Obiščite božičkovo vas na severu Finske z direktnim letom z Brnika!

Z otroci obiščite Božička in se doživite čarobni sever. Ponuja se možnost vožnje z jelenjimi sanmi, obiščete lahko polarni muzej ter se odpravite na iskanje severnega sija. Več o programih z Brnika v Rovaniemi na Finskem spodaj v članku. Pohitite, kajti število mest je omejenih! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Če bi na sever Skandinavije raje odšli za več dni, kliknite Tukaj.

Kdaj: odhodi 1.12.2023 (razprodano), 8.12.2023 (razprodano), 15.12.2023, 26.1.2024 

Prevoznik: let iz Ljubjane

Cena: od 998€ (popusti za otroke – več spodaj)

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: Več spodaj

Božiček in arktična doživetja

 Finska

od 998 EUR na osebo

26.01.2024-28.01.2024
3 dni, pet-ned
Po programu
Zagotovljeno
Prevoz z letalom
min. 45 potnikov, storitve po programu Na osebo: 998 EUR
Vsi potniki (2): 1996 EUR
Odrasli: 2
Opis
15.12.-17.12.
3 dni, pet-ned
Po programu
Zagotovljeno
Prevoz z letalom
min. 45 potnikov, storitve po programu Na osebo: 1129 EUR
Vsi potniki (2): 2258 EUR
Odrasli: 2
Opis

K Božičku v goste 3 dni

 Finska

od 1069 EUR na osebo

15.12.-17.12.
3 dni, pet-ned
Po programu
Zagotovljeno
Prevoz z letalom
Potovanja Finska
/ Na osebo: 1139 EUR
Vsi potniki (2): 2278 EUR
Odrasli: 2
Opis

NOVO: na volja dodatna mesta v super hotelu s polpenzionom

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

1) Laponska – Božiček in arktična doživetja (od 998€ na osebo)

1. dan: SLOVENIJA – ROVANIEMI – BOŽIČKOVA DEŽELA – MOTORNE SANI

Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske in seveda Božičkov dom. Najprej bomo obiskali Božičkovo vasico, kjer vas bodo njegovi zvesti palčki sprejeli v čudovitem pravljičnem svetu. Obiskali boste Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi pogovorili, nato pa se sprehodili med številnimi trgovinicami in prijetnimi lokalčki. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer njegovi pomočniki prebirajo pošto z vsega sveta. Sledi nastanitev v hotelu. Morda vas bo zamikala vožnja z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene narave, se zapeljali po zamrznjenih rekah, dobro pripravljenih poteh ter občudovali prostrano zimsko pokrajino (v tem primeru bo ogled Božičkove vasi naslednji dan).

2. dan: ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA

Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili nepozabnim arktičnim doživetjem. Predlagamo “Husky safari” in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika, na farmi severnih jelenov se boste podali na krajšo pot z jelenjo vprego, nato še na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. Vrnitev v hotel. Za zaključek predlagamo še nočno iskanje severnega sija. Odpeljali se boste v bližnje gozdove, stran od mestnih luči in živahnega vrveža. Severni sij je moč videti ob jasnem vremenu. Posedli se boste ob ognju in zvedeli vse o tem izjemnem naravnem pojavu. Toplo oblečeni ter opremljeni s krpljami, se boste prepustili tišini in utripu narave.

3. dan: ROVANIEMI – RANUA – SANTA PARK – SLOVENIJA

Po zajtrku predlagamo obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved in sivi volk. Živalski park je urejen v avtentičnem okolju in predstavlja največjo laponsko atrakcijo za družine. Po vrnitvi  bo še dovolj časa za obisk Santa parka, s številnimi atrakcijami (podzemno prečkanje Severnega povratnika, vožnja z vlakcem skozi tovarno igrač, obisk šole za palčke, obisk Božičkove pisarne….). V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli v Slovenijo.

POMEMBNO:

Predvidoma doplačila za aktivnosti na licu mesta ne bodo možna. Število dvoposteljnih sob z enim ali dvema dodatnim ležiščem je omejeno in potrebna predhodna potrditev. V ceni vseh aktivnosti v naravi (husky safari, vožnja z motornimi sanmi in jelenjo vprego) so vključena topla oblačila, v katerih vam bo že ob najbolj mrzlih dneh toplo. Le te dobite pred odhodom na aktivnosti v naravi. Na motornih saneh so lahko le odrasle osebe, otroci do 12 leta so v vlečnih saneh, razen kadar tudi za otroka poravnate znesek za odraslo osebo in je otrok višji od 140 cm (oziroma lahko ima z nogami oporo na motornih saneh). Vse aktivnosti v naravi močno zasedene, zato vam priporočamo čimprejšnjo rezervacijo vseh želenih aktivnosti. Iskanje severnega sija se odvija v poznih večerno-nočnih urah, zato je za mlajše otroke lahko precej naporno.

Severni sij je moč videti le v lepem vremenu, zato ni moč zagotoviti, da bo na izletu viden.

OPOMBE:

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Doplačilo za gorivo:  obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):

 • enoposteljna soba: 270 € (na vprašanje)
 • 2x večerja v hotelu: odrasli 98€, otroci do 12 let 65€
 • izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
 • arktična doživetja 2. dan – odrasli 198 € (ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €
 • iskanje severnega sija odrasli: 92 € in otroci 72€ (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, prigrizek; izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen)
 • vstopnina Santa Park odrasli 45 €, otroci 3-12 let 35 € in otroci 0-3 leta brezplačno
 • vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri, topel napitek, spremstvo angleškega vodnika);
 • ledeni ribolov odrasli: 142€, otroci, ki sedijo v priklopnem vozilu (do 140cm) 112€

POMEMBNO: Cena velja ob hkratni prijavi 2  odraslih oseb; otroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so priklopljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača celo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od140cm.
Zaporedje ogledov po dnevih se lahko spremeni, glede na končno število za posamezne aktivnosti.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

 • vstopnina za Arktikum približno 15 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 35€ – cene še niso fiksne in se lahko naknadno spremenijo.

POPUSTI ZA OTROKE DO 12. LET 

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.

Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 170 €
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 €

Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

SANTA PARK: je odprt samo do 07. januarja 2024.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Doplačilo za gorivo:  obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom, v kolikor bi prišlo do odstopanj preračuna po lestvici, predstavljeni v splošnih pogojih.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz letališče – hotel – letališče
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* (nastanitev v hotelu SOKOS VAAKUNA 4*,  SCANDIC CITY 4* ali podoben hotel)
 • obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

2) K Božičku v goste (od 1139€ na osebo) – Trenutno so na voljo dodatna mesta v super hotelu z vključenim polpenzionom!

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 60
Produkt: 42950S
Datum odhoda: 15. 12. 2023

1. dan: LJUBLJANA – ROVANIEMI / večerja
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in let posebnega letala proti Rovaniemiju. Po pristanku vožnja do mesta, ki leži na robu Arktičnega kroga in zaradi svojega geografskega položaja pozna kar osem različnih letnih časov–vsak od njih ima svojo specifično svetlobo, temperature in naravne pojave. Mesto je v obliki rogovja severnega jelena začrtal slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Ob prihodu priporočamo obisk severnega živalskega vrta v Ranui (doplačilo), kjer boste v naravnem okolju gozda lahko opazili sivega volka, losa, snežno sovo, polarnega medveda, jelene in številne druge živalske vrste. Nastanitev v hotelu ob pribl. 16.00 in nekaj prostega časa za počitek ali sprehod po mestu. Večerja v hotelu. Večer bo namenjen oprezanju za enim izmed najlepših nebesnih pojavov, imenovanem severni sij ali Aurora Borealis. Večjo možnost boste imeli, če se odpravite na večerni izlet (doplačilo) v neokrnjeno naravo. Odhod iz hotela in vožnja do gozda, stran od mestnih luči. Tam se boste na kratko poskusili v hoji s krpljami, pogreli ob ognju in toplem napitku. Če boste imeli srečo, boste priča svetlobnemu fenomenu, ki mu Finci pravijo tudi »lisičji ogenj«. Okoli polnoči vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: ROVANIEMI – (ARKTIČNA AVANTURA) – ROVANIEMI / zajtrk,večerja
Po zajtrku se boste lahko odpravili na poldnevno arktično avanturo (doplačilo), ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog. Popoldan se boste lahko tisti z bolj avanturistično žilico na motornih saneh odpeljali v osrčje laponske narave (doplačilo). Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Drugi se boste lahko pogreli v hotelski savni ali pa se boste odločili za obisk muzeja in centra znanosti Arktikum (doplačilo), ki prikazuje življenje v arktičnem območju ter zgodovino in kulturo Laponcev. Večerja v hotelu in prenočevanje.

3. dan: ROVANIEMI – BOŽIČKOVA VAS – LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Dopoldan možnost za preizkušnjo v ribarjenju na zamrznjenem jezeru (doplačilo). Najprej se boste s snežnimi sanmi zapeljali proti severu, vzdolž zaledenele reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove do malega jezera v divjini. Poskusili se boste v tradicionalnem ribolovu in si ulov spekli nad odprtim ognjem. Tistim z mlajšimi otroki pa priporočamo obisk Božičkovega parka (doplačilo), ki se nahaja v bližini Božičkove vasice in ponuja tematske igralnice in delavnice za otroke. Popoldan se boste peljali na linijo severnega tečajnika, kjer je urejena Božičkova vasica. Lahko boste obiskali Božička v njegovi pisarni, z njim pokramljali in mu zaupali svoje želje. Ustavili se boste na pošti, kjer so shranjeni kupi pisem z željami z vsega sveta. Čas za pisanje božičnih voščilnic, nakupe v božično okrašenih trgovinah ter zadnje zimske radosti in vročo čokolado. Popoldan prevoz do letališča, let proti Ljubljani in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v poznih večernih urah.

 

Možni dodatni izleti:

AURORA BOREALIS (3 ure)
Severni sij, znan tudi kot Aurora Borealis, je mogoče opazovati v polarnem območju sveta. Zato nam naša lokacija na polarnem krogu daje najboljše možnosti, da ga uspemo videti. V družbi vodnika se boste s transferjem odpeljali iz mesta (okoli 19.30 ure) do popolne točke, kjer se ponujajo najboljši razgledi na odprto nebo. V pričakovanju Aurore bomo ob ognju pekli klobasice in se pogreli s čajem. Izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen.

Cena vključuje: zimska oblačila, transfer, pečene klobasice, topel napitek in spremstvo vodnika

RANUA ZOO
Ranua Wildlife Park je živalski park, specializiran za arktične in severne živalske vrste. Prostorne ograde za živali se nahajajo sredi severnega iglastega gozda, ki je tudi naravno okolje večine vrst, ki tam živijo. V živalskem parku je približno 50 severnih in arktičnih živalskih vrst ter približno 150 posameznih živali kot so polarni in rjavi medved, risi, lisice, mošusni vol, losi ter številne ptice, če omenimo samo nekatere. Živalski park ponuja nepozabna doživetja za vse starosti.

Cena vključuje: transfer, vstopnino v park in spremstvo vodnika

ARKTIČNA AVANTURA
Poldnevna arktična avantura, ki se bo pričela z obiskom farme haskijev in vožnjo (1 km, pribl. 5−7 minut) s haskiji. Sani vleče od 4 do 5 haskijev, ki vam bodo ponudili resnično vznemirljivi zorni kot za odkrivanje idilične pokrajine. Arktična avantura se bo nadaljevala z obiskom farme jelenov, kjer vam bodo predstavili njihov način življenja in vas poučili o vzreji severnih jelenov. Za konec se boste zapeljali še z jelenjo vprego (600 m) in slavnostno prečkali polarni krog.

Cena vključuje: transfer, obisk farme huskijev in jelenov, vožnjo s huskiji in jeleni in spremstvo vodnika

SNOWMOBILE SAFARI (2 uri)
Vožnja z motornimi sanmi po zasneženi pokrajini je nepozabno doživetje. Ta prav posebna vožnja vas bo peljala po poteh zamrznjenih rek, zasneženih gozdov, dolin in hribov, od koder se vam bodo odpirali čudoviti razgledi. Med postankom se lahko pogrejete s toplim napitkom ali zgolj uživate v tišini divjine.

Cena vključuje: zimska oblačila, vožnjo z motornimi sanmi, topel napitek in spremstvo lokalnega vodnika

POMEMBNO: za vožnjo motornih sani potrebujete veljavno vozniško dovoljenje B kategorije; v kolikor je na motornih saneh le 1 oseba je potrebno doplačilo za single use uporabo. Otroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so priklopljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača odraslo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od 140 cm.

HUSKY SAFARI (2 uri)
Prijazen lajež haskijev vas pozdravi na domači kmetiji, a takoj ko se pasji safari odpelje s kmetije, se psi umirijo in začnejo delati. Uživajte v okoliški naravi in sankanju v tišini. Ustavite se za oddih v divjini in fotografirajte. Vozimo dve osebi na ekipo, vendar obstaja možnost zamenjave voznika na poti. Povprečna dolžina poti je 10 km, vendar lahko vremenske razmere in spretnosti udeležencev vplivajo na dolžino vožnje.

Izlet ni primeren za otroke.

Cena vključuje: zimska oblačila, transfer, obisk farme huskijev, 45-60 min huski safarija 7-10 km, 2 osebi na ekipo, topel napitek in vodenje/spremstvo v angleščini.

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz z direktnim letom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • transfer letališče – hotel – letališče v Rovaniemiju
 • 2 nočitvi z zajtrkom in večerjo v dvoposteljnih sobah
 • izlet v Božičkovo vas
 • organizacija
 • slovensko vodenje potovanja

Popusti:

 • 150 EUR za prvega otroka do 9,99 let na dodatnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (Santa Resort – dvoposteljna soba)
 • 100 EUR za prvega otroka nad 10 let na osnovnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (Santa Resort – štiriposteljna soba)
 • 100 EUR za prvega in drugega otroka do 9,99 let oz. tretjo in četrto osebo na osnovnem ležišču v spremstvu 2 odraslih (SantaSport Resort – štiriposteljna soba ali SantaSport Resort apartmaji z dvema spalnicama)
 • Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

Možna doplačila (ob prijavi):

 • Aurora Borealis BOREALIS: odrasli 90 EUR/osebo, otroci 4-12 let 70 EUR/osebo; izlet se izvaja v večerno nočnih urah in ni primeren za mlajše otroke (min 20 potnikov)
 • Arktična avantura: odrasli 195 EUR/osebo, otroci 4 – 11,99 let 165 EUR/osebo (min 35 potnikov)
 • Ranua ZOO: odrasli 65 EUR/osebo, otroci do 11.99 let 49 EUR/osebo (min 20 potnikov)
 • Snowmobile safari: odrasli 125 EUR/osebo; otroci 4-14 let 90 EUR/osebo (v kolikor je na motornih saneh 1 oseba je potrebno doplačilo: 80 EUR/osebo)
 • Santa Park: odrasli 45 EUR/osebo, otroci do 11,99 let 35 EUR/osebo (min 20 potnikov)
 • Husky safari: odrasli 190,00 EUR/osebo, do 11,99 let 140,00 EUR/osebo (min 15 potnikov)
 • Enoposteljna soba: 270 EUR/osebo

Možna doplačila (v kraju samem):

 • vstopnina muzej Arktikum pribl. 18 EUR odrasli, pribl. 6 EUR otroci 7-15 let (otroci do 7. leta BREZPLAČNO)

Opomba:

 • Minimalno število za realizacijo dodatnih izletov je 25 prijavljenih potnikov.
 • Cena je informativna in je znana ob potrditvi rezervacije.

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

PREDVIDENA NASTANITEV – SANTASPORT – RESORT

web original: https://santasport.fi/en/

Santasport je večji športni, gostinski in hotelski center v mestecu Rovaniemi, v samem osrčju Laponske. Hotelski olimpijski vadbeni center je namenjen športnikom, ki za svoj trening potrebujejo vrhunske športne in nastanitvene objekte, prav tako pa nudi udobje tudi najbolj zahtevnim gostom. Ta moderen kompleks v zavetju iglastega gozda nudi nastanitve različnih kategorij, za vsak okus – od hostla do hotela in apartmajev.

Lega: Kompleks se nahaja na v osrčju iglastega gozda na vzhodnem bregu reke Kemijoki, le 1,7 km oziroma 25 minut hoje od središča mesta Rovaniemi in 10 km od Božičkove vasi. Najbližja trgovina je oddaljena 600 m.

Hotelska ponudba: recepcija s sprejemnico, večje število restavracij, bar, kavarna, kegljaška arena, zunanji in notranji adrenalinski park, steze za smučarski tek, športna dvorana, plezalna stena, nogometno igrišče, hokejska arena, telovadnica in fitnes, bazen, savna, spa in wellness center, masažni in rehabilitacijski center, izposoja športne opreme, storitev pranja za doplačilo, shramba za prtljago, sef, Wi-Fi

Nastanitev: dvoposteljne sobe, prostorne štiriposteljne sobe

SANTASPORT RESORT IN SANTASPORT APARTHOTEL:

Na voljo so :

 • dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem za otroka do 9,99 let
  štiriposteljne sobe ali apartmaji

Vse sobe imajo: mikrovalovno pečico, električni grelnik za vodo, hladilnik, jedilni kot, zasebno kopalnico, sušilnik za lase, televizor, Wi-Fi. Štiriposteljne sobe imajo tudi balkon.

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

SUPER INFORMACIJE S STRANI ORGANIZATORJA:

 • V CENO VKLJUČEN POLPENZION!
 • Hotel se nahaja približno 20-25 minut hoje od centra Rovaniemija (prav lušten sprehod do mesta)
 • Hotel ima velik bazen, savne, jacuzzi, (zjutraj odprejo že ob 05.30 ali 06.00 uri, takrat in do 09.00 ure ni nobene gneče, ne v bazenu ne v savnah)
 • Super notranji zabavni park za otroke, bowling, adrenalinski park…
 • Zraven hotela izposojajo tekaške smuči, sanke, posebna snežna gorska kolesa…, le korak iz hoteli in hooopaaaa si na tekaških progah, v čudovitem objemu gozda, luštni grički za sankaške vragolije in nasmehe tako otrok, kot odraslih
 • Zvečer pa se lahko povzpneš po čudoviti gozdni poti do manjšega hriba in morda ujameš severni sij, če ga pa ne, si še vedno fulll vesel (priporočamo, da s seboj vzameš malo žganice😊)
 • Okrog hotela so še sprehajalne poti, za uživanje v neokrnjeni naravi
 • Hotel priporočam družinam, parom…

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Preberite še:

(klik na članek za razširitev)

Norveška: božična pravljica ter novo leto pod severnim sijem!

Super Last Minute ponudba z Brnika!

All Inclusive Egipt že od 392€ z Brnika!

 

Potovanja iz LJ: Mehika, ZDA, Španija, Turčija, Kuba …

Leave a Reply

Your email address will not be published.