Super programa na severu Skandinavije!

V dveh različnih programih boste z nami obiskali Oslo ter na severu Tromso, se podali v iskanje severnega sija, ogledali tjulne in kite … Več o programih si preberite spodaj v članku. Pohitite, kajti število mest je omejenih! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Kdaj: 20.12.2023 – 26.12.2023 (Božična pravljica – MESTA SO ZASEDENA), 29.12.2023 – 3.1.2023 (Nepozabno novo leto – MESTA SO ZASEDENA),

Prevoznik: let iz Ljubjane (za novo leto je povratek v München s prevozom do Ljubljane)

Cena: od 1590€ (popusti za otroke – več spodaj)

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: Več spodaj

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

1) Nepozabno novo leto pod severnim sijem (MESTA SO ZASEDENA)

 Norveška

od 1590 EUR na osebo

29.12.-03.01.2024
6 dni, pet-sre
Po programu
Zagotovljeno
Potovanja Skandinavija
/ Na osebo: 1590 EUR
Vsi potniki (2): 3180 EUR
Odrasli: 2
Opis

Za vas smo pripravili potovanje, za katerega zagotavljamo, da je prav tisto, ki si ga želite enkrat v življenju doživeti. V arktičnem mestu Tromso, v modri polarni noči in s severnim sijem nad vami bo silvestrski večer zagotovo nepozaben. Verjamemo, da gre za eno najlepših potovanj za pare, saj ni lepše kulise za romantičen silvestrski poljub.

Vljudno vabljeni v svet spektakularne narave, arktične avanture, v svet lučk in modre teme ter v objem dveh čudovitih mest, Oslo in Tromso.

Zakaj izbrati to potovanje:

 • Odhodni let iz Ljubljane
 • Brez doplačila za manjšo skupino
 • Vključena Silvestrska večerja v priznani avtentični restavraciji v Tromsu
 • Program primeren za pare in samske
 • Zagotovljen odhod

Zagotovljen odhod 29.12.2023

Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Predvideno število potnikov: 25  Število mest je omejeno!
Številka produkta: 98452

1. dan (petek, 29.12.): ROMANTIČNI VEČER V NORVEŠKI PRESTOLNICI OSLO
Zbor potnikov v opoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet preko Varšave v Oslo. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču Osla in nastanitev. December je magični čas za obisk živahne norveške prestolnice, saj se ta prelevi iz turistično obleganega mesta v poletnem času v prijetno domačo pravljično deželo lučk, slastnih norveških dobrot in prikupnih božičnih sejmov. Po nastanitvi v hotelu prosto za večerni sprehod po romantično okrašenem mestu in večerjo v kateri izmed okoliških restavracij. Prenočevanje.

2. dan (sobota, 30.12.): OGLED MESTNIH ZNAMENITOSTI IN OBISK BOŽIČNEGA SEJMA V SPIKERSUPPI
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na prijeten voden sprehod po mestu. V predelu Bjorvika bomo občudovali arhitekturne dragulje Osla: norveško operno hiše, ki se kot mogočni ledenik  dviga iz fjorda Oslo, novo Deichman knjižnico, Munchov muzej, plavajoče savne… Nato se bomo sprehodili mimo Akerskus srednjeveške trdnjave, ki varuje mesto z morske strani in obiskali mestno hišo Osla, kjer vsako leto v decembru poteka podelitev Nobelove nagrade za mir. Postanek bomo naredili tudi ob kraljevi palači in izvedeli marsikaj zanimivega o norveški kraljevi družini. V popoldanskih urah prosto za obisk kakšnega od izjemnih muzejev v mestu ali dvourno panoramsko vožnjo z ladjico po fjordu Oslo. Popoldan bomo lahko namenili tudi obisku najlepšega božičnega sejma na Norveškem – Jul i Vintreland v Spikersuppi v središču mesta. Božični sejmi v mestu tudi po božiču ohranjajo ves svoj čar in živahnost. Poleg slastnih božičnih dobrot bo čas za nakup norveških toplih rokavičk, nogavičk in ostalih praktičnih darilc, ki bodo postala nepozabni spomini na čarobni december na severu. Uživali bomo v prijetnem klepetu ob grogu ali vroči čokoladi ob odprtem ognju, si privoščili dobrote na lokalnih stojnicah ali se podali na romantično vožnjo s panoramskih kolesom. Ker je božični sejem v neposredni bližini hotela, povratek v hotel po želji. Prenočevanje.

3. dan (nedelja, 31.12.): OSLO – TROMSO – OGLED ARKTIČNE PRESTOLNICE NORVEŠKE
Po zgodnjem zajtrku bo sledil avtobusni prevoz do letališča v Oslu in polet proti arktični prestolnici Norveške, slavnemu Tromsu. Mesto se nahaja na skrajnem severnem delu Norveške, kar 350 km severneje od severnega tečajnika. Pozimi slovi predvsem kot nepozabna destinacija za opazovanje severnega sija. To bo tudi enkratna priložnost, da doživimo pravo polarno noč. Objela nas bo neverjetna podoba luči in teme. Po pristanku se bomo z avtobusom podali na ogled mesta. V 19. stoletju je zaradi modne usmerjenosti, dekadentne hrane in glamuroznega kulturnega življenja dobil nadimek “Pariz severa”.. Še danes ponosno ohranja ta sloves z največjo koncentracijo dobrih restavracij na Norveškem in številnimi festivali. Ogledali si bomo moderno Arktično katedralo (vstopnina vključena) in se sprehodili po novoletno okrašeni Strogati,  glavni peš coni v mestu, z lepo ohranjenimi starimi lesenimi hišami v Empire slogu, s številnim dekorativnim okrasjem. Sledila bo vožnja do hotela in nastanitev. Nekaj prostega časa za počitek in priprave na silvestrski večer. V večernih urah se bomo odpravili v priznano avtentično lokalno restavracijo v središču mesta na silvestrsko večerjo. Ob polnoči opazovanje spektakularnega novoletnega ognjemeta nad mestom. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan (ponedeljek, 1.1.): FAKULTATIVNI IZLET – LOV NA SEVERNI SIJ
Po zajtrku prosto dopoldne za počitek, samostojne oglede ali sprehod po mestu. Po želji  bomo obiskali najbolj severni  akvarij na svetu Polarijo (vstopnina za doplačilo), kjer bomo spoznali morske prebivalce iz arktičnega morja. Prava atrakcija so prisrčni brkati tjulnji. Že sama stavba v obliki ledenih plošč je prava arhitekturna posebnost. V popoldanskih urah priporočamo fakultativni izlet Lov na severni sij (doplačilo). Tromso slovi kot evropska prestolnica severnega sija, ki se tukaj pojavlja v svoji najbolj spektakularni lepoti.  Ker osvetljeno mesto zmanjšuje možnost, da ugledamo severni sij,  se bomo z avtobusom podali v prelepo neokrnjeno naravo izven mesta. Zapeljali se bomo na lokacijo, kjer je najboljša vidljivost in največja verjetnost, da bomo ugledali ta čudoviti naravni pojav. Od lokalnega vodnika bomo izvedeli marsikaj zanimivega o tem nenavadnem fenomenu. Med oprezanjem za severnim sijem nam bodo postregli s toplim čajem in pecivom. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan (torek, 2.1.):  SAFARI NA KITE / HUSKI AVANTURA
Po zajtrku prosto za samostojne oglede,  nakupe ali sprehod. Predlagamo, da se nam pridružite na celodnevnem izletu Safari na kite (doplačilo). S posebnimi tihimi hibridnimi ladjami se bomo podali na arktično morje. Plovila so neverjetno tiha, da ne preplašijo velikanskih morskih bitij. Vsako leto od novembra do januarja mimo Tromsa po isti poti (za jatami sledov s katerimi se prehranjujejo) migrirajo  kiti, zato je zima v teh krajih najboljši čas za opazovanje teh mogočnih živali. Zimski safari na kite v Tromsu v nenavadni modri dnevni svetlobi je izkušnja, ki je enostavno ne smemo zamuditi. Najverjetneje bomo ugledali orke – kite ubijalce in kite grbavce. Če bomo imeli srečo, morda celo brazdaste kite, ki so drugi največji kiti na svetu. Na safariju nam bodo postregli s toplo krepko juho. Povratek v Tromso v popoldanskih urah. Namesto safarija na kite se lahko odločite tudi za fakultativni poldnevni izlet Huski avantura (doplačilo). Z avtobusom se boste podali v zasneženo pravljično okolico Tromsa. Prijazni gostitelji vas bodo od glave do pet oblekli v tople kombinezone in obutev. Tako psi kot njihovi lastniki so neverjetni učitelji in vam  bodo pokazali, kako upravljati s sanmi. Vozili boste v parih in se med potjo izmenjevali. Po končani vožnji se boste pogreli ter okrepčali s toplim čajem in pecivom. Povratek z avtobusom nazaj v Tromso v zgodnjih popoldanskih urah.  Preostanek popoldneva prosto za počitek ali sprehod. Priporočamo vzpon z gondolo na goro Fjellhajsen, ki se dviga 421 metrov nad mestom. Z vrha se ponuja enkraten razgled. Gora Fjellheisen je sicer poznana tudi kot najboljša lokacija za opazovanje severnega sija v Tromsu. Prenočevanje.

6. dan (sreda, 3.1.):  TROMSO – LJUBLJANA
Po zajtrku avtobusni prevoz do letališča. Polet preko Stockholma v Munchen ter organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane (Dolgi most) z vmesnim  postankom na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

CENA na osebo VKLJUČUJE:

 • letalske prevoze po programu (Ljubljana – Oslo, Oslo – Tromso, Tromso – Munchen)  v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami ter dodatkom za gorivo
 • 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo na vseh letih po programu
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Oslu
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v Tromsu
 • avtobusne transferje po programu
 • avtobusni transfer z letališča Munchen do Ljubljane ob povratku
 • zunanje oglede po programu z vodnikom
 • silvestrsko večerjo v avtentični lokalni restavraciji v Tromsu
 • vstopnino v Arktično katedralo
 • spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca
 • organizacijo potovanja in DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba: 310 EUR
 • huski avantura (4,5 h) 190 EUR (odrasli), 110 EUR (otroci do 11 let)
 • safari na kite (8 – 9 h) 165 EUR (odrasli), 130 EUR (otroci do 11 let)
 • lov na severni sij (6 – 7h) 140 EUR (odrasli), 80 EUR (otroci do 11 let)

Odkrita beseda: 

 • Hotel v Tromsu je oddaljen 3,3 km od strogega mestnega središča. V neposredni bližini hotela je nakupovalni center z možnostmi prehranjevanja. V mestno središče vozi lokalni avtobus, možno pa se je do centra sprehoditi peš (45 minut hoje).

Opomba: 

 • Hotel v Tromsu nima možnosti troposteljnih sob oz. dodatnih ležišč.

Opomba: 

 • Zaradi izjemne priljubljenosti in omejene razpoložljivosti izletov v Tromsu je skrajni rok za prijave na fakultativne izlete 28.11.2023. Po tem datumu ne moremo več jamčiti prostih mest.

PREDVIDENE ČASOVNICE LETOV:

29.12.2023   LJUBLJANA 13:40   –   VARŠAVA   15:15

VARŠAVA 16:50   –   OSLO  19:00

31.12.2023   OSLO  09:30   –   TROMSO 11:25

3.1.2023       TROMSO  11:35   –  STOCKHOLM 13:35

STOCKHOLM 16:30 –  MUNCHEN 18:40

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

2) Božična pravljica pod severnim sijem (MESTA SO ZASEDENA)

 Norveška

od 1690 EUR na osebo

20.12.-26.12.
7 dni, sre-tor
Po programu
Zagotovljeno
Potovanja Skandinavija
/ Na osebo: 1690 EUR
Vsi potniki (2): 3380 EUR
Odrasli: 2
Opis

Pogrešate bel božič  in spektakularno zasneženo naravo v božičnem času? Ste že slišali za severni sij, ste ga mogoče že celo lovili, a ne ugledali?

Vljudno vabljeni na najbolj pravljično družinsko potovanje v božičnem času – v svet prikupnih božičnih sejmov, v svet ork in ostalih kitov, severnih jelenov, huskijev, severnega sija in spektakularne narave, v svet lučk in modre teme…

Zakaj izbrati to potovanje:

 • Povratni let iz Ljubljane
 • Brez doplačila za manjšo skupino
 • Vključena božična večerja na ladjici z opazovanjem severnega sija
 • Hotelske nastanitve v centru Osla in Tromsa
 • Program prilagojen za družine z otroci
 • Zagotovljen odhod

Čas potovanja: 7 dni / 6 noči
Predvideno število potnikov: 25  Število mest je omejeno!

1. dan (sreda, 20.12.): VEČER V BOŽIČNI PRESTOLNICI NORVEŠKE – OSLU
Zbor potnikov v dopoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet preko Varšave v Oslo. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču Osla in nastanitev. December je magični čas za obisk živahne norveške prestolnice, saj se ta prelevi iz turistično obleganega mesta v poletnem času  v prijetno domačo  pravljično deželo lučk, slastnih norveških dobrot in prikupnih božičnih sejmov. Po nastanitvi v hotelu možnost večerje v bližnji restavraciji (doplačilo). Prenočevanje.

2. dan (četrtek, 21.12.): OGLED MESTNIH ZNAMENITOSTI IN OBISK BOŽIČNEG SEJMA V SPIKERSUPPI
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na prijeten voden sprehod po mestu. V predelu Bjorvika bomo občudovali arhitekturne dragulje Osla:  norveško operno hišo, ki se kot mogočni ledenik  dviga iz fjorda Oslo, novo Deichamn križnjico, Munchov muzej, plavajoče savne…. Nato se bomo sprehodili mimo Akerskus srednjeveške trdnjave, ki varuje mesto z morske strani in obiskali mestno hišo Osla, kjer vsako leto v decembru poteka podelitev Nobelove nagrade za mir. Postanek bomo naredili tudi ob kraljevi palači in izvedeli marsikaj zanimivega o norveški kraljevi družini. Za piko na i se bomo podali na vožnjo z ladjico po fjordu Oslo ter mesto in njegove znamenitosti opazovali še z morske strani (doplačilo). Popoldan bo namenjen obisku najlepšega božičnega sejma na Norveškem – Jul i Vintreland v Spikersuppi v središču mesta. Jul je norveška beseda za Božič in Norvežani komaj čakajo na božični julekaffee, juleboller, julekake, julebrus…. Poleg slastnih božičnih dobrot bo čas za nakup norveških toplih rokavičk, nogavičk in ostalih praktičnih darilc, ki bodo postala nepozabni spomini na čarobni božič na severu. Odrasli bomo uživali v prijetnem klepetu ob grogu ob odprtem ognju, otroci pa v slastnih božičnh dobrotah, v vožnji z božičnim panoramskim kolesom ali pa na drsališču, ki ga Norvežani vsako zimo postavijo kar sredi sejma. Za zaključek prelepega dneva predlagamo večerjo v bližnji restavraciji (doplačilo). Prenočevanje.

3. dan (petek, 22.12.): OSLO – TROMSO – OGLED ARKTIČNE PRESTOLNICE NORVEŠKE
Po zgodnjem zajtrku bo sledil avtobusni prevoz do letališča v Oslu in polet proti arktični prestolnici Norveške, slavnemu Tromsu. Mesto se nahaja na skrajnem severnem delu Norveške, kar 350 km severneje od severnega tečajnika. Pozimi slovi predvsem kot nepozabna destinacija za opazovanje severnega sija. To bo tudi enkratna priložnost, da doživimo pravo polarno noč. Objela nas bo neverjetna podoba luči in teme. Po pristanku avtobusni prevoz do hotela v mestnem središču, nastanitev, nato pa se bomo peš odpravili na ogled mestnega središča. Sprehodili se bomo po Strogati – glavni peš coni v mestu z lepo ohranjenimi starimi lesenimi hišami s številnim dekorativnim okrasjem, čez fjord opazovali slavno Arktično katedralo ter izvedeli marsikaj zanimivega o drznih norveških raziskovalcih in lovcih, ki so imeli Tromso za izhodišče svojih avantur v Arktiko. Preostanek popoldneva prosto za obisk božičnega sejma. Božična okrasitev in sejem nas bo tudi tu pričakal v vsej svoji magičnosti. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan (sobota, 23.12.): SAFARI NA KITE
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, nakupe ali sprehod. Predlagamo, da se nam pridružite na celodnevnem izletu Safari na kite (doplačilo). S posebnimi tihimi hibridnimi ladjami se bomo podali na arktično morje. Plovila so neverjetno tiha, da ne preplašijo velikanskih morskih bitij. Vsako leto od novembra do januarja mimo Tromsa po isti poti (za jatami sledov s katerimi se prehranjujejo) migrirajo  kiti, zato je zima v teh krajih najboljši čas za opazovanje teh mogočnih živali. Zimski safari na kite v Tromsu v nenavadni modri dnevni svetlobi je izkušnja, ki je enostavno ne smemo zamuditi. Najverjetneje bomo ugledali orke – kite ubijalce in kite grbavce. Če bomo imeli srečo, morda celo brazdaste kite, ki so drugi največji kiti na svetu. Na safariju nam bodo postregli s toplo krepko juho. Povratek v Tromso v popoldanskih urah. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in prenočevanje.

5. dan (nedelja, 24.12.):  HUSKI AVANTURA TER BOŽIČNA VEČERJA NA LADJICI POD SEVERNIM SIJEM  
Po zajtrku priporočamo fakultativni poldnevni izlet Huski avantura (doplačilo). Z avtobusom se bomo podali v zasneženo pravljično okolico Tromsa. Prijazni gostitelji nas bodo od glave do pet oblekli v tople kombinezone in obutev, da bomo resnično lahko uživali v tem snežnem doživetju. Tako psi kot njihovi lastniki so neverjetni učitelji in nam bodo pokazali, kako naj upravljamo s sanmi. Vozili bomo v parih in se med potjo izmenjevali. Zvok udarjanja pasjih tačk v sneg, svež gorski zrak, neokrnjena narava in vesel lajež 180 huskijev, ki enostavno samo želijo teči, bo res nepozabno doživetje. Po končani vožnji se bomo pogreli ter okrepčali s toplim čajem in pecivom. Povratek z avtobusom nazaj v Tromso v zgodnjih popoldanskih urah.
Tisti, ki boste v dopoldanskih urah ostali v mestu, lahko obiščete najbolj severni  akvarij na svetu Polarijo, kjer se boste spoznali z morskimi prebivalci iz Arktičnega morja. Prava atrakcija so prisrčni brkati tjulnji. Že sama stavba v obliki ledenih plošč je prava arhitekturna posebnost.
Prosto popoldne za počitek in pripravo na božični večer, ki ga bomo preživeli na prav poseben in nepozaben način. Z ladjico se bomo podali po fjordu Tromso in uživali v prijetni božični večerji v panoramskem salonu. Tromso slovi kot evropska prestolnica severnega sija, ki se tukaj pojavlja v svoji najbolj spektakularni lepoti.  Če bomo imeli srečo, bo med romantično plovbo z ladjico na božični večer nad nami kraljeval ta čudovit naravni pojav. V poznih večernih urah povratek v hotel in prenočevanje.

6. dan (ponedeljek, 25.12.):  VOŽNJA S SANMI S SEVERNIMI JELENI
Po zajtrku priporočamo fakultativni izlet – vožnja s sanmi s severnimi jeleni (doplačilo). Z avtobusom se bomo podali v naravo k Samijem. Sami so prvobitni prebivalci severa. Čeprav danes večinoma živijo podobno kot ostali Norvežani, nekateri še vedno ohranjajo tradicijo njihovega osnovnega preživetja, vzrejo severnih jelenov. Obiskali bomo njihov tabor in izvedeli marsikaj zanimivega o njihovem načinu življenja. Oblekli se bomo  v primerna oblačila za arktično zasneženo pokrajino in se podali na romantično vožnjo s sanmi v vpregi severnih jelenov. Po končani vožnji se bomo okrepčali v tipičnem nekdanjem začasnem bivališču Samijev lavuju. V zgodnjih popoldanskih urah se bomo z avtobusom vrnili v Tromso. Tisti, ki se ne bodo odpravili na izlet, se lahko odločijo za vzpon z gondolo na goro Fjellhajsen, ki se dviga 421 metrov nad mestom. Z vrha se ponuja enkraten razgled. Gora Fjellheisen je sicer poznana tudi kot najboljša lokacija za opazovanje severnega sija v Tromsu. Prosto popoldne za aktivnosti po želji. Možnost večerje v hotelu (doplačilo) in prenočevanje.

7. dan (torek, 26.12.):  TROMSO – LJUBLJANA
Zgodnji jutranji odhod iz hotela proti letališču (zajtrk za na pot). Polet preko Osla in Varšave v Ljubljano.

CENA na osebo VKLJUČUJE:

 • letalske prevoze po programu (Ljubljana – Oslo, Oslo – Tromso, Tromso – Ljubljana) v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami ter dodatkom za gorivo
 • 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo na vseh letih po programu
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v Oslu
 • 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v Tromso
 • avtobusne transferje po programu
 • zunanje oglede po programu z vodnikom
 • vožnjo z ladjico z božično večerjo 24.12.
 • spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca
 • ·organizacijo potovanja in DDV

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 320 EUR
 • polpenzion (5 x večerja) 155 EUR
 • huski avantura (4,5 h) 190 EUR (odrasli), 110 EUR (otroci do 11 let)
 • vožnja s sanmi s severnimi jeleni (4 h) 160 EUR (odrasli), 90 EUR (otroci do 12 let)
 • safari na kite (8 – 9 h) 165 EUR (odrasli), 130 EUR (otroci do 11 let)

OPOMBA:  Zaradi izjemne priljubljenosti in omejene razpoložljivosti izletov v Tromsu je skrajni rok za prijave na fakultativne izlete 18.11.2023. Po tem datumu ne moremo več jamčiti prostih mest.

POPUSTI ZA OTROKA DO 18 LET NA DODATNEM LEŽIŠČU

 • 270 EUR (dodatno ležišče v troposteljni sobi ni enakovredno osnovnemu ležišču)

 PREDVIDENE ČASOVNICE LETOV:

20.12.2023              LJUBLJANA       13:40   –   VARŠAVA       15:15

VARŠAVA          16:50   –   OSLO            19:00

22.12.2023               OSLO                09:20   –   TROMSO        11:15

26.12.2023                TROMSO           06:15    –  OSLO             08:25

OSLO                10:40    –  VARŠAVA       12:40

VARŠAVA          14:50   –   LJUBLJANA   16:30


Tromso

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Preberite še:

(klik na članek za razširitev)

K Božičku na Laponsko iz Ljubljane: odhodi v decembru in januarju!

Super Last Minute ponudba z Brnika!

All Inclusive Egipt že od fantastičnih 375€ z Brnika!

 

Potovanja iz LJ: Mehika, ZDA, Španija, Turčija, Kuba …

Leave a Reply

Your email address will not be published.