oz. velikega vulkanskega dimnika, s podzemnimi jamami 100 metrov globoko. Osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos, znani po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenih. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka – vinu »verdelho«. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. dan: TERCEIRA – SLOVENIJA

Prosto  za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer predvidoma pristanemo v večernih urah.

OPOMBA: V primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 10 in 19 potniki 90 €
 • med 20 in 24 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

DOPLAČILA ob prijavi:

 • poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES in plantažo ananasa 17 €
 • celodnevni izlet na otok Pico 49 € (pri vsaj 20 udeležencih)
 • enoposteljna soba 269 €
 • doplačilo za polpenzion: 196 €

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letalom iz Ljubljane
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse notranje lete po programu
 • prevoze po programu
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih
 • celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas)
 • celodnevni izlet po otoku Terceira
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 2:

Azori – zeleni zakladi Atlantika (1559€)

Odmaknjeni in neokrnjeni Azori so zaradi svoje bogate flore in favne poimenovani tudi »Galapagos Atlantika« ali »Havaji Evrope«. Le malce bližje Portugalski kot Severni Ameriki se ponašajo z razvejano pokrajino, razprostrto prek arhipelaga devetih glavnih otokov. Med obiskom otokov Sao Miguel, Faial in Terceira tako lahko občudujemo zelena polja, ki jih obdajajo svetlo modre hortenzije, pa stožčaste vulkane, skrivnostna jezera v vulkanskih kalderah, kite in delfine ki plavajo v bližini obale in še in še…

Obiščite jih zgodaj spomladi ali pozno jeseni in spoznali boste, kako pisani so otoki v vseh letnih časih. Odlična destinacija za pohodništvo in avanture na prostem. Raj za ljubitelje cvetja. Odlična destinacija za vse, željne opazovanja kitov in delfinov. Raznolika kulinarika, bogato kulturno izročilo, kozmopolitska mesteca in odmaknjene vasice v samotnih zalivih ali ob kraterju ugaslega vulkana. Vse to in še več so Azori. In sedja jih lahko obiščete z nami – z direktnim letom iz Ljubljane!

VRHUNCI POTOVANJA:

 • Štirje otoki na enem potovanju: Sao Miguel, Faial, Pico in Terceira
 • Kosilo s »cozido«, pripravljeno v vulkanski pečici
 • Opazovanje kitov in delfinov ob obali otoka Terceira
 • Degustacija odličnih črnih in zelenih čajev na otoku San Miguel
 • Botanični vrt Terra Nostra z več kot 600 vrstami kamelij
 • Sprehod po Ponta Delgadi, ki se zdi kot pomanjšana verzija Lizbone
 • Direktni polet iz Ljubljane!

1. DAN: LJUBLJANA – SAO MIGUEL / PONTA DELGADA
V dopoldanskih urah zbor na ljubljanskem letališču in direktni polet na otok Sao Miguel, največji otok Azorov. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana, ki ga od Portugalske jih loči 1.500 kilometrov velja zaradi svoje obilice zelenja za pravi raj na zemlji. Devet otokov se ponaša s čudovito klimo. Ker se temperature skozi vse leto gibljejo med 15 in 25 stopinj. Otočje tako ne pozna zime in prav vsak mesec v letu je primeren za obisk. Vulkanska pokrajina z bujno cvetočo vegetacijo zares jemlje dih.  Prepoznavne podobe Azorov so hortenzije, plantaže čaja in ananasa ter nasadi vinske trte, iz katere pridelujejo odlična vina, med katerimi prednjači belo vino Frei Gigante, katerega začetki segajo v 15. stoletje. Po pristanku na otoku Sao Miguel se bomo zapeljali do mesta Ponta Delgada, kjer nas najprej čaka orientacijski ogled mesta. Verjetno se vam bodo podobe zdele hitro poznane, saj mesto deluje kot pomanjšana verzija Lizbone – tlakovane ulice, slikovite hiške, prijeten veter z morja in nasmejani domačini. Med sprehodom po mestnih ulicah bomo začutili utrip otoka in njegovih prebivalcev. Prenočevanje.

2. DAN: PONTA DELGADA – SETE CIDADES – PONTA DELGADA | zajtrk

Po zajtrku bomo dan posvetili podrobnejšemu odkrivanju glavnega mesta Ponta Delgada, ki slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Ustavili se bomo ob cerkvici Sv. Sebalda iz 15 stoletja, se podali do mestnih vrat, mestne hiše in Trga Republike ter ostalih mestnih zanimivosti. Popoldne bomo iz Ponte Delgade krenili do razgledne točke Vista do Rei, od koder se odpira čudovit razgled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. V kraterju se nahaja vasica Sete Cidades, del istoimenskega narodnega parka. Sledil bo postanek na plantaži ananasa, kjer nas bodo poučili o njegovi pridelavi in pomenu za otok, nato pa nas čaka degustacija ananasovega likerja. Popoldne povratek v Ponta Delgado. Prenočevanje.

3. DAN: PONTA DELGADA- LAGOA DO FOGO IN FURNAS – PONTA DELGADA | zajtrk
Zajtrk in nato nadaljevanje raziskovanja otoka. Naš prvi postanek bo na južni strani otoka kjer stoji razgledna točka Caloura, ki gleda na istoimensko ribiško vasico, umeščeno v slikovit zaliv, nad katerim se pnejo strmi klifi. Pot bomo nadaljevali do Vila Franca do Campo, prve prestolnice otoka. Krajši postanek in vožnja v Furnas, kjer se nahaja jezero in vroči vulkanski vrelci, ki jih domačini uporabljajo kot pečice za pripravo hrane. Po želji in ob doplačilu si bomo lahko za kosilo privoščili odlično lokalno specialiteto »Cozido«, pripravljeno v »vulkanski pečici«. Čas bo tudi za krajši sprehod ob jezeru.  Nato bomo obiskali najlepši botanični vrt Azorov Terra Nostra, ki slovi po več kot 600 različnih vrstah kamelij. V okviru parka se nahaja tudi vroče vulkansko jezero, kjer bo na voljo nekaj prostega časa za plavanje (po želji in glede na vremenske razmere). Popoldne bomo na poti do hotela obiskali tovarno čaja Gorreana ter svojim brbončicam namenili izbrane okuse črnih in zelenih čajev. Za konec postanek na razgledni točki, od koder je prekrasen pogled na Lagoa do Fago – ognjeno jezero, ki je nastalo pred 15.000 leti. Popoldanski prihod v hotel in prenočevanje.

4. DAN: SAO MIGUEL / PONTA DELGADA – FAIAL | zajtrk
Po zajtrku vožnja na letališče in polet na otok Faial. Romantično imenovan tudi Otok modrih hortenzij. Peti največji otok Azorov velja hkrati za najbolj svetovljanskega, saj se tu ustavlja večina čezoceanskih ladij. Horta, glavno mesto otoka, se ponaša s slikovito lego med dvema vulkanoma in dvema zalivoma. Krater Caldeira do Faial s premerom 2 km in globino do 400m je kot katedrala lepote in tišine, ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Bujna vegetacija in slikovita narava sta del naravnega rezervata, ki predstavlja najlepši del otoka. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58. Okolica ognjenika jasno kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Vožnja v hotel in nastanitev. Čas za večerno odkrivanje kozmopolitskega utripa mesta. Prenočevanje.

5. DAN: FAIAL- PICO – FAIAL | zajtrk
Zajtrk in nato odhod v pristanišče ter plovba s trajektom na bližnji otok Pico, ki je ime dobil po istoimenskem vulkanu. Njegova konica Pico Alto velja z 2.352 m višine za najvišji vrh Azorov ter celotne Portugalske in se vidi po vsem otoku. Otok slovi tudi po vinski trti in je od leta 2004 zaradi posebnega načina in obdelovanja otoška posebnost. Vino z otoka je bilo v 18. in 19. stoletju poznano na mnogih kraljevskih dvorih po Evropi. Obiskali bomo kraj San Roque, ki slovi po prisotnosti kitov, ki jih je v okolici mogoče videti preko 20 vrst. Obiskali bomo tudi muzej, posvečen kitom in kitolovu ter spoznali pomen kitov za razvoj otoka. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DAN: FAIAL – TERCEIRA / ANGRA DE HEROISMO | zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet našega letala na otok Terceira. Drugi največji otok Azorov slovi po peščenih plažah, slikovitih razglednih točkah, ugaslih ognjenikih, hkrati pa je to otok, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Naš prvi postanek po pristanku bo mestece Praia da Vitoria s slikovitimi hiškami, ostanki starega mestnega zidu in peščeno plažo, ki teče ob marini. Nato nas čaka obisk  Angra do Heroismo, glavnega mesta otoka, ki se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač od leta 1983 nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, majhne hišice in trgi ter čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Tu nas čaka nastanitev v našem hotelu in čas za popoldansko odkrivanje lepot mesta. Prenočevanje.

7. DAN: TERCEIRA | zajtrk
Zajtrk in nato vožnja do  velikega vulkanskega dimnika Algar do Carvao, globokega 100 metrov. To je osupljivo lepa jama z izjemnimi stalaktiti, podzemnim jezerom in zanimivimi podobami iz bazalta. Ustavili se bomo tudi v pokrajini Biscoitos. Najpomembnejšo kmetijski predele severa otoka je znan po vinogradih in vinskih kleteh ter naravnih vulkanskih bazenih. Obisk Muzeja vinogradništva, kjer bomo izvedeli vse o posebnem vinu otoka – vinu »verdelho«, ki ga pridelujejo v majhnih vinogradih, ograjenih z zidovi iz črnih bazaltnih skal. Ves dan nas bodo navduševale slikovite razgledne točke in čudovite plaže otoka, kjer se prepletata tradicija, kultura in narava. Popoldan prihod nazaj v hotel in prenočevanje.

8. DAN: TERCEIRA – LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku dopoldne prosto za odkrivanje lepot otoka. Za doplačilo možnost izleta z opazovanjem kitov in delfinov. Vode Azorov so namreč znane po številnih vrstah kitov in delfinov, ki se tu zadržujejo, zato je verjetnost, da jih vidimo kar 98%. Lahko pa se boste odpravili v katero od obrtnih delavnic, kjer izdelujejo pisana prekrivala za postelje in okna. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s pristankom v večernih urah.

Cena vključuje:

 • letalske prevoze po programu
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4* na otokih po programu
 • poldnevni izlet v Sete Cidades na otoku Sao Miguel
 • celodnevni ogled otoka Sao Miguel
 • celodnevni ogled otoka Terceira
 • vožnja s trajektom na otok Pico
 • degustacija ananasovega likerja na Sao Miguel
 • vstopnina v Botanični vrt Terra Nostra na Sao Miguel
 • obisk tovarne čaja na Sao Miguel
 • obisk Muzeja vina na Terceiri
 • spremstvo in organizacija potovanja

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 290 €
 • doplačilo za polpenzion: 210 €
 • izlet opazovanje kitov 8 dan: 60 €

Doplačila na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

Popusti ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Madeiro in povratka v Slovenijo. Vse cene veljajo na osebo ob odhodu dveh oseb.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.