Super cene za dopustovanje na rajskem otoku!

Že nestrpno pričakujete dopustovanje na sanjskih plažah? Sedaj je to končno postalo realno in to kar s čarterskim poletom z Brnika na otok belih peščenih plaž – Zanzibar. To je otok začimb, kamnite arabske arhitekture ter burne suženjske zgodovine. Snorklanje na koralnem grebenu, hranjenje orjaških želv, opazovanje opic, … Turkizno morje in palme vas že čakajo! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2).  Spodaj vam predstavljamo ponudbe potovanja na Zanzibar s čarterskim letom iz Ljubljane čez jesenske počitnice (24. – 31. oktober 2021).

Vas zanimajo alternative z rednimi linijami iz Milana / Dunaja po odličnih cenah! V kolikor vas zanima ta opcija, nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 24.10.2021 – 31.10.2021

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane (Trade Air)

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni je vključenih 7 nočitev v hotelu z zajtrkom (skupaj 9 dni). Na destinaciji je prisoten tudi slovenski predstavnik

Letimo z letalsko družbo Trade Air, 180 sedežev, z 1 tehničnim postankom

 1. 24.10.21 polet predvidoma zjutraj iz Ljubljane preko Hurgade (tehnični postanek za dotok goriva, cca 1h), prihod na ZNZ isti dan zvečer.
 2. 31.10.21 odhod iz Zanzibarja predvidoma popoldan preko Hurgade (tehnični postanek, za dotok goriva cca 1 h), prihod v LJU naslednji dan zjutraj, torej 1.11.21.

PREDVIDENO TRAJANJE POLETOV:

 1. Trajanje leta iz Ljubljane za Zanzibar:  Ljubljana LJU – Hurgada HRG         03h45m

      Hurgada HRG – Zanzibar ZNZ          05h35m

ZANZIBAR:

(cena na osebo za 7 nočitev* – ob odhodu dveh oseb / z zajtrko ali drugo obliko prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela / ponudbe. Za več vprašanj nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

PONUDBA 1:

PONUDBA 2:

*zapisane cene se lahko spremenijo (veljajo ob odhodu dveh oseb)

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

PROGRAM IN INFORMACIJE (zimske počitnice – PONUDBA 2):

Skupinski odhod s slovenskim spremljevalcem
Odhod: 23. 10. 2021, let iz Ljubljane
Čas potovanja: 9 dni / 7 noči
Najmanjše št. potnikov: 45

1. dan: LJUBLJANA – ZANZIBAR | obroki na letalu
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani predvidoma v dopoldanskih urah in polet letala na Zanzibar. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnosti prevzem prtljage in prevoz do izbranega hotela. Nastanitev in prosto. Nočitev.

2. – 7. dan: POČITNICE NA OTOKU | nočitev z zajtrkom
Dnevi namenjeni razvajanju v tropskem raju, počitnikovanju in/ali organiziranim ogledom ter raznim aktivnostim.

8. – 9. dan: ZANZIBAR-LJUBLJANA | obroki na letalu
Zajtrk in prosto za zadnje užitke na rajskem otoku do odhoda na letališče. V opoldanskih urah prevoz na letališče in polet letala v Ljubljano. Pristanek na letališču v Ljubljani predvidoma v jutranjih urah naslednjega dne.

V ceno je vključeno:

 • povratni direktni letalski prevoz Ljubljana – Zanzibar v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevoz letališče – hotel – letališče
 • 7 nočitev (z zajtrkom – preberite si opis za vsak hotel posebej na Opis ponudbe)
 • organizacija potovanja
 • slovenski predstavnik

Možna doplačila (ob prijavi):

 • enoposteljna soba: 219 €
 • doplačilo za polpenzion: 155 € na osebo

V ceno ni vključeno:

 • napitnine
 • osebni izdatki
 • storitve po osebnem naročilu

Pomembno: sobe pogled na bazen in na morje so na vprašanje. Za točno ceno prosim pokličite.

Opomba: od 01.08.2015 dalje je potrebno na otoku Zanzibarju plačevati infrastrukturno takso, ki znaša 1 USD po osebi na noč. Takso je potrebno plačati direktno v hotelu ob prihodu.

Opozorilo

Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Ne prevzamemo nikakršne odgovornosti za izgubljeno ali poškodovano prtljago. Pri letalskem prevozu je za prtljago odgovorna izključno letalska družba, po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu. Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika.

Menjava plime in oseke

Zanzibar je zaradi svoje lege dokaj izpostavljen gibanju plime in oseke. Ta proces se menja na vsakih 6 ur, kar pomeni, da 6 ur od nastopa najvišje točke plime nastopi najnižja točka oseke, 6 ur kasneje spet najvišja točka plime in čez 6 ur spet najnižja točka oseke. Plima in oseka se tako zamenjata dvakrat v enem dnevu.
Resorti na sredini in jugu otoka bolj izpostavljeni plimovanju in tam se lahko morje umakne tudi več km stran v času oseke, medtem ko je razliko na severu in severovzhodu otoka čutiti manj – tam se morje običajno umakne za nekaj 100m stran.
Točno napoved menjave plime in oseke najdete na spletnem naslovu: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest

Uporabne informacije

Dokumenti in vizumi:
Potreben je potni list, ki je veljaven še vsaj šest mesecev od datuma odhoda, in vsaj dve prazni strani za žig in vizo. Za vstop na otok morate imeti vstopni vizum, ki ga pridobite ob vstopu v državo, na letališču Zanzibar (strošek 50 USD) ali preko spleta izpolnite e-viza formular (https://eservices.immigration.go.tz/visa). Le tega je potrebno izpolnit vsaj 7-10 dni pred odhodom. Več informacij najdete na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/drzave/tanzanija/

Časovna razlika: +2 uri

Podnebje
Podnebje je tropsko monsunsko z visokim odstotkom vlažnosti. Največ padavin pade od marca do začetka junija, vendar je Zanzibar destinacija primerna za obisk v vseh letnih časih. Letne povprečne temperature so od 23 do 30 C, temperatura morja pa se giblje od 26 do 28 C.

Cepljenja
Cepljenje ni obvezno. Priporočamo vam, da vzamete s seboj zdravila za osebno uporabo in zdravila, ki bi jih utegnili uporabit (npr. antibiotiki, sredstvo proti insektom, zaščita pred soncem, aspirin, tablete proti diariji, ..)

Jezik
Uradni jezik je Svahili, razširjena je tudi angleščina.

Valuta
Lokalna valuta je tanzanijski šiling (TZS), uporabljajo pa se tudi dolarji (USD), natisnjeni po letu 2003. Na otoku sprejemamo tudi kreditne kartice (Visa in MasterCard), vendar je provizija visoka (2-9% na znesek)

Elektrika
Električna napetost je 230 V in 50 Hz. Vtičnice imajo tri luknje (kot v Angliji), zato je priporočamo, da s seboj vzamete adapter.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Vstopni in izstopni pogoji – Zanzibar

Trenutni pogoji vstopa na Zanzibar, Tanzanija
 • Za vstop na Zanzibar, Tanzanijo potrebujete negativen rezultat PCR testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa.
 • Vsi potniki morajo znotraj 24 ur pred prihodom v Tanzanijo izpolniti spletni obrazec za potniški nadzor, ki je na voljo na https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posebej, tudi mladoletne osebe morajo izpolnit svoj obrazec. Ob izpolnitvi obrazca je potrebno navest podatke iz potnega lista, podrobnosti o potovanju (vključno z datumom prihoda in časovnicami leta).
  • Po izpolnjenem obrazcu boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter pridobili edinstveno UHC kodo za vsakega potnika posebej. Kodo je potrebno obvezno pokazati letališkemu osebju ob prihodu na letališču na Zanzibarju. Brez omenjene kode v državo ni mogoče vstopiti.
  • Izpolnitev spletne najave za vstop na Tanzanijo je zavezujoča za vse potnike.
  • POMEMBNO: obrazec lahko izpolnite znotraj 24 ur pred prihodom
 • Popotniki, ki prispejo iz držav z velikim številom primerov COVID-19, bodo na vstopni točki testirani s hitrim testom. Cena znaša 25 USD na potnika.
 • Vsi potniki morajo imeti veljavno dodatno zdravstveno zavarovanje za celotno obdobje bivanja

POENOTENI POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO ( ni več t.i. barvnega semaforja ) / velja za vse države enako in velja samo za SLO državljane

 • Negativen HAG test (hitri antigenski test) COVID-19, ki ni starejši od 48 ur pred prihodom/pristankom v Slovenijo (otroci do 15. leta v spremstvu staršev testa ne potrebujejo).
 • Potrdilo o cepljenju, ki navaja, da je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson+Johnson/Jansses, Sinovac Biotech, Gamaleya Sputnik V, Cansino Biologics in Sinopharm, minilo najmanj 14 dni.
 • Potrdilo o prebolelosti, ki navaja, da je od pozitivnega PCR ali HAG testa minilo najmanj en meseca pred prihodom in ne več kot šest mesecev in potrdilo od zdravnika, da je oseba Covid-19 prebolela (potrdilo mora biti izdano v angleškem jeziku in mora biti navedeno, da je oseba prebolela – RECOVERED) (obvezno obe potrdili)
 • Potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ 8 mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov oseba cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke, pri čemer se zaščita vzpostavi z dnem cepljenja)
 • Veljavno evropsko digitalno covid potrdilo v digitalni ali papirni obliki, opremljeno s QR kodo, ki vsebuje podatke o negativnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike iz EU ali tretje države (v angleškem jeziku)
 • Oseba, ki ne predloži enega od zgoraj navedenih dokazil, se napoti v karanteno na domu za 10 dni. Karantena se lahko prekine samo z negativnim PCR testom, ki se ga lahko opravi šele 5. dan po napotitvi v karanteno na domu.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Vsa ponudba:

Super paketna ponudba za leto 2021 v Grčijo, Turčijo, Egipt, Tunizijo, …

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ (PONUDBA 1) in TUKAJ (PONUDBA 2). Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.