POLNO: Čez prvomajske počitnice se nam pridružite na organiziranem potovanju po ZAHODU ZDA in skupaj z nami raziščite glavne znamenitosti, pa tudi le redkim poznane skrivne kotičke tega dela sveta!

Zahod ZDA je verjetno področje, ki ga najbolje poznamo, saj smo bili tam že več kot 10x, tudi v letih 2022 in 2023. Pridružite se nam in skupaj odkrijte, zakaj se tako radi vračamo na ta košček zemeljske oble!

Izkoristite popust za FIRST MINUTE prijavo – skupaj z letalsko karto že od 1899€ na osebo (za otroke še dodatnih -15%)!

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 373634

Termin potovanja: petek, 26.4. – sreda, 8.5.2024, 13 dni, 11 nočitev/12 dni v ZDA

Zaradi počitniškega termina je za 13 dni na poti potrebnih le 7 dni dopusta, otroci pa v šoli manjkajo le 4 dni! Ta čas je tudi vremensko najboljši termin za obisk tega dela sveta, saj so dnevi dolgi, temperature pa ravno pravšnje za potovanje!

Kako izgleda potovati po tem delu sveta pa v novem potopisu na naši spletni strani www.posvetu.si:

Zahod ZDA – en teden po parkih Zahodne ZDA

Program potovanja:

1. DAN: TRST – SAN FRANCISCO

Zgodnji jutranji odhod iz Trsta in let preko Rima v San Francisco. Pristanek na letališču San Francisco International Airport (SFO) predvidoma ob 13:15, najem avtomobilov in kombija na letališču, vožnja do prve večje trgovine z živili za nakup hrane in pijače za na pot ter vožnja do motela na robu mesta San Francisco. V primeru hitre ureditve formalnosti na meji in ob najemu vozila popoldne izkoristimo že za prvi ogled San Francisca.

2. DAN: SAN FRANCISCO

Zaradi časovne razlike 9h, se bomo zagotovo zbudili že zelo zgodaj po lokalnem času, zato se bomo že ob zgodnjih jutranjih urah odpravili v mesto in si ogledali glavne znamenitosti – pristanišče Fishermans Warf z značilnimi morskimi levi (opcija izlet na otok Alcatraz), strme ulice z legendarnim tramvajem in zavito ulico Lombard Street, kitajsko četrt, Union Square, trg Alamo z barvitimi hiškami, … V popoldanskih urah se odpeljemo čez most Golden Gate in si iz druge strani zaliva ogledamo prekrasno panoramo mesta, nato pa se odpeljemo v smeri narodnega parka Yosemite.

Nočitev predvidoma v lepo ohranjenem “kavbojskem” mestu Sonora, po katerem se sprehodimo zvečer pred spanjem.

3. DAN: narodni park YOSEMITE

Zgodnji jutranji odhod v smeri narodnega parka Yosemite. Najprej se odpeljemo v Dolino Yosemite z večstometrskimi slapovi, skoraj kilometer visokimi navpičnimi stenami El Capitana in Half Dome-a (lep razgled na dolino je iz razgledišča Tunnel View) nato si ogledamo nasad velikih sekvoj Mariposa Grove. Če bo zima mila in bodo ceste že odprte (splužene) se popoldne odpeljemo še do Glacier point in (žal konec aprila zelo malo verjetno) čez skoraj 3000 metrov visok prelaz Tioga na vzhodno stran Sierre Nevade v mestece Lee Vining. V kolikor prelaz Tioga še en bo odprt, se odpeljemo spat nazaj v mesto Sonora.

SPREMEMBA: Zaradi obilnega sneženja  v začetku aprila bodo kot kaže vsi trije najbolj južni prelazi čez Sierro Nevado v času našega potovanja še vedno zaprti, zato bomo ubrali alternativno pot

Nočitev predvidoma v kraju Fresno.

V primeru, da bodo, zaradi s snegom zelo bogate zime, zaprti tudi ostali prelazi čez gorovje Sierra Nevada, se plan poti spremeni tako, da se pot nadaljuje po zahodni strani gorovja do mesta Fresno, kjer se prenoči.
4. DAN: ob gorovju SIERRA NEVADA

Zjutraj se odpeljemo čez najbolj južni odprt prelaz čez gorovje Sierra Nevada in si na drugi strani gorovja ogledamo verjetno najlepše mesto duhov (“ghost town”) Bodie (če bo cesta do Bodie že odprta, v nasprotnem primeru se dodajo alternativni ogledi na poti). Pot nato nadaljujemo proti mestecu Lee Vining in si ogledamo južno obalo jezero Mono (South Tufa) ter naprej po lepi panoramski cesti 395 v smeri proti Dolini Smrti (Death Valley). Na odcepu za Dolino Smrti je mestece Lone Pine, nad katerim se dviga Mount Whitney, z 4200m najvišji vrh celinskih ZDA (brez Aljaske in Havajev). Nalepši razgled na Mt. Whitney je iz divje pokrajine Alabama Hills, kjer so posneli veliko hollywoodskih filmov. Če nam še ostane čas, se zapeljemo še do Ancient Bristlecone Pine Forestgozdička z najstarejšimi drevesi na zemlji.

SPREMENJEN PROGRAM: Zaradi zapore gorskih prelazov bomo mogočno gorovje Sierra Nevada obkrožili z južne strani, kar nam omogoči, da v program vključimo še dva narodna parka – Kings Canyon and Sekvoja,  kjer si bomo ogledali največji drevesi na svetu – General Grant in General Sherman, ter se sprehodili do skalnatega osamelca z izjemnim razgledom – Moro Rock.  Popoldne nadaljujemo pot po obronkih puščave Mojave proti nočitvi.

Nočitev predvidoma v Lone Pine.

Alternativni program potovanja v primeru zaprtih prelazov preko gorovja Sierra Nevada: vožnja iz mesta Fresno v narodni park Sekvoja in ogled velikih sekvoj, nato vožnja do mesta Lone Pine, ogled Alabama Hills in nočitev
5. DAN: DOLINA SMRTI

Prestavljeno iz prejšnjega dne zaradi zapore gorskih prelazov: Zbudimo se v mestecu Lone Pine, nad katerim se dviga Mount Whitney, z 4200m najvišji vrh celinskih ZDA (brez Aljaske in Havajev). Za najlepši razgled na Mt. Whitney se zjuraj odpeljemo do bližnje divje pokrajine Alabama Hills, ki je znana tudi po tem, da so tam posneli veliko hollywoodskih filmov.

Dopoldne ogled muzeja Westernov v mestu Lone Pine, nato vožnja v narodni park Dolina Smrti (Death Valley), kjer se predvidoma ustavimo ob sipinah Mesquite Falls, Devils Playground, na najnižji točki zahodne hemisfere Badwater ter na Zabriskie Point. Dodatni postanki in pohodi/sprehodi odvisni od temperature v parku, ki se lahko v tem terminu giblje od 30 pa vse do preko 40°C. Nadaljevanje vožnje proti mestu Las Vegas, kjer prespimo 2 noči v hotelu na (ali tik ob) glavni ulici Strip.

6. DAN: LAS VEGAS

Dopoldne lenarjenje v hotelskem bazenu ali prosto za ogled okolice hotela ali “starega” dela mesta – Freemont Street. Popoldne vožnja do dobre pol ure vožnje oddaljenega jeza na reki Colorado Hoover Dam in opcijsko do parka Valley of Fire. Proti večeru sprehod po glavni ulici ter obisk najbolj zanimivih hotelov ter brezplačnih atrakcij ob ulici – plesočih vodometov pred hotelom Bellagio, izbruh vulkana pred hotelom Mirage, atrakcij v notranjosti hotelov in drugo. Po želji zvečer ogled kakšne od prestav/koncertov v mestu (doplačilo).

7. DAN: narodna parka ZION in BRYCE

Zjutraj se iz Las Vegasa odpeljemo proti narodnemu parku Zion, kjer opravimo kakšen krajši sprehod po prelepi naravi. V popoldanskih urah nadaljujemo pot proti narodnemu parku Bryce Canyon, kjer si ogledamo prelepi sončni zahod na Sunset Point.

8. DAN: jezero POWELL in HORSESHOE BAND

Zjutraj se ponovno opravimo v Bryce Canyon in si ogledamo še ostale razglede v parku, tisti z več kondicije pa se odpravimo na cca. 1-2h pohod po Navajo Loop Trail. Popoldne se odpeljemo proti mestecu Page ob jezeru Powell, postanek in ogled jezu Glen Canyon čez reko Colorado. Pozno popoldne lažji sprehod do razgleda nad okljukom reke ColoradoHorseshoe band, kjer počakamo na sončni zahod na prekrasnem razgledu nad reko Colorado, ki teče globoko pod prepadnimi stenami.

9. DAN: GRAND CANYON

Če radi fotografirate in ste pripravljeni plačati precej zasoljeno ceno (cca 100€ na osebo!), si rezervirajte opoldanski termin v Upper Antelope Canyon, saj lahko značilne žarke sonca v kanjonu vidite le, ko je sonce direktno nad zelo ozko (okoli 2 m!) sotesko. Ostalim pa predlagamo ogled sosednjega kanjona v dopoldanskih urah (cena okoli 50€/osebo),

Zgodaj popoldne nadaljujemo pot proti južnemu robu (South Rim) narodnega parka Grand Canyon. Cesta nas vodi mimo večih razglednih točk, najlepši pogled na veličastni kanjon pa je ob sončnem zahodu. Avtomobile bomo pustili v Grand Canyon Village in se z brezplačnim javnim prevozom odpravili po cesti Hermit Road do različnih razgledišč, verjetno najlepši pa je pogled iz Hopi PointZvečer vožnja do mesteca Williams ob legendarni cesti Route 66, kjer bomo prespali v bližini več tradicionalnih “kavbojskih” barov – idealna priložnost, da skupaj nazdravimo v pravem ameriškemu slogu!

10. DAN: ROUTE 66 in narodni park JOSHUA TREE

Iz Williamsa nas pot vodi proti zahodu v smeri Los Angelesa, po trasi, kjer je pred desetletji potekala legendarna Route 66. Na začetku najdaljšega še ohranjenega predela originalne ceste v mestecu Seligman je zato v zadnjih letih nastal neke vrste živi muzej t.i “Mother Road”, ki ponuja sicer turističen, a vseeno zanimiv pogled na Ameriko v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Pot nadaljujemo skozi ohranjeno staro mesto Oatman in obcestne restavracije Amboy do narodnega parka Joshua Tree, ki si ga ogledamo v idealni poznopopoldanski svetlobi. Nočitev tik ob izhodu iz narodnega parka.

11. DAN: LOS ANGELES

Dopoldne možnost za dodatni ogled narodnega parka Joshua Tree, potem pa odhod proti Mestu Angelov, ogromnemu velemestu, ki skupaj s predmestji od vzhoda do zahoda meri kar okoli 200 km, širše območje mesta (Greater Los Angeles Area) pa pokriva območje veliko za več kot 4 Slovenije, na katerem živi dobrih 18 milijonov prebivalcev!

Popoldne ogled mesta, kot ga poznamo iz filmov – zvezde slavnih in manj slavnih na Hollywood Walk of Fame, vožnja skozi soseski Beverly Hills in Bel Air, ter sprehajanje po plaži Santa Monica s sončnim zahodom na obali Pacifika

Spanje v motelu predvidom v bližini letališča.

12. DAN: LOS ANGELES in let domov

Zjutraj sprehod po plaži Venice Beach v bližini letališča, z znano “Muscle Beach“, po kosilu vrnemo avtomobile na mednarodnem letališču Los Angeles in predvidoma ob 15:15 odletimo nazaj proti Evropi (nočni let).

13. DAN: Prihod nazaj v Evropo

Dopoldne po evropskem času pristanemo v Rimu, prestop na letalo do Trsta, kamor priletimo predvidoma 8. maja ob 14:30.

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 373634

Način potovanja:

Potujete lahko na 3 načine:

1.) KOT POTNIK V KOMBIJU, ki ga vozim jaz (Miha) ali drug naš predstavnik (+100€/osebo za stroške poti – bencin, parkirnine,…) POLNO

2.) VOŽNJA V SKUPINI – v najetem avtu, ki ga vozite sami (ali po dogovoru z drugimi potniki), potujemo pa skupaj v “konvoju” in s spremstvom na lokacijah. POLNO

3.) POLNI “SELF-DRIVE” – v najetem avtu, ki ga vozite sami, s tem da čez dan potujete/raziskujete sami, mi pa vam uredimo letalsko karto, najem vozila in nočitve (-100€/os). POLNO

CENA potovanja – od 1999€/os naprej!!

 • 1999 EUR na osebo v primeru, da potujejo 4 osebe s skupno nastanitvijo v sobi za 4
 • 2199 EUR na osebo v primeru, da potujejo 3 osebe s skupno nastanitvijo v sobi za 3
 • 2399 EUR na osebo v primeru, da potujeta 2 osebi s skupno nastanitvijo v sobi za 2
Doplačilo za enoposteljno sobo ob vožnji v kombiju je 550 EUR. Možnost deljenja sobe z drugim sopotnikom (ob obojestranskem soglasju). Možnost deljenja avta z drugim parom ali najetja večjega avta (do 7 oseb, popust).
Brez doplačila glede na velikost skupine! Brez obveznih napitnin!
Popusti: 
 • Otroci do 12 let v spremstvu vsaj 1 odrasle osebe imajo 15% popusta!
 • POLNI SELF DRIVE (brez našega spremstva) – popust 100€ na osebo
Cena vključuje:
 • letalsko karto Trst – San Francisco/Los Angeles – Trst z ročno in 23kg oddane prtljage;
 • 11 nočitev v klasičnih ameriških motelih (6x z zajtrkom), vključno s turističnimi in drugimi taksami;
 • najem vozila (ali vožnja v kombiju, ki ga bom vozil jaz in/ali predstavnik agencije) vsaj ranga srednje velike limuzine (doplačilo za SUV + 100€ na avto/skupino, Minivan ali velik SUV +200€, SUV za 7 oseb +350€), z vsemi potrebnimi zavarovanji, neomejenim št. km in doplačilom za enosmerni najem;
 • organizacijo in spremstvo slovenskega spremljevalca z odličnim poznavanjem lokacije ves čas poti (ne velja za POLNI SELF DRIVE, bomo pa tudi v tem primeru na voljo za nasvete pred in med potovanjem).

Cena NE vključuje:

 • hrane in pijače z izjemo vključenih zajtrkov;
 • stroškov vožnje (bencin – okvirno okoli 250-300€ na avto; cestnine – praviloma jih ni, možne v primeru zastojev na običajnih poteh ali nepredvidenih obvozov; parkirnine – v nekaterih mestih ali znamenitostih;
 • vstopnine v narodne in druge parke: letna vstopnica v narodne parke stane 80$ (cca 72€) na avto, vstopnine v druge parke (predvidoma 2-4) od 5-15$ na osebo/park, vstopnina v Antelope Canyon, na Alcatraz, koncerte in predstave in podobno;
 • prijave za vstop v ZDA (ESTA – cena 21$ (slabih 20€);
 • zavarovanje rizika odpovedi in potovalnega zavarovanja – ureditev v lastni režiji ali preko naše partnerske zavarovalnice – več TUKAJ;
 • vse drugo kar ni izrecno omenjeno.

Plačilni pogoji:

 • 100€/os akontacije ob rezervaciji
 • 1. obrok – 900€/os – do 31.1.2024
 • preostanek najkasneje 1 mesec pred odhodom (do 26.3.2024)

Pogoji odpovedi:

 • Ob odpovedi do 2 meseca pred odhodom (26.2.2024) vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 200€ osebo.
 • Ob odpovedi med 26.2. in 26.3.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 700€ na osebo. Če najdete nadomestnega potnika vam za vsakega najdenega nadomestnega potnika strošek odpovedi zmanjšamo za 400€.
 • Ob odpovedi med 26.3.in 12.4.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 1000€ na osebo. Če najdete nadomestnega potnika vam za vsakega najdenega nadomestnega potnika strošek odpovedi zmanjšamo za 400€.
 • Ob odpovedi med 12.4.2024 in 23.4.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 1500€ na osebo
 • Ob odpovedi po 23.4.2024 vračila niso več možna.

OPCIJSKO:

V kolikor bo terminsko možno, bomo ponudili tudi možnost ogleda športnih dogodkov – predvsem tekem lige NBA v Los Angelesu in San Franciscu (še posebno, če bo slučajno v tem času v teh mestih gostovala ekipa Dallas Mavericks Luke Dončića, v tem primeru ob soglasju potnikov možna tudi manjša prilagoditev programa) ter lige NHL (Anže Kopitar z LA Kingsi).

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 373634

2 Responses

 1. Maja

  Pozdravljeni,
  ali ste že kdaj organizirali potovanje po ZDA, ki bi vključevalo ogled NP Yellowstone, NP Grand Teton in Grand Canyon NP?
  lp

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.