ZADNJA MESTA – le še do 12.7.2024: Veliki ameriški ROAD TRIP čez prostranstva srednjega zahoda, kjer si brez težav predstavljamo, kako se po neskončnih travnikih pase na milijone bizonov, mimo svetih gor Indijancev ter neponovljivega narodnega parka Yellowstone, rdeče pokrajine okoli Velikega kanjona do neonskih luči Las Vegasa in strmih cest San Francisca.

Program je edinstven na slovenskem trgu in ponuja tisto najboljše, kar nam lahko ponudijo Združene države Amerike!

OPOZORILO: Zaradi obsežnosti države so prevožene razdalje za evropske standarde velike, dnevno se v povprečju prevozi okoli 400km (cca 4h vožnje, največ 3. in 17. dan s predvidoma okoli 7h vožnje) po sicer večinoma ravnih in praznih cestah.

Zahod ZDA je verjetno področje, ki ga najbolje poznamo, saj smo bili tam že več kot 10x, tudi v letih 2022 in 2023 in bomo ponovno tudi čez 1. maj 2024. A tokratno potovanje poleg najbolj turistično izpostavljenih prizorov Amerike ponuja tudi vpogled v tista področja, ki jih turisti le redko obiščemo. Pridružite se nam na ROAD TRIP-u in nam dovolite, da vam pokažemo, zakaj se tako radi vračamo na ta košček zemeljske oble!

CENA: že od 2499€/osebo, podrobnejši cenik spodaj

TERMIN POTOVANJA:  12.9.-1.10.2024, 20 dni, 18 nočitev/19 dni v ZDA*

*zadnja nočitev na letalu na poti proti Evropi, 20. dan na poti je tako dan pristanka na bližnjem letališču

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 37 36 34.

Na poti se obišče 11 zveznih držav: Illinois, Wisconsin, Minnesota, Južna Dakota, Wyoming, Montana, Idaho, Utah, Arizona, Nevada in Kalifornija.
Ogledamo si 8 narodnih parkov: Badlands, Yellowstone, Grand Teton, Arches, Canyonlands, Grand Canyon, Death Valley in Yosemite.
Ter še več drugih izjemnih naravnih čudes narave in človeka: Mount Rushmore, Devils Tower, Monument Valley, Antelope Canyon, Horseshoe bend, Valley of Fire, Arizona Hills, Bodie, Mono Lake,...

OKVIRNI PROGRAM POTOVANJA*

*ker je do odhoda še več kot 3 mesece se lahko določeni detajli še spremenijo/izboljšajo
1. DAN: TRST – CHICAGO

Zgodnji jutranji odhod iz Trsta in povezan let preko Rima (postanek cca 2h) v Chicago. Pristanek na letališču Chicago O’Hare predvidoma ob 13.10, najem kombija in avtomobilov na letališču in vožnja do bližnjega motela, kjer prevzamemo sobe. Popoldne in zvečer hiter ogled centra Chicaga.

2. DAN: CHICAGO – MINNEAPOLIS

Vožnja do največjega mesta zvezne države Minnesota, kjer si bomo popoldne predvidoma ogledali indijanski POW WOW (tradicionalno srečanje lokalnega plemena), zvečer možnost nakupovanja v največjem trgovskem centru v ZDA – Mall of America in/ali ogled tekme profesionalne lige v baseballu. Spanje predvidoma v neposredni bližini Mall of America.

3. DAN: MINNEAPOLIS – NARODNI PARK BADLANDS

Skozi neskončna prostranstva dežele Siuxov se pripeljemo do prvega narodnega parka na naši poti – Badlands. Spanje predvidoma v neposredni bližini narodnega parka.

4. DAN: NARODNI PARK BADLANDS – MT. RUSHMORE – DEADWOOD

Ogled enega od simbolov ZDA – “gore predsednikov“, ter predvidoma tudi bližnjega še večjega indijanskega ekvivalenta – spomenika poglavarja Crazy Horse. Nočitev predvidoma v samem centru lepo ohranjenega “kavbojskega” mesteca Deadwood, znanega tudi po isto imenski TV seriji.

5. DAN: DEADWOOD – DEVILS TOWER – CODY

Vožnja do skalnega osamelca Devils Tower in krajši sprehod pod njim. Popoldne nadaljevanje poti do mesteca Cody, poimenovanega po legendi Divjega zahoda – Williamu F. Cody-u, znanim pod vzdevkom “Buffalo Bill”, ki je mesto ustanovil pred skoraj 130 leti. Spanje predvidoma v bližini centra še enega od lepih kavbojskih mestec.

6. DAN: CODY – YELLOWSTONE

Mestece Cody leži le dobro uro stran od enega glavnih ciljev našega potovanja – nepozabnega narodnega parka Yellowstone! Prvi dan ga bomo predvidoma prečkali od severovzhoda do zahoda, pri čemer bomo, upam da, priče čim večjemu številu živali, ki naseljujejo to področje, od bizonov do medvedov in volkov ter drugih živali. V primeru lepega vremena se bomo tudi na hitro okopali v reki, ki jo grejejo topli vrelci, po katerih je znan ta narodni park. Nočitev predvidoma tik ob zahodnem vhodu v narodni park v mestecu West Yellowstone, kjer bomo prespali naslednji dve noči.

7. DAN: YELLOWSTONE

Ogled glavnih znamenitosti narodnega parka, od gejzira Old Faithfull do barvitih vulkanskih jezerc in mogočnih slapov, ob tem pa bomo ves čas z enim očesom tudi pozorni na možnost srečanja z raznolikim živalskim svetom.

Več o naših vtisih o Yellowstone tukaj: https://www.posvetu.si/blog/potopisi/lepote-zahoda-zdakanade-narodni-park-yellowstone/

8. DAN: YELLOWSTONE – GRAND TETON – JACKSON HOLE

Dopoldne si bomo ogledali še zadnje zanimivosti Yellowstona, potem pa pot nadaljevali v sosednji narodni park – Grand Teton. Popoldne se bomo skozi mondeno mesto Jackson, center področja in smučišča Jackson Hole (pogosto na vrhu seznama najboljših smučišč na svetu) odpravili v smeri Salt Lake Citya, prenočitev predvidoma v enem od manjših mestec ob poti.

9. DAN: PARK CITY – SALT LAKE CITY

Prvi dopoldanski postanek bomo imeli v “olimpijskem mestu” v okolici mesta Park City, pod vznožjem skakalnic, ki so slovenski reprezentanci leta 2002 prinesle bronasto olimpijsko medaljo v smučarskih skokih. Pot nadaljujemo v bližnjo prestolnico zvezne države Utah – Salt Lake City, ki je tudi glavno središče mormonske vere, katere glavni tempelj stoji v središču mesta. Opcijsko obisk enega največjih dnevnih kopov na svetu Bingham Cooper Mine (če bo odprto). Spanje predvidoma na južnih obronkih velemesta v smeri proti narodnim parkom v okolici Moaba.

10. DAN: MOAB

Puščavsko mestece Moab, s svojo lokacijo sredi neverjetnih narodnih parkov, predstavlja najboljše izhodišče za ogled bližnjih narodnih parkov Arches in Canyonlands ter množice adrenalinskih aktivnosti, kot se spodobi kraju, ki se ponaša z nazivom “rojstni kraj gorskega kolesarjenja”. Spanje (2 noči) predvidoma v motelu v bližini centra kraja.

11. DAN: MOAB: NARODNA PARKA ARCHES IN CANYONLANDS

Ogled narodnih parkov Arches in Canyonlands, več krajših sprehodov po naravi, kot jo težko najdemo kjerkoli drugje na svetu.

12. DAN: MOAB – MONUMENT VALLEY – PAGE

Po dveh dneh se bomo poslovili od Moaba in se odpravili proti jugu, a prekrasna rdeča pokrajina nas bo spremljala večino poti. Ob več krajših postankih bomo popoldne prispeli v Monument Valley, kjer bomo občudovali klasične poglede na ameriški Divji zahod, kot jih je v svojih filmih prikazoval legendarni John Wayne, kasneje pa nam je vsem ostalo v spominih kot mesto, kjer je svoj tek končal Forrest Gump. Spanje v mestecu Page.

13. DAN: PAGE – ANTELOPE CANYON – HORSESHOE BAND – GRAND CANYON – WILLIAMS

Dopoldne si (opcijsko) ogledamo enega od “slot canyonov” – ozkih kanjonov, ki jih je izklesala reka Antelope – cena okoli 50€/osebo. Po ogledu se odpravimo v smeri Grand Canyona in se spotoma sprehodimo do razgleda nad okljukom reke ColoradoHorseshoe band.

Zgodaj popoldne nadaljujemo pot proti južnemu robu (South Rim) narodnega parka Grand Canyon. Cesta nas vodi mimo večih razglednih točk, najlepši pogled na veličastni kanjon pa je ob sončnem zahodu. Avtomobile bomo pustili v Grand Canyon Village in se z brezplačnim javnim prevozom odpravili po cesti Hermit Road do različnih razgledišč, verjetno najlepši pa je pogled iz Hopi PointZvečer vožnja do mesteca Williams ob legendarni cesti Route 66, kjer bomo prespali v bližini več tradicionalnih “kavbojskih” barov – idealna priložnost, da skupaj nazdravimo v pravem ameriškemu slogu!

14. DAN: WILLIAMS – ROUTE 66 – LAS VEGAS

Iz Williamsa nas pot vodi proti zahodu po trasi, kjer je pred desetletji potekala legendarna Route 66. Na začetku najdaljšega še ohranjenega predela originalne ceste v mestecu Seligman je zato v zadnjih letih nastal neke vrste živi muzej t.i “Mother Road”, ki ponuja sicer turističen, a vseeno zanimiv pogled na Ameriko v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Traso Route 66 zapustimo v mestu Kingman in zavijemo na sever proti Las Vegasu, pri čemer prečkamo reko Colorado ob legendarnem Hoover Dam, ki si ga tudi ogledamo. Nočitev v enem od igralniških hotelu na glavni ulici Strip (ali neposredni bližini), iz katerega se lahko zvečer peš odpravimo na sprehod mimo vseh glavnih mestnih atrakcij.

15. DAN: LAS VEGAS Z MOŽNOSTJO OGLEDA VALLEY OF FIRE/RED ROCK CANYON

Dopoldne lenarjenje v hotelskem bazenu ali prosto za ogled okolice hotela / “starega” dela mesta – Freemont Street / nakupovanja v bližnjih Outlet centrih. Popoldne opcijsko izlet do parka Valley of Fire ali Red Rock Canyon (vstopnina se plača ločeno, 15$ na vozilo pri obeh parkih). Proti večeru sprehod po glavni ulici ter obisk najbolj zanimivih hotelov ter brezplačnih atrakcij ob ulici – plešočih vodometov pred hotelom Bellagio, izbruh vulkana pred hotelom Mirage, atrakcij v notranjosti hotelov in drugo. Po želji zvečer ogled kakšne od prestav/koncertov v mestu (doplačilo).

16. DAN: DOLINA SMRTI IN VZHODNO POBOČJE SIERRE NEVADE

Zjutraj se odpravimo proti narodnemu parku Dolina Smrti (Death Valley), kjer se predvisoma ustavimo na Zabriskie Point, najnižji točki zahodne hemisfere Badwater, v Devils Playground ter ob sipinah Mesquite Flat. Postanki in pohodi/sprehodi odvisni od temperature v parku, ki se lahko v tem terminu giblje tudi preko 40°C!

Ob izhodu iz Doline Smrti je mestece Lone Pine, nad katerim se dviga Mount Whitney, z 4200m najvišji vrh celinskih ZDA (brez Aljaske in Havajev). Najlepši razgled na Mt. Whitney je iz divje pokrajine Alabama Hills, kjer so posneli veliko hollywoodskih filmov, v mestu pa je tudi muzej Westernov.

Pot nadaljujemo po lepi panoramski cesti 395 proti severu vzporedno z gorsko verigo Sierra Nevada in si pozno popoldne (ali v primeru kasnejšega prihoda naslednji dan zjutraj) ogledamo še verjetno najlepše mesto duhov (“ghost town”) Bodie. Nočitev predvidoma v bližini odcepa za Bodie.

17. DAN: narodni park YOSEMITE

Zgodnji jutranji odhod v smeri narodnega parka Yosemite. Spotoma si ogledamo južno obalo jezero Mono (South Tufa). Nato se čez skoraj 3000 metrov visok prelaz Tioga premaknemo na zahodno stran gorovja Sierra Nevada in si ogledamo glavne znamenitosti narodnega parka Yosemite, od velikih sekvoj do mogočnih sten El Capitana in Half Dome. Spanje predvidoma ob poti proti San Franciscu.

18. DAN: SONORA – SAN FRANCISCO

Dopoldne se iz predgorja Sierre Nevade odpravimo proti San Franciscu, kamor vstopimo na najlepši možen način – preko mosta Golden Gate!

Popoldne in naslednje dopoldne si ogledamo glavne znamenitosti mesta – pristanišče Fishermans Warf z značilnimi morskimi levi (opcija izlet na otok Alcatraz), strme ulice z legendarnim tramvajem in zavito ulico Lombard Street, kitajsko četrt, Union Square, trg Alamo z barvitimi hiškami, …

Nočitev v mestu San Franciscu ali enem od predmestij.

19. DAN: SAN FRANCISCO in let domov

Dopoldne ogled še preostalih zanimivosti mesta, po kosilu vrnemo vozila na mednarodnem letališču San Francisco in predvidoma ob 15:15 odletimo nazaj proti Evropi (nočni let).

20. DAN: Prihod nazaj v Evropo

Dopoldne po evropskem času pristanemo v Rimu, (ravno prav kratek) prestop na letalo do Trsta , kamor priletimo predvidoma ob 14:30.

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 373634

Način potovanja:

Potujete lahko na 3 načine:

1.) KOT POTNIK V KOMBIJU za 12 oseb, ki ga vozi naš predstavnik –  na voljo le še 1 mesto v kombiju za sopotnico! Cena ob spanju v sobi za 4 s še dvema solo sopotnicama je 2699€/os!

2.) VOŽNJA V SKUPINI – v najetem avtu, ki ga vozite sami (ali si ga po dogovoru delite z drugimi potniki), potujemo pa skupaj v “konvoju” in s spremstvom na lokacijah. na voljo še 2 avta (2-6 osebo na avto), do skupno največ 10 potnikov. Cena za potovanje z vožnjo najetega avto za 4-6 oseb je 2399€/os, za 3 osebe 2699€/os, za 2 osebi 2999€/os 

3.) POLNI “SELF-DRIVE” – v najetem avtu, ki ga vozite sami, s tem da čez dan potujete/raziskujete sami, mi pa vam uredimo letalsko karto, najem vozila in nočitve (-100€/os).


CENA potovanja – od 2499€/os naprej!! 

 • 2499 EUR na osebo v primeru, da potujejo 4 osebe s skupno nastanitvijo v sobi za 4 (večinoma standardna ameriška hotelska soba z 2 zakonskima posteljama).
 • 2799 EUR na osebo v primeru, da potujejo 3 osebe s skupno nastanitvijo v sobi za 3 (večinoma standardna ameriška hotelska soba z 2 zakonskima posteljama).
 • 3099 EUR na osebo v primeru, da potujeta 2 osebi s skupno nastanitvijo v sobi za 2 (1 ali 2 veliki postelji).
 • 3199 EUR na osebo v primeru, da potuje 1 oseba sama, a se strinja s spanjem v sobi s sopotnikom (ali spremljevalcem) v sobi z 2 ločenima posteljama.
 • 4099 EUR na osebo v primeru, da potuje 1 oseba sama in spi sama v sobi.

POSEBNA PONUDBA ZA SOLO POTNIKE:

 • Na voljo je 1 mesto s spanjem v sobi skupaj z dvema drugima solo ženskima sopotnicama po ceni 2699€!
Brez doplačila glede na velikost skupine! Brez obveznih napitnin!

Popusti: 
 • Otroci do 12 let v spremstvu vsaj 1 odrasle osebe imajo 200€ popusta.
 • POLNI SELF DRIVE (brez našega spremstva) – popust 100€ na osebo.
Cena vključuje:
 • letalsko karto Trst – Chicago/San Francisco – Trst z ročno in 23kg oddane prtljage;
 • 18 nočitev, pretežno v klasičnih ameriških motelih (vsaj 6x z zajtrkom), vključno s turističnimi in drugimi taksami. Vse sobe imajo lastno kopalnico;
 • vožnjo v kombiju, ki ga bo vozil predstavnik agencije ali najem vozila vsaj ranga srednje velike limuzine ali srednje velikega SUV. Doplačilo za Minivan za 7 oseb ali velik SUV +300€, SUV za 7 oseb +400€ (doplačilo za skupino/družino, ki si deli avto). Vsi najeti avti vključujejo vsa potrebna zavarovanja, neomejeno št. km in doplačilo za enosmerni najem, za najem je potrebna plačilna kartica na ime voznika in veljavno slovensko vozniško dovoljenje.
 • organizacijo in spremstvo slovenskega vodje poti z odličnim poznavanjem lokacije (ne velja za POLNI SELF DRIVE, bomo pa tudi v tem primeru na voljo za nasvete pred in med potovanjem).

Cena NE vključuje:

 • hrane in pijače z izjemo vključenih zajtrkov;
 • stroškov vožnje – bencin; cestnine (okolica Chicaga in mostnine v San Franciscu); parkirnine – v nekaterih mestih ali znamenitostih. Pri vožnji v kombiju za 12 znaša strošek okvirno 1000€ na kombi in se razdeli glede na število potnikov – okvirno torej okoli 100€ na potnika. Pri osebnem avtu/srednje velikem SUV in Minivanu je pričakovani strošek okoli 500€ na avto, pri velikem SUV za 7 oseb okoli 700€ na avto;
 • vstopnine v narodne in druge parke: letna vstopnica v narodne parke stane 80$ (cca 72€) na avto/kombi, vstopnine v druge parke (predvidoma 2-4) od 5-15$ na osebo/park, vstopnina v Antelope Canyon, na Alcatraz, koncerte in predstave in podobno;
 • prijave za vstop v ZDA (ESTA – cena 21$  – slabih 20€);
 • zavarovanje rizika odpovedi in potovalnega zavarovanja – ureditev v lastni režiji ali preko naše partnerske zavarovalnice – več TUKAJ;
 • vsega drugega, kar ni izrecno omenjeno.

Plačilni pogoji:

 • 100€/os akontacije ob rezervaciji,
 • 1. obrok – 900€/os – do 12.7.2024,
 • preostanek najkasneje 1 mesec pred odhodom (do 12.8.2024).

ROK ZA PRIJAVE SE IZTEČE Z 12-7-2024!

Pogoji odpovedi:

 • Ob odpovedi do 2 meseca pred odhodom (11.7.2024) vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 300€ osebo.
 • Ob odpovedi med 12.7. in 11.8.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 800€ na osebo. Če najdete nadomestnega potnika vam za vsakega najdenega nadomestnega potnika strošek odpovedi zmanjšamo za 400€.
 • Ob odpovedi med 12.8.in 31.8.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 1000€ na osebo. Če najdete nadomestnega potnika vam za vsakega najdenega nadomestnega potnika strošek odpovedi zmanjšamo za 400€.
 • Ob odpovedi med 1.9.2024 in 9.9.2024 vam povrnemo celotno vplačilo, zmanjšano za 1500€ na osebo.
 • Ob odpovedi po 9.9.2024 vračila niso več možna.

Več informacij in rezervacije na e-mailu rezervacije@posvetu.si ali na telefonu/Viber/WhatsApp 041 373634

Leave a Reply

Your email address will not be published.