Na voljo je nov super program: Islandija za pohodnike. Za razliko od trekinga z malo manj kilometrov pod nogami ter lažjim nahrbtnikom na ramenih.

A zaradi tega nič manj poln in aktiven. Iz naše baze v Viku bomo na dnevnih pohodih raziskovali enkratno pokrajino Islandije. Od nežnih slapov, mogočnih ledenikov, skrivnostnih kanjonov, neskončnih plaž Atlantika… Na poti nazaj proti islandski prestolnici se bomo potopili v mavrične gore Landmannalaugarja in njihove tople vrelce. Za slovo od otoka trolov pa obiščemo še Golden Circle ter raziščemo Reykjavik. Za rezervacijo potovanja ter informacije nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

TERMINA:

27.07.2021 – 3.8.2021
21.08.2021 – 28.8.2021

Islandija: Golden Circle

Islandki Zlati krog oz. Gullni hringurinn po islandsko je glavna turistična znamenitost Islandije. Celotna pot obsega dobrih 300 kilometrov in je krožna pot med Reykjavikom in islandskim višavjem. Območje ponuja največ turističnih točk na Islandiji. Tri glavne znamenitosti so Nacionalni park Þingvellir, slap Gullfoss in geotermalno področje Haukadalur z znamenitim gejzirjem Geysir in Strokkur.

Islandija za pohodnike: Golden Circle

Islandija: Landmannalaugar

Samo tri ure vožnje z avtom stran od Reykjavika se nahaja čudovit naravni park po imenu Friðlandað Fjallabaki. Landmannalaugar pa leži na robu lavinega polja Laugahraun. Območje je znano tudi po naravnih geotermalnih izvirih. Landmannalaugar je najsevernejša točka poti Laugavegur.

Treking Islandija: Landmannalaugar
Za rezervacijo potovanja ter informacije nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Program: Islandija za pohodnike

DAN 1

LJUBLJANA – REYKJAVIK – SKOGAR – VIK I MYRDAL

Po pristanku na mednarodnem letališču Keflavik na Islandiji se bomo nemudoma odpeljali proti mestu Vik i Myrdal, ki bo naša baza za pohode naslednje 4 dni. Po pristanku bomo prevzeli naša vozila in se odpravili proti naši bazi. Že prvi dan bomo prvič obuli gojzarje in se podali na krajši pohod v deželi slapov v okolici Skogarja. Naš pohod začnemo pod mogočnim in prepoznavnim slapom Skogafoss. Skogar je tudi začetna točka našega drugega programa na Islandiji: Treking Islandija, ki poteka med Skogarjem in Landmannalaugarjem. Pri slapu Skogafoss se pričenja 26 km dolga pohodniška pot Fimmvörðuháls Trail, katero smo združili z Landmannalaugar trekom v 6-dnevni treking.

Po končanem pohodu pot nadaljujemo proti Viku. Vsekakor se bomo ustavili ob prelepi črni plaži in poiskali tudi primerno razgledno točko. Območje je znano po puffinih in upamo, da bomo tudi mi kakšnega videli. V kolikor bomo imeli dovolj časa in energije si ogledamo še razbitine letala, ki je leta 1973 strmoglavilo na obalo Islandije (vsi na krovu so preživeli). Do razbitin je dobre 4 kilometre hoje.

DAN 2

VIK I MYRDAL: TREK THAKGIL

Južna obala ponuja številne zanimivosti in možnosti za pohode. Na poti do mesteca Kirkjubæjarklaustur bomo občudovali greben, ki ga je ustvarila lava. Greben je posejan s stotinami majhnih kupov lave, ki naj bi prinašali srečo popotnikom.

Moto organizatorja je »vedno malo dlje« zato se podamo na čudovit treking, kateri običajno ni na listi obiskovalcev Islandije. Naš prvi pravi pohod bo v območju skritega kanjona Þakgil oz. Thakgil. Kanjon leži med ledenikom Myrdalsjokull in puščavo Myrdalsandur. Fluorescenčna zelena flora poživlja območje, ki deluje kot nekakšna oaza v drugače temni, vulkanski pokrajini. Pot ponuja čudovite razglede na okoliške ledenike, slapove, črn pesek, reke, skratka vsak korak bo čudovit. Prehodili bomo med 13 in 17 km, z 500 metri višine.

DAN 3

VIK I MYRDAL: TREK MORSARDULUR

Zapeljemo se do roba narodnega parka Skaftafell, ki je del večjega parka Vatnajokull. Naš današnji pohod pa bo potekal po edinstveni dolini Morsadalur, katero objema gorska veriga Kristinartidar in ledenik Skaftafellsjokull. Pokrajina je podobna našim Alpam, vendar je nastala zaradi vulkanskih izbruhov in erozije vode. V sklopu pohoda bomo pogledali tudi slap Svartifoss, kateri je dobil ime po črnih bazaltnih stebrih za njim. Območje ima na celotnem področju Islandije najbolj zmerno podnebje in na območju rastejo tudi breze in druge manjše svetlice. Pokrajina je res enkratna in polna kontrastov, od našpičenih vrhov, zelenih dolin, bazaltnih sten in zelenja. Prehodimo dobrih 15 km.

Povratek v Vik popestrimo s krajšima postankoma v kraju Dverghamrar in Fjadrargljufur. Skalne formacije v Dvarghamrarju in v kanjonu Fjadrargljufur so videti kot z drugega planeta. Hoje do vsake znamenitosti bo za dober kilometer. V ljudski folklori naj bi tukaj živeli palčki in škratje,ker pa zaenkrat še nobenemu ni uspelo dokazati, da v teh krajih ta bitja ne živijo, bomo malo bolj pozorni, če kakšnega opazimo.

DAN 4

VIK I MYRDAL

Ker je vreme na Islandiji nepredvidljivo smo našemu pohodu dodali en malo lažji dan, oziroma rezervni dan. Tako da bomo lahko glede na vreme kombinirali naše pohode. Če nam bo vreme vse dni naklonjeno pa bomo ta dan izkoristili bolj ležerno a še vedno dovolj aktivno. Ogledali si bomo mesto Vik, ki je odlično izhodišče za čudovite okoliške znamenitosti, zato je čez dan na ulicah običajno več turistov. V mestu je črna plaža, kjer gnezdi na stotine ptic. V bližini pa je tudi plaža Reynisfjara, znana po velikih osemkotnih bazaltnih stebrih, ki se dvigajo iz črnega peska.

Pripravili smo krajši pohod ob klifih s pogledom na Atlantski ocean. Obala je res divja in vredna naše pozornosti. Ker smo v deželi vikingov pa se podamo še na malo bolj zgodovinski pohod do obrednega pokopališča vikingov.

DAN 5

VIK I MYRDAL – LANDMANNALAUGAR

Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali proti znamenitemu Landmannalaugarju, ki je zagotovo eden izmed najlepših krajev kar smo jih kdaj obiskali. Na našem trekingu po Islandiji moramo do Landmannalaugarja peš, tokrat pa se do tam kar zapeljemo. Pot poteka po res edinstveni pokrajini, prečkamo potoke, občudujemo vulkan Heklo in še marsikaj drugega doživimo na naši vožnji. Dan izkoristimo še za krajši pol-dnevni pohod. Večer pa zaključimo v vročih vrelcih. Spimo v gorski koči.

DAN 6

LANDMANNALAUGAR: TREK HRAFNTINNUSKER – SELFOSS

Prehodili bomo prvoo etapo sicer 4-dnevnega trekinga Laugavegur. Pot nas bo vodila do koče Hrafntinnusker. Ker je ta del trekinga res čudovit in nas je na trekingu navdušil, smo ga z veseljem umestili tudi v ta program. Opravili bomo krožno pot, prehodili bomo pa dobrih 20 kilometrov. Prečkamo polje lave Laugahraun in se povzpnemo do platoja Brennisteinsalda, kjer bomo priča nepozabni okolici, hribom v barvah mavrice, opazimo tudi številne manjše gejzirje. Območje je dostikrat prekrito s snegom, zato bomo morda zadnje metre do koče hodili v snegu. Sledi še povratek v Landmannalaugar in vožnja do mesta Selfoss.

DAN 7

SELFOSS – GOLDEN RING – REYKJAVIK

Najbolj turističen dan od vseh in morda je prav tako, saj je pokrajina čudovita. Danes nas čaka znameniti Zlati krog (Golden Circle). Zlati krog zajema narodni park Pingvellir, z jezerom Pingvallavatn in najstarejšim parlamentu. Tukaj je tudi stičišče dve tektonskih plošč. Pot nas vodi do gejzirja Stokkur, ki bruha vsakih nekaj minut in bomo z veseljem počakali na izbruhe. Obiščemo še slap Gullfos. Naša aktivna Islandija se počasi zaključuje in proti večeru se odpeljemo proti Reykjaviku.

DAN 8

REYKJAVIK – LJUBLJANA

Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane

*Program Islandija za pohodnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Islandija za pohodnike

 • Termin :
  26.06.2021 – 03.07.2021
  24.07.2021 – 31.07.2021
  21.08.2021 – 28.08.2021
  SEZONA 2022
  25.06.2022 – 02.07.2022
  23.07.2022 – 30.07.2022
  20.08.2022 – 27.08.2022
 • Redna cena potovanja:
  1398 €
 • Cena glede na število udeležencev :
 • 4 ali 5 udeležencev : cena 1698 €
 • 6 udeležencev: cena 1548 €
 • 7 udeležencev: cena 1448 €
 • 8 ali več udeležencev: cena 1398 €
 • Minimalno število udeležencev je 4, največje število udeležencev pa je 15

CENA VKLJUČUJE:

 • Letalske karte do Reykjavika vključena ročna prtljaga do 10 kg
 • prevoz na na letališče iz zbirnega mesta (Ljubljana)
 • vse potrebne prevoze na Islandiji
 • stroški bencina, cestnin in parkirnin
 • spanje v hostlih, penzionih in gorskih kočah po predvidenem programu
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja
 • DDV

*spanje je večino dni v preprostih kočah v dvoposteljnih sobah, na Landmannalaugarju pa se spi v večposteljni gorski koči (skupna ležišča). V kolikor bi bila koča Landmannalaugar zasedena, se tisto noč prespi v šotorih, katere pripeljemo s seboj. Prenočišča so lahko s souporabe kopalnice in WC-ja

CENA NE VKLJUČUJE:

 • osebne opreme
 • vstopnin v muzeje
 • hrane
 • pijače
 • stroški osebne opreme in vsi stroški izven programa
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

DOPLAČILA:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 65 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 120 €
 • paket fleksibilnost: 170 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 250 € (z izjemo spanja v koči Landmannalaugar)
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • spanje v dvoposteljnih sobah s privatno kopalnico (kjer je to mogoče) cca 200 € na osebo

POPUSTI:

Ob prijavi na program Islandija za pohodnike potnik poravna operativne stroške v višini 500 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Zgoraj omenjeni pogoji za program Islandija za pohodnike veljajo za prijave do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

Za vstop na Islandijo je dovolj osebna izkaznica, prav tako je na Islandiji brezplačno mobilno gostovanje (enako kot npr. na Hrvaškem), sprejemajo tudi Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.
Potnik se seznani, sprejema in se zaveda vstopnih pogojev vstopa na Islandijo, kateri so objavljeni na pogoji vstopa na Islandijo.
Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom. Točne zahteve za vstop v državo vam bomo sporočili ne prej kot 2 tedna pred odhodom z namenom, da so podane informacije za vstop v državo najbolj točne. Prav tako dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo tudi kasneje, vendar vas bomo o vseh morebitnih spremembah sproti obveščali.

Brezskrbna rezervacija programa Islandija za pohodnike

Covid garancija

V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpove organizator. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

Paket fleksibilnost

Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.

 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti

Podaljšek: polotok Snaefellsnes in ogled kitov

Podaljšek k programu Islandija za pohodnike omogoča ogled čudovitega polotoka Snafellsness, ki slovi po množicah tjulnjev, pufinov in je odločno izhodišče za ogled kitov (tudi orke smo že opazili).

8. DAN

REYKJAVIK – GRUNDARFJORDUR

Zapustimo Reykjavik in pot nadaljujemo proti severu, saj se bomo odpravili proti polotoku Snaefellsnes. Naredimo več postankov za fotografiranje islandskih konj. Po želji se okopamo še v toplih naravnih vrelcih. Pot bo agotovo dovolj raznolika, da bo vožnja v dobri družbi hitro minila.

9. DAN

GRUNDARFJORDUR

Kiti, tjulni, puffini, jahanje in uživanje v idilični pokrajini, tako nekako bi lahko opisalo pokrajino kjer se bomo prebudili v nov dan. Za ogled kitov se na Islandiji priporoča predvsem Husavik in Grundarfjordur, ti dve mesti sta izhodišče, kjer je možnost, da vidite največje morske sesalce, največja. Mi smo se odločili, da se na morje podamo iz mesta Grundarfjordur, saj bi vožnja do Husavika pomenila dodatnih 450 kilometrov v eno smer. V Grundarfjordurju smo že opazili orke (v zimskih mestecih) in kite grbavce, vendar zagotovila, da jih vidite seveda ni. Zato je navdušenje, ko jih opazimo ogromno. Grundarfjordur ponuja tudi možnost ogleda puffinov ali pa jahanje islandskih konj. Zagotovo nam bodo dogodivščine na polotoku Snaefellsnes ostale še dolgo v spominu.

10. DAN

GRUNDARFJORDUR – PLAVA LAGUNA

Zgodaj se prebudimo in obkrožimo polotok Snaefellsnes. Na južni obali polotoka, točneje na plaži v bližini Yitritunge, bomo opazovali množico tjulnjev. Zopet nas čakajo čudovite obale in sprehod ob bazaltnih čereh. Povzpnemo se lahko še na kakšen krater in uživamo v čudovitih barvah in kontrastih tega polotoka. Potovanje po Islandiji se bo nagnilo proti koncu. Popoldne se zapeljemo po polotoku Reykjanes do geotermalnega območja in do Modre Lagune. Če se želite kopati, nam to sporočite čim prej, potrebna je rezervacija vsaj nekaj tednov vnaprej.

11. DAN

REYKJAVIK – LJUBLJANA

Let iz Islandije do bližnjega letališča in takojšni prevoz do Ljubljane

*V kolikor želite program podaljšati popolnoma samostojno pa nam to javite najkasneje 3 mesece pred odhodom, tako da imamo čas, da uredimo Letalske karte s kasnejšim povratkom.

CENA PODALJŠKA

 • Cena: 298 € pri najmanj 6-ih udeležencih

CENA VKLJUČUJE:

 • najem vozil na Islandiji
 • prenočišča v dvoposteljnih sobah
 • organizacijo dodatka in slovensko spremstvo na poti
 • DDV

CENA NE VKLJUČUJE:

 • vstopnine v Plavo Laguno
 • vožnje z ladjico
 • stroškov aktivnosti

DOPLAČILA:

 • Plava laguna: 45 €
 • Vožnja z ladjico – ogled kitov: 70 €

Leave a Reply

Your email address will not be published.