Dva programa iz Ljubljane: 1) Islandija, razkošje narave 5 dni – čarter iz Ljubljane 2) Islandija – med ognjem in ledom, posebno letalo

Islandija je otoška država v severnem Atlantskem oceanu, med Grenlandijo in Britanskim otočjem, severozahodno od Ferskih otokov. Povsem varno in brez skrbi lahko v aprilu in septembru odpotujete tudi vi! Lahko nam pošljete povpraševanjeali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Vstopni pogoji so zapisani TUKAJ.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 21.4. – 25.4. in 29.9. – 3.10.

Prevoznik: direktni čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. Več o programih spodaj v članku

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 1:

Islandija, razkošje narave 5 dni – čarter iz Ljubljane

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika. Okopajte se v enem od sto kopališč s toplo vodo na prostem. Islandija je še veliko več kot to, le videti in doživeti jo morate!

Vrhunci potovanja:

 • prostrana polja lave
 • blatni vrelci z brbotajočo vročo zemljo
 • velikanski ledeniki
 • bruhajoči gejzirji
 • vijugaste ledeniške reke
 • geotermalna kopališča
Odhod: 21. 4. in 29. 9. 2022
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
FM cena na osebo: 998 € (FM cena velja do 10. 2. 2022)
Cena na osebo: 1.049 €

1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK-polotok REYKJANES-REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR-GEJZIR STROKKUR-SLAP GULLFOSS-SKALHOLT) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS-SLAP SKOGAFOSS-VIK-LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) | zajtrk
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«-dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK-KEFLAVIK-LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah
 • avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji
 • slovensko vodenje in organizacija potovanja

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba 210 € (doplačilo za 4 noči)
 • poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 105 €
 • izlet “Zlati trikotnik” 58 €
 • ogled Reykjavika z vstopninami 40 €
 • izlet “Južna avantura” 75 €

Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

Popusti za otroke:

 • Otroci do 2.leta z dvema odraslima osebama potujejo brezplačno (brez ležišča).
 • Otroci od 3. do 11. leta z dvema odraslima osebama imajo 20% popust (brez ležišča).
 • Otroci do 12.leta imajo posebne cena za fakultativne izlete

Odkrita beseda: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam si pridržujemo pravico do obrnjenega ali delno spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 2:

Islandija – med ognjem in ledom, posebno letalo

Islandija je dežela med ognjem in ledom, eksotična in zelo posebna.  Dežela na skrajnem severu Evrope je dom številnih  zanimivosti kot so gejzirji, veličastni slapovi , vulkani, ledene  jame, fjordi in jezera…. Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov, mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji in podarila številne geološke fenomene, ki jih lahko srečamo le na Islandiji. Poleti sonce ne zaide in je paleta barvnih kontrastov idilične narave vaša vsakdanja uspavanka.

Odhod: 21. 4. in 29. 9. 2022
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
FM cena na osebo: 998 € (FM cena)
Cena na osebo: 1.049 €

1. dan: LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK – REYKJAVIK

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku sledi prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih.

2. dan: REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET “ZLATI KROG”

Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo i do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo.

3. dan: REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI

Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Pričnemo z ogledom plaže Reynisfjara, z znamenitimi stolpičastimi tvorbami, ki se dvigajo iz morja. Nadaljujemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Na poti se ustavimo lahko še pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji.

4. dan: REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA

Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta,  pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja se bomo do svetovno znane Modre lagune. Kopanje  je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj . Za popolni kontrast posrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune.

5. dan: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA

Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano.

POPUSTI:

 • otrok do 2 leta starosti brezplačno (brez ležišča in sedeža na letalu)
 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama  20 % (brez ležišča)

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 25 in 34 potnikov: 80 €
 • med 15 in 24 potnikov: 100 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 210 €
 • Zlati krog 58 €, otroci 39 €
 • Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) 100 €, otroci 70 €
 • izlet po južni obali: 79 €, otroci 59 €

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana – Keflavik – Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevozi po programu
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3*
 • ogled Reykjavika (brez vstopnin)
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Islandijo in povratka v Slovenijo. Vse cene veljajo na osebo ob odhodu dveh oseb.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.