Obiščite božičkovo vas na severu Finske z direktnim letom z Brnika!

Z otroci obiščite Božička in se doživite čarobni sever. Ponuja se možnost vožnje z jelenjimi sanmi, obiščete lahko polarni muzej ter se odpravite na iskanje severnega sija. Več o programih z Brnika v Rovaniemi na Finskem spodaj v članku. Pohitite, kajti število mest je omejenih! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Odhod bo 27.1. z Brnika, možnosti pa se ponujajo tudi v februarju (več tukaj).

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: odhod 27.1.2023

Prevoznik: let iz Ljubjane

Cena: od 899€ (popusti za otroke – več spodaj)

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: Več spodaj

LAPONSKA – DEŽELA SNEŽAKOV IN BOŽIČKA

ZAGOTOVLJEN ODHOD  27.01.

Cena od 899 €

 • Obiskali bomo Božičkovo vas, kjer vas čakajo nepozabne dogodivščine
 • Snežak je doma iz Kemija, ki mu pravijo tudi biser Botnijskega morja
 • Podali se bomo na iskanje severnega sija, Aurora prihajamo
 • Obiskali bomo največji snežni grad na svetu, ki ga vsako leto na novo ustvarijo umetniki iz ledu in snega
 • Ranua je drugi najsevernejši živalski vrt na svetu
 • Vožnja na saneh s huskiji ali motorne sani – težka odločitev kajne?

Vse cene so informativne. Veljajo aktualne cene v rezervacijskih sistemih. Razpoložljivost ali cena se lahko spremeni. Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

PROGRAM:

1. DAN
SLOVENIJA – ROVANIEMI IN BOŽIČEK – SNEŽAKOVO MESTO KEMI
nočitev

Zbrali se bomo na letališču  JP Ljubljana in  v jutranjih urah poleteli  v Rovaniemi, središče severne finske pokrajine Laponske in seveda Božičkovo mesto, ki privablja male in velike radovedneže z vsega sveta. Najprej se bomo ustavili v Božičkovi vasici, kjer vas bodo njegovi zvesti spremljevalci sprejeli v pravljičnem svetu. Obiskali boste Božičkovo hišo,  se sprehodili med številnimi prodajalnami in zanimivimi lokali, kjer pripravljajo njihove tipične jedi. Nadaljevanje vožnje dobro uric oddaljeno mesto Kemi, kjer domuje gospod Snežak. Tako kot Božiček v Rovaniemiju, si je tukaj svoje pravljično zasneženo domovanje ustvaril Snežak, ki je tudi zaščitnik tega prijetnega mesta, ki mu pravijo tudi biser Botnijskega morja. Nastanitev v hotelu in čas za prvo raziskovanje mesta in seveda če bomo imeli srečo, prvi lov na severni sij. Nočitev.

2. DAN
SNEŽENI GRAD IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA
zajtrk, nočitev

Po zajtrku ogled največjega sneženega gradu na svetu, ki ga vsako leto postavijo umetniki skulptur in je v celoti narejen iz snega in ledu. Vsako leto je različna tematika in v letu 2023 nosi naziv Cirkus. Ob zunanjih umetninah si lahko ogledate še notranjo razstavo SnowExperience365, ki je za obiskovalce odprta skozi vse leto. Zabavali se boste lahko na ledenem toboganu in posedeli ob ledenih mizah v restavraciji, ki je v celoti zgrajena iz ledu. Preostanek dneva boste namenili arktičnim doživetjem. Predlagamo “Husky safari”, kjer boste obiskali farmo haskijev, se z njimi podli na enourno vožnjo s sanmi, po vrnitvi pa vam bodo postregli s toplim okrepčilom.Za tiste z več adrenalina priporočamo dvourno vodeno vožnjo z motornimi sanmi. Zvečer pa predlagamo organizirano iskanje severnega sija, Aurora prikaži se. Nočitev v hotelu

3. DAN
KEMI – RANUA – ROVANIEMI – SLOVENIJA
zajtrk

Po zajtrku še nekaj prostega časa. Predlog: naredite svojega snežaka😊 Sledi vožnja v Ranuo, do najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja.

Tako nas bo pozdravili losi, severni medvedi, sivi volkovi, jeleni, lisice in številne ptice. Gotovo nepozabno doživetje. Nadaljevanje v Rovaniemi, kjer bo še ravno dovolj časa za sprehod po zanimivem mestecu. Prevoz na letališče in polet s posebnim letalom v Slovenijo.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • vse avtobusne prevoze po programu
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4*  SCANDIC Kemi
 • obisk Božičkove vasice,
 • obisk živalskega vrta Ranua z že vključeno vstopnino
 • vstopnina za ogled Sneženega gradu – zunanji del
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila:

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):

 • enoposteljna soba: 270 €
 • 2x večerja v hotelu: odrasli 80 €, otroci do 12 let 60 €
 • arktična doživetja 2. dan – odrasli 198 € (v ceni vožnja z vprego huskijev, topla malica) otroci do 12 let: 168 €
 • iskanje severnega sija odrasli: 92 € (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, malica; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke)
 • vožnja z motornimi sankami odrasli 130 € otroci do 12 let 95 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri topli napitki, spremstvo angleškega vodnika)

*Cena velja ob hkratni prijavi dveh odraslih oseb na motornem vozilu, otroci sedijo v prikolici.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

 • vstopnina SnowExperience365: 10 € odrasli, otroci 7-12 let: 5 €;

POPUSTI ZA OTROKE DO 12. LET 

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.

Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 200 €
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 €

Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Doplačilo za gorivo:  obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom.

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Preberite še:

(klik na članek za razširitev)

Čudovita potovanja z nordijskim pridihom z Brnika 18.2. (Helsinki, Rovaniemi, Talin …)

Super Last Minute ponudba z Brnika!

All Inclusive Egipt – super ponudbe z Brnika in drugih letališč!

 

Potovanja iz LJ: Pariz, Jordanija, Maroko, Dolomiti, Valencija, London, New York …

Jesenske počitnice so pred vrati!

Madeira že od 523€ (paketna ponudba)

Leave a Reply

Your email address will not be published.