Ugodno na čudoviti grški otok!

Z Brnika boste z direktnimi čarterskimi leti lahko v poletni sezoni poleteli na številne sanjske destinacije! Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Spodaj vam predstavljamo ponudbe slovenskih organizatorjev potovanj na Samos. Celotna paketna ponudba za sezono 2022 je na voljo TUKAJ.

Samos  je grški otok, ki leži v vzhodnem delu Egejskega morja tik ob obali Male Azije. Otok je središče prefekture Samos, ki obsega poleg otoka Samos še otok Ikaria in skupino manjših otokov Fournoi Korseon. Otok Samos meri v dolžino (v smeri vzhod-zahod) 43 km, v širino (sever-jug) pa 13 km, celotna dolžina obale je 159 km. Od turške obale ga loči preliv Mikale, ki je na najožjem delu širok le okoli kilometer in pol.

Samos je gorat otok. Na zahodu otoka leži najvišji vrh Kerkis z nadmorsko višino 1434 metrov, ki je tudi najvišji vrh vseh egejskih otokov. Čez osrednji del otoka poteka gorski hrbet Ampelos z najvišjim vrhom Karvunis (1153 m). Edina večja ravnina leži zahodno od mesta Pitagorio – na tej ravnini je tudi mednarodno letališče. Glavno mesto otoka se imenuje Vati . Za turiste je najzanimivejši obalni del mesta med Pitagorovim trgom, cerkvijo sv. Nikolaja in ulico Likurga Logothetisa ter naprej do cerkve sv. Spiridona in mestne hiše. Blizu mestne hiše je tudi muzej.

Pitagorio je turistično najbolj znamenito mesto na otoku. Leži na južni obali otoka. V antičnih časih je bilo na tem kraju pomembno utrjeno mesto, ki mu je vladal tiran Polikrat. Pozneje je bilo mesto opuščeno. V 19. stoletju je na tem kraju ležala vasica Tigani, ki je počasi zrastla v mestece. Leta 1955 so to mestece poimenovali Pitagorio – po matematiku Pitagori, ki je bil doma iz teh krajev, pa je moral zapustiti Samos zaradi Polikratovega preganjanja.Na območju mesta Pitagorio je kar precej turističnih znamenitosti: mestno obzidje iz antičnih časov, rimsko kopališče (terme), Evpalinov tunel – gradbeniška mojstrovina iz časov tirana Polikrata, cerkev Device Marije v jami nad Pitagoriom, grad oziroma utrdba Likurga Logotetisa, borca za osvoboditev Samosa izpod Turkov. Tik ob kraju Ireo pa leži Hereon – arheološko najdišče z ostanki veličastnega Herinega templja.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: Od 8.6.2021 – 5.10.2021

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. na destinacijah bo prisoten tudi predstavnik iz Slovenije. V osnovni ceni je vključenih 7 nočitev z različnimi tipi prehrane (samo nočitev, nočitev z zajtrkom, polpenzionm, polni penzion, All Inclusive). Možne so tudi počitnice za 14 dni.

SAMOS*:

(cena na osebo za 7 dni* – ob odhodu dveh oseb / različni tipi prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela (stran 1, 2 ali 3) ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

*zapisane cene se lahko spremenijo. Cene so različne glede na termin potovanja (prikazane so najnižje cene).

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Doplačilo na destinaciji:

  • Turistična taksa ni vključena v ceno aranžmaja in se poravna na destinaciji ob prijavi v hotel/objekt. Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:

–         0,50 EUR/sobo/dan za objekte 1-2*
–         1,50 EUR/sobo/dan za objekte 3*
–         3,00 EUR/sobo/dan za objekte 4*
–         4,00 EUR/sobo/dan za objekte 5*
(podatki so informativne narave in se lahko glede na sprejeto zakonodajo spremenijo).
OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Vsa ponudba:

Super paketna ponudba za leto 2021 v Grčijo, Turčijo, Egipt, Tunizijo, …

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.