Skupaj z nami si poglejte Palermo in Taormino – bisera Sicilije!

Super Last Minute priložnost za silvestrovanje na čudoviti Siciliji! Etna, Catania, Palermo, Taormina in še več v tem super programu! Pohitite, kajti število mest je omejenih! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 30.12.-3.1.

Prevoznik: avtobus iz Ljubljane do Benetk (let)

Cena: od 849€ (popusti za otroke – več spodaj)

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: Več spodaj

Program
1. DAN
BENETKE-PALERMO
večerja, nočitev

Avtobusni prevoz iz Ljubljane na letališče Marco Polo Benetke ter letalski prevoz na Sicilijo – letališče Palermo. Po pristanku sledi vožnja v Palermo – mesto za mir. Ustanovili so ga Feničani, globoke sledi pa ustvarili Arabci, Normani, Španci in Burboni. V enem od najlepših italijanskih mest se bomo zapeljali mimo Normanske palače do znamenite katedrale, po trgih Quattro Canti, Bellini, Pretoria do Teatra Massimo. Nekaj prostega časa za obisk živahne tržnice, sprehod po mestnem središču, mimo številnih fontan in parkov ali obisk katerega od muzejev, galerij. Po ogledih sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. DAN
PALERMO-AGRIGENTO-CATANIA (GIARDINI NAXOS)
zajtrk, silvestrovanje s silvestrsko večerjo, nočitev

Sledi vožnja čez osrednji del otoka v smeri Agrigenta, kjer se nahaja znamenita dolina templjev (UNESCO). V spremstvu lokalnega vodnika se bomo sprehodili po območju starega mesta Akragas, ki so ga v šestem stoletju pred našim štetjem ustanovili grški kolonisti. Vrnili se bomo v čase, ko so usodo ljudi krojila božanstva vzeta iz narave. Sprehod nas bo vodil med mandljevci in drugim tipičnim rastjem. Občudovali bomo ostanke templjev v dorskem slogu, med katerimi je najbolje ohranjen Tempelj Concordija (sprava). Ime templja izvira iz latinskega napisa, ki so ga našli na lokaciji. V petem stoletju je bil spremenjen v cerkev. V okolici je tudi veliko grobnic iz zgodnje krščanskega obdobja. Vožnja v smeri Catanie do obmorskega kraja Giardini Naxosa, nastanitev v hotelu in priprava na slavnostni skok v novo – auguri 2023. Novoletna večerja je vključena v ceni. Po večerji možnost silvestrovanja v Taormini, enem izmed najslikovitejših mest na Siciliji. Večerno dogajanje na glavnem trgu in občudovanje novoletnega ognjemeta.

3. DAN
TAORMINA – PO POTEH BOTRA (SAVOCA in FORZA D’AGRO)
zajtrk, večerja, nočitev

BUON ANNO! Počasi in ležerno se odpravimo do Taormine, bisera vzhodne obale. Sprehodili se bomo po mondenem središču mesta, ki se nahaja 200 metrov nad morjem. Za svoje bivališče so si ga izbrali že prvotni prebivalci otoka, nato pa so jih nasledili Grki, Rimljani in ostali. Čas za nakup spominkov, sprehode ali samo za posedanje in uživanje v stilu Dolce far niente? Ste že okusili Cannolo siciliano? Po želji in doplačilu ogled antičnega teatra.
Nadaljevanje po poteh Botra. Izlet v Savoco ali ”filmski Corleone”; sprehod po mestnem središču, ki je bilo prizorišče snemanja Botra. Sprehod nas bo vodil do mestne cerkvice, kjer sta si zvestobo prisegla Michael Corleone in njegova Appolonia. Obvezno postojanko mesta predstavlja legendarni Bar Vitelli. Francis Ford Coppola je tu posnel najbolj znane filmske scene. Je že čas za aperitivo? Še vožnja do bližnjega mesta Forza d’Agro. Kot na dlani se nam bo zarisal pogled na Messinsko ožino. Nekoč sta jo obvladovali pošasti Scila in Karibda. Da, otok Sicilija je otok legend.

4. DAN
ETNA – CATANIA – VZHODNA OBALA
zajtrk, večerja

Vožnja do Etne, najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji ogled ugaslih kraterjev Silvestri. Po želji ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500 m in terenskimi vozili do višine 2900, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili po trenutno najzanimivejših predelih vulkana. Oglede bomo nadaljevali v Cataniji. Mesto imenujejo tudi hči Etne in je po naravnih katastrofah v 17.stoletju dobilo novo baročno podobo. Simbol mesta je slon, zaščitnica sveta Agata, je sedež najstarejše univerze na otoku in rojstni kraj skladatelja Bellinija. Danes predstavlja gospodarsko središče Sicilije. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. DAN
CATANIA-SIRACUSA-BENETKE
zajtrk

Vožnja v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Po želji in doplačilu ogled arheološkega parka Neapolis (obvezno spremstvo lokalnega vodnika). V sklopu parka bomo občudovali še vedno delujoče starogrško gledališče, kamnolome z Dionizijevim ušesom, največji žrtveni oltar in rimski amfiteater. Nato se bomo odpeljali do bližine otoka Ortigia, ki že od antičnih časov naprej predstavlja uradno središče  mesta. Sprehodili se bomo mimo ostankov Apolonovega templja, presenetil nas bo  Atenin tempelj, danes mestna katedrala. Življenje na otoku je omogočil Arethusin vodnjak, za katerega so stari Grki verjeli, da je božji dar. Pa še zaljubljenost nesrečnega Alfea je imela prste vmes. Po ogledih in prostem času sledi vožnja na Catanijsko letališče, polet proti Benetkam in pot domov.

Cena vključuje
 • letalski prevoz Benekte – Catania in Palermo – Benetke
 • vključena 2 kosa prtljage (manjši kos ročne prtljage dimenzije 40x30x20 cm in kovček oddane prtljage v prtljažni prostor teže do 10 kg)
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • tri polpenzione po programu in ena nočitev z zajtrkom (31.12.) v hotelih 3*/4*
 • večerja na silvestrovo
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacije potovanja.
Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potniki 35 €
 • med 25 in 34 potniki 70 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

 • enoposteljna soba 169 €
 • povratni prevoz iz Ljubljane v Benetke in nazaj 66€ (minimalno 20 plačnikov, sicer preračunamo na dejansko število uporabnikov prevoza)

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 2-3 € na osebo na noč, vzpon z jeepi in gondolo iz 1900m na 2900m: pribl. 69 €
 • vstopnine v posamezna arheološka najdišča; obvezno je tudi doplačilo za lokalnega vodnika in sicer v Sirakuzi in Agrigentu ( pribl. 7,5€ na osebo)

POPUST: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

Podatki o letu:

Odhod:
30. 12. Pet.:
06:30 – 08:05
Benetke  – Palermo
Trajanje leta : 01:35
Začetno letališče : VENICE MARCO POLO AIRPORT
Končno letališče : FALCONE–BORSELLINO AIRPOR
Povratek:
03. 01. Tor.:
21:00 – 22:50
Catania – Benetke
Trajanje leta : 01:50
Začetno letališče : CATANIA-FONTANAROSSA AIRP
Končno letališče : VENICE MARCO POLO AIRPORT
Navedeni so lokalni časi na destinaciji. Ure letov so informativne in nezavezujoče.
Veljavni vozni red je razviden ob prejemu potovalnih dokumentov.

Pišite nam na rezervacije@posvetu.si oziroma nam pošljete povpraševanje.

Preberite še:

(klik na članek za razširitev)

Čudovita potovanja z nordijskim pridihom z Brnika 18.2. (Helsinki, Rovaniemi, Talin …)

Super Last Minute ponudba z Brnika!

All Inclusive Egipt – super ponudbe z Brnika in drugih letališč!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.