Super cene za dopustovanje na rajskem otoku!

Že nestrpno pričakujete dopustovanje na sanjskih plažah? Sedaj je to končno postalo realno in to kar s čarterskimi poleti z Brnika na otok belih peščenih plaž – Zanzibar, tudi čez zimske počitnice. To je otok začimb, kamnite arabske arhitekture ter burne suženjske zgodovine. Snorklanje na koralnem grebenu, hranjenje orjaških želv, opazovanje opic, … Turkizno morje in palme vas že čakajo! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2).  Spodaj vam predstavljamo ponudbe potovanja na Zanzibar s čarterskim letom iz Ljubljane čez jesenske počitnice (24. – 31. oktober 2021).

Vas zanimajo alternative z rednimi linijami iz Milana / Dunaja po odličnih cenah! V kolikor vas zanima ta opcija, nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: odhodi 21.1., 16.2., 23.2. in 25.2.2022

Prevoznik: let iz Ljubljane

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni je vključenih 7 nočitev v hotelu z zajtrkom (skupaj 9 dni). Na destinaciji je prisoten tudi slovenski predstavnik

ZANZIBAR:

(cena na osebo za 7 nočitev* – ob odhodu dveh oseb / z zajtrko ali drugo obliko prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela / ponudbe. Za več vprašanj nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

PONUDBA 1 (odhodi 23.2. in 25.2.2022):

*zapisane cene se lahko spremenijo (veljajo ob odhodu dveh oseb)

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PONUDBA 2 (odhodi 21.1. in 16.2.2022):


Več ponudb …

*zapisane cene se lahko spremenijo (veljajo ob odhodu dveh oseb)

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PROGRAM IN INFORMACIJE:

V ceno je vključeno:

 • povratni direktni letalski prevoz Ljubljana – Zanzibar v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevoz letališče – hotel – letališče
 • 7 nočitev (z zajtrkom – preberite si opis za vsak hotel posebej na Opis ponudbe)
 • organizacija potovanja
 • slovenski predstavnik

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba
 • doplačilo za polpenzion

V ceno ni vključeno:

 • napitnine
 • osebni izdatki
 • storitve po osebnem naročilu

Opomba: od 01.08.2015 dalje je potrebno na otoku Zanzibarju plačevati infrastrukturno takso, ki znaša 1 USD po osebi na noč. Takso je potrebno plačati direktno v hotelu ob prihodu.

Opozorilo

Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Ne prevzamemo nikakršne odgovornosti za izgubljeno ali poškodovano prtljago. Pri letalskem prevozu je za prtljago odgovorna izključno letalska družba, po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu. Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika.

Menjava plime in oseke

Zanzibar je zaradi svoje lege dokaj izpostavljen gibanju plime in oseke. Ta proces se menja na vsakih 6 ur, kar pomeni, da 6 ur od nastopa najvišje točke plime nastopi najnižja točka oseke, 6 ur kasneje spet najvišja točka plime in čez 6 ur spet najnižja točka oseke. Plima in oseka se tako zamenjata dvakrat v enem dnevu.
Resorti na sredini in jugu otoka bolj izpostavljeni plimovanju in tam se lahko morje umakne tudi več km stran v času oseke, medtem ko je razliko na severu in severovzhodu otoka čutiti manj – tam se morje običajno umakne za nekaj 100m stran.
Točno napoved menjave plime in oseke najdete na spletnem naslovu: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

Uporabne informacije

Dokumenti in vizumi:
Potreben je potni list, ki je veljaven še vsaj šest mesecev od datuma odhoda, in vsaj dve prazni strani za žig in vizo. Za vstop na otok morate imeti vstopni vizum, ki ga pridobite ob vstopu v državo, na letališču Zanzibar (strošek 50 USD) ali preko spleta izpolnite e-viza formular (https://eservices.immigration.go.tz/visa). Le tega je potrebno izpolnit vsaj 7-10 dni pred odhodom. Več informacij najdete na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/drzave/tanzanija/

Časovna razlika: +2 uri

Podnebje
Podnebje je tropsko monsunsko z visokim odstotkom vlažnosti. Največ padavin pade od marca do začetka junija, vendar je Zanzibar destinacija primerna za obisk v vseh letnih časih. Letne povprečne temperature so od 23 do 30 C, temperatura morja pa se giblje od 26 do 28 C.

Cepljenja
Cepljenje ni obvezno. Priporočamo vam, da vzamete s seboj zdravila za osebno uporabo in zdravila, ki bi jih utegnili uporabit (npr. antibiotiki, sredstvo proti insektom, zaščita pred soncem, aspirin, tablete proti diariji, ..)

Jezik
Uradni jezik je Svahili, razširjena je tudi angleščina.

Valuta
Lokalna valuta je tanzanijski šiling (TZS), uporabljajo pa se tudi dolarji (USD), natisnjeni po letu 2003. Na otoku sprejemamo tudi kreditne kartice (Visa in MasterCard), vendar je provizija visoka (2-9% na znesek)

Elektrika
Električna napetost je 230 V in 50 Hz. Vtičnice imajo tri luknje (kot v Angliji), zato je priporočamo, da s seboj vzamete adapter.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

POGOJI ZA VSTOP NA ZANZIBAR/TANZANIJO

Vstop na Zanzibar se brez napotitve v karanteno omogoči osebam, ki predložijo negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Zanzibarju/Tanzaniji (otroci do 5. leta v spremstvu starša ali skrbnika testa ne potrebujejo)

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa, negativni rezultat testa ter številko osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list – dokument s katerim boste potovali). Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališču na Zanzibarju/Tanzaniji.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK ZNOTRAJ 24 UR PRED VSTOPOM NA ZANZIBAR/TANZANIJO izpolniti spletni obrazec, ki ga najdete na povezavi https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamezno (tako odrasle osebe, kot otroci). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Izpolnitev obrazca je zavezujoča za vse potnike. Osebe, ki prihajajo iz držav z velikim številom primerov COVID-19 (seznam se dnevno spreminja), bodo na vstopni točki v državo testirani s HAG (hitri antigenski test). Test je samoplačniški in znaša 25 USD/osebo.

 • Vse osebe morajo imeti veljavno dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki krije tudi COVID zdravljenje.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Vstop v Republiko Slovenijo se omogoči:

   • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

   • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

   • osebi, ki se je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelosti.

   • Predložite lahko tudi EU COVID digitalno potrdilo, ki mora izpolnjevati pogoje glede na zgornje 3 alineje oz. vstopne pogoje.

  • Potniki, ki nimajo ob prihodu z Zanzibarja potrdila o cepljenju ali prebolelosti (kot zavedeno v prejšnjih točkah) in ob prehodu meje predložijo negativen HAG (hitri antigenski test) opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo ali PCR COVID-19 test, opravljen 72 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo in je opravljen v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja ne bodo napoteni v karanteno. HAG test lahko opravite pred povratkom na Zanzibarju v certificiranih zdravstvenih zavodih ali ob povratku na letališču JP Brnik.

  • Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče HAG test opraviti na letališču JP Brnik po pristanku letala v Sloveniji po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (12,00€) – plačilo izključno s plačilno kartico. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.lju-airport.si/sl/letalisce/storitve/testiranje-na-covid-19/. Testiranje je samoplačniško, obvezno potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Čas potreben za rezultat testa je okrog 30 min. Na rezultate testiranja počakate v brezcarinskem prostoru potniškega terminala (pred prehodom meje). PCT pogoj (potrdilo o prebolelosti, cepljenju oz. negativni COVID-19 test glede na zgornje alineje) je obvezen za otroke od dopolnjenega 12. leta naprej.

  • Potnike, ki prihajajo v Slovenijo z Zanzibarja in ob prehodu meje ne predložijo dokazil iz zgornjih točk (cepljenje, prebolelost, negativni HAG ali PCR test) zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

  • Dodatno priporočamo izpolnitev PLF (Passenger Locator Form) obrazca za vstop v Slovenijo, ki ga izpolni VSAK POTNIK posebej, in ga najdete na povezavi https://app.euplf.eu/#/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil, ter prejeti potrditveno elektronsko sporočilo za uporabo aplikacije in nato izpolniti formular. Obrazec je v slovenskem ali angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamično (tako odrasle osebe, kot otroci). Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno s QR kodo, katero predložite letališkemu osebju (mobilna verzija) ob prijavi na povratni let v Ljubljano. Izpolnitev spletne najave za vstop v Slovenijo je priporočljiva za vse potnike.

  • POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom oz. povratkom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Zanzibar in povratka v Slovenijo.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Preberite še:

All Inclusive Egipt – od 3.6. tudi v Sharm El-Sheikh z Brnika!

Super Last Minute ponudba z Brnika!

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.