Kanarski otoki nas že pričakujejo! Super program že od 1198€!

Tenerife so mednarodno poznani kot “Otok večne pomladi” (špansko: Isla de la Eterna Primavera). Otok na zempljepisni širini Saharske puščave uživa celoletno toplo podnobje s povprečno temperaturo pozimi 20° – 22 °C in med 26° – 28 °C poleti ter z visokim številom sončnih dni. Sedaj lahko Kanarske otoke obiščete kar z direktnim letom z Brnika, v kolikor bi želeli na Tenerife, Lanzarote, Fuerteventuro, Gran Canario v drugih terminih z direktnim letom iz Benetk, Bologne, Milana ali Dunaja, pa nam pošljite povpraševanje. Čez zimske počitnice je na voljo tudi potovanje na Zelenortske otoke. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Zavarovanje rizika odpovedi / zdravstvenega zavarovanja

Kdaj: odhoda 4.2. in 18.3. za 7 nočitev

Prevoznik: čarter iz Ljubjane

Cena: 1198€ (več spodaj)

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Prehrana: po programu (več spodaj)

Info: Več spodaj pod programom in cenami

TENERIFE:

(cena na osebo za 8 dni oziroma 7 nočitev – ob odhodu dveh oseb)

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

PONUDBA 1

1. dan: LJUBLJANA – TENERIFE

Predvidoma v dopoldanskih urah polet s posebnim letalom na otok večne pomladi, Tenerife.  Vožnja do hotela in nastanitev. Prosto za prvo raziskovanje vašega letovišča in sprehode.

2. dan: NARODNI PARK EL TEIDE – VULKANSKA MESEČEVA POKRAJINA – CHIO – LOS GIGANTES

Zjutraj nas čaka vožnja proti najvišjemu vrhu Tenerife in Španije, vulkanu – Picu del Teide. Bujna vegetacija na začetku naše poti bo postopoma z vzponom in vsakim metrom višine spreminjala svojo podobo. Po vijugastih, a kljub vsemu urejenih cestah, se bomo pripeljali do čudovite vulkanske pokrajine na 1200 m n.v.. Pod snežno kapo vsako zimo skrije svojo glavo mogočni 3.718 m visok speči velikan. Najlepši del Narodnega parka El Teide je Las Canadas, krater vulkana po katerem je speljana tudi cesta. Sprehodili se bomo do Los Roques, od koder je eden najlepših pogledov na okolico. Možnost vzpona z gondolo pod vrh vulkana (doplačilo). Nadaljevali bomo mimo čudovitih vulkanskih formacij, ki vam bodo z malo domišljije pričarale neverjetne figure, bujnih gozdov in slikovitih odročnih zaselkov. V vasici Chio bomo napravili postanek in le malo kdo se bo odrekel domačim dobrotam, ki jih pripravljajo spretne roke naše gostiteljice (doplačilo). Mimo klifov Los Gigantes se bomo zapeljali še na južni del otoka in kratek postanek na Playa del la Americas, letoviškem mestu, ki se ponaša s številnimi hoteli. Vrnitev na sever otoka, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: POČITNIŠKI DAN (ALI NA ZELENI OTOK LA GOMERA)

Temperature na otoku večne pomladi so tudi v teh mesecih več kot prijetne, zato boste dan preživeli povsem počitniško. Če ste eden tistih popotnikov, ki jim je vsakodnevna aktivnost blizu, predlagamo celodnevni izlet na čudovit otok La Gomero. S pristanišča Los Cristianos na jugu, bomo z ladjo odpluli na majhen in še vedno dokaj neraziskan otok, ki slovi bo bujni vegetaciji in hriboviti notranjosti. Otok je poznan tudi po tem, da je bil zadnje postajališče Krištofa Kolumba pred plovbo v Ameriko. Ogledali si boste del Nacionalnega parka de Garajonay, ki slovi po endemitskem gozdu Laurisilva. V La Degolladi de Peraza se boste ustavili na eni izmed razglednih točk, nadaljevali do vasic Rosas in Agulo. Domačini vam bodo predstavili el silbo, jezik žvižgov za sporazumevanje čez soteske. Vožnja do San Sebastiana in ogled grofovskega stolpa Torre del Conde in La Case de Colon, kjer naj bi bival Krištof Kolumb. Povratek na Tenerife.

4. dan: IZLET PO SEVERU OTOKA: ICOD DE LOS VINOS – GARACHIO

Severni del nezadržno privlači zaradi svoje čudovite narave, ki v svojih nedrjih skriva rodovitne vinske regije in tako se lahko pohvalijo s svetovno znanimi vini. Icod de Los Vinos nam že v imenu naznanja nekaj kar je dragoceno, vi pa se boste odločili kaj od tega vam bo najbolj pri srcu: mogočno zmajevo drevo, staro več kot 600 let, odlična vina ali slikovita arhitektura v strmi hrib potegnjenih uličic. Nadaljevali bomo do mesteca Garachio, ki se ponaša z naravnim »jacuzzijem«, najboljšo malvazijo, po ozkih in barvitih ulicah pa odmeva mehka karibska španščina pomešana z vonjem »cortada« in svežega sira »fresca«.

5. dan: POČITNIŠKI DAN (PO ŽELJI IZLET NA GRAN CANARIO, LORO PARK ALI BOTANIČNI PARK)

Prosti dan za počitnice. Po želji ga lahko zapolnite z dodatnimi izleti. Priporočamo izlet na otok Gran Canario (doplačilo). Z ladjo se bomo odpeljali na »kontinent v malem« kot ga radi poimenujemo. Po izkrcanju se bomo najprej odpeljali proti jugu, kjer nas čaka razigranost peščenih sipin in morja na eni strani ter bujna poraščenost v notranjosti otoka na drugi strani. Playa Ingles, Dunas, Maspalomas so mesta, ki jih bomo dodali naši zbirki ogledov. Seveda se bomo pomudili tudi v prestolnici Las Palmas, kjer stojijo najstarejše stavbe na Kanarskih otokih. Podali se bomo v predel Vegueta, se sprehodili po trgu Sv. Ane in obiskali hišo, kjer je živel Krištof Kolumb. Stare zmajevce bomo občudovali v parku San Telmo, brbončice pa potolažili v kateri od lokalnih restavracij. Po ogledih vrnitev na »naš otok«.

6. dan: SANTA CRUZ – LA LAGUNA – CANDELARIA

Na listi naših ogledov so nam ostala še tri mesta, pomembna in zanimiva. Najprej se bomo odpravili do La Lagune, nekoč glavnega mesta, danes univerzitetnega središča, kjer se mladostni stil uspešno spaja s čudovitimi starodavnimi palačami. Mesto je uvrščeno na seznam kulturne dediščine pri Unescu. Nadaljevali bomo v Santa Cruz, prestolnico in največje mesto na otoku, ki kljub prvemu vtisu ogromnosti vseeno ohranja domačnost. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti ter se pomudili na  Španskem trgu ali mestni tržnici. Za konec še obisk enega najstarejših naselij na otoku, Candelarie. V tukajšnji cerkvici hranijo kipec Črne Marije, mestece pa velja za versko središče vseh kanarskih otokov.

7. dan: POČITNIŠKI DAN v LAGU MARTINEZ ali LORO PARK

Na izbiro boste imeli počitnišo razvajanje v Lago Martiánez, z odlično lego ob umetnem jezeru in kompleksom bazenov na prostem. Tukaj najdete vrtove, številne terase, bare in restavracije. V bližini je tudi Loro Park, ki se razprostira kar na 135.000 m² površine in se ponaša s pisano paleto rastlinskih vrst in ševilnimi ekostičnimi živalmi. Velja za pravi tropski raj, kjer boste uživali v predstavah delfinov in ork, ter se sprehodili po največjem tunelu za morske pse v Evropi.  Park je eden najbolj trajnostnih in energetsko učinkovitih živalskih parkov na svetu. Vsekakor vreden ogleda. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: TENERIFE – LJUBLJANA

Prosto do odhoda na letališče, od koder bomo poleteli v Ljubljano.

POPUST:

  • Otroci 2 – 12 let na dodatnem ležišču: -10%

OBVEZNA DOPLAČILA ob prijavi:

– med 35 in 44 potniki 60€ na osebo

– med 25 in 34 potniki 90€ na osebo

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

  • enoposteljna soba 350 €
  • izlet na Gran Canario 140€ (vključen ladijski in avtobusni  prevoz po programu, vodenje – min. 20 prijavljenih oseb, izlet na La Gomero 98€ – minimalno 20 prijavljenih)
  • Loro Park približno 40€ odrasli in 28€ otroci od 6 do 11 let

Cena vključuje:

  • povraten let s posebnim letalom  iz Ljubljane na Tenerife,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • vključeni trije izleti po programu,
  • 7 polpenzionov v hotelu 4*,
  • povratni prevoz letališče – hotel – letališče,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

Pomembno:
Vrstni red ogledov po dnevih se lahko spremeni.
Najmanjše število prijavljenih potnikov na posebnem letalu: 160 potnikov (skupaj počitniški in potovalni del).

Za rezervacijo ali informacije nam pišite na rezervacije@posvetu.si

Več ponudbe:

Zelenortski otoki: čarter z Brnika 4.2. in 18.3.

Zelena Madeira – čarter z Brnika za novo leto!

Zavarovanje za brezskrbno potovanje:

Varno na poti: riziko odpovedi in zdravstveno zavarovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.