Doživetje New Yorka vam bodo olajšale številne aplikacije!

Spodaj vam predstavljamo nekaj najnujnejših aplikacij, ki jih bomo uporabljali na našem izletu v New York:

UBER in LYFT

Top aplikaciji oz. alternativi klasičnemu taksiju. Super je, da so stroški prevoza določeni že vnaprej, voznika pa po koncu vožnje tudi oceniš. Za uporabo aplikacije Uber (ali Lift – najbolje si je prenesti kar obe aplikaciji, da se lažje primerja cene) potrebujete le pametni telefon. Izbereš začetno in končo točko in kmalu te pobere najbližji (najugodnejši) prosti ponudnik prevoza. Seveda se v aplikaciji prej registrira in vpiše podatke svoje bančne kartice. Ko izbereš svojega voznika, bo znan torej točen znesek prevoza ter informacije o vozilu. Na koncu ni potrebno plačati z gotovino, saj ti sistem avtomatsko odtegni dogovorjeni znesek iz kartice.

Aplikaciji si prenesite na vaš telefon TUKAJ (Uber, TUKAJ za iOS) in TUKAJ (Lyft, koda za popust MIHA17903, za iOS pa TUKAJ).


VIBER

Aplikacija za pogovor. Na izletu bomo ustvarili dve Viber skupini z vsemi potniki. “New York uradno”, kjer bodo objavljene samo najnujnejše informacije glede celotne skupine (npr. ob kateri uri se bomo zbrali in kje), druga pa bo “New York bla bla”, kjer se bomo lahko pogovarjali o marsičem – kje je dobro in ugodno za pojesti, objavljali svoje najljubše slike mesta in morebitnih srečanj z znanimi osebami, se domenili za pivo v bližnjem baru ter postavljali najrazličnejša neumna in neneumna vprašanja. V nastavitvah si lahko uredite, da vam ne zacinglja telefon ob vsakem sporočilu (vsaj v tej drugi neformalni skupini ne). Aplikacijo s polnim imenom Rakuten Viber Messenger si prenesite TUKAJ (za iOS pa TUKAJ).

TICKETMASTER

Aplikacija za vstopnice za tekme lige NBA ter nekatere druge dogodke, kot so koncerti, predstave itd. Aplikacijo si nujno prenesite s TUKAJ (oziroma TUKAJ za iOS), a bo za vaše telefone na voljo šele, ko boste prestopili prag ZDA.

GOOGLE MAPS in ORGANIC MAPS

Vsaj Google Maps imate že naločene na vašem telefonu, nujno pa si prenesite offline različico za območje New Yorka ter izletniki morda tudi Washingtona in Philadelphije. Če boste slučajno brez prenosa podatkov, ali pa vam internet ne bo lovil v kakšnem podhodu, na podzemni železnici in podobno.


Imate tudi vi kak predlog za aplikacijo, ki je nujna ob obisku New Yorka? Dodajte me na Viber (0038640647547) in mi sporočite svoje predloge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.