Super cene za dopustovanje v Združenih Arabskih Emiratih! 

Ras al Khaimah je eden od sedmih emiratov Združenih arabskih emiratov, kjer se nahaja prostrana puščava, gorovje Jebel Jais, plantaže pomaranč in datljev ter seveda dolge peščene plaže. Gre za emirat, ki je sicer majhen po velikosti, po drugi strani pa naravno in kulturno zelo bogat, privlačen ter pisan. Ras al Khaimah je emirat, ki je bil in ostaja povezan s turizmom. Trgovina in turizem sta na prvem mestu, tako da, je v njihovem svetu gost absolutni kralj. Neskončne peščene plaže, hoteli na vrhunskih lokacijah v neposredni bližini morja, sinje modra barva morja in gostoljubni domačini, ki so gostom na voljo na vsakem koraku. Istoimensko glavno mesto Ras al Khaimah je za omenjeni emirat kulturni in zgodovinski biser, na katerega so domačini še kako ponosni. Ko se podaš na sprehod po starem mestnem jedru, začutiš preteklost samega mesta in njenih prebivalcev. Hiše so ponekod narejene iz koralnih kamnov in so prava paša za oči. Tudi lokalna arabska tržnica te popolnoma omami z vonjavami raznoraznih zelišč in lokalnih dobrot. Veliki trgovski centri in z njimi povezano nakupovalno doživetja skrbno sledi bolj poznanemu Dubaju, tako da boste tudi v Ras al Khaimahu našli ogromno izbiro, ki navduši še tako zahtevne ljubitelje nakupovanja.  Mesto Ras al Khaimah je prepoznavno tudi po trdnjavi z gradom na vzpetini, ki so ga v 90-ih letih preuredili in opremili za obiskovalce. Z vrha se ponuja krasen razgled na mesto in na širšo okoliško pokrajino. V mestu se nahaja tudi priljubljen muzej z arheološkimi in etnografskimi artefakti, vreden ogleda.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Kdaj: 15.5.2021 – 21.5.2021

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V paketni ponudbi je vključena povratna letalska karta iz Ljubljane z vključeno prtljago, prevoz iz letališča do hotela in nazaj. V osnovni ceni je vključenih 6 nočitev v hotelu z različnimi tipi prehrane. Možnost dnevnega izleta v Dubaj!

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

RAS AL KHAIMAH:

(cena na osebo za 7 dni oziroma 6 nočitev – ob odhodu dveh oseb / različni tipi prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si (dodatna ponudba za Dubaj)

Ponudba 1:

Ponudba 2:

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

DUBAJ:

(cena na osebo za 7 dni oziroma 6 nočitev – ob odhodu dveh oseb / različni tipi prehrane)

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si (dodatna ponudba za Dubaj)

Ponudba 1:

Ponudba 2:

Kliknite na sliko za opis hotela ter informativno rezervacijo ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Vse podane cene so zgolj informativne in se lahko spremenijo. Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

POGOJI ZA VSTOP V RAS AL KHAIMAH:

 • Slovenski potniki morajo ob prihodu V Ras al Khaimah obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred pristankom letala v Ras al Khaimah (otroci do 12. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali arabskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

 • Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah.

 • Veljavna hotelska rezervacija/vavčer.

 • Ob vstopu v Ras al Khaimah je potrebno na telefon naložiti aplikaciji COVID-19 DXB in ALHOSN. Ob pristanku na letališču potekajo dodatna naključna PCR testiranja.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Osebo, ki prihaja iz države na rdečem seznamu, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni.

Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži:

 1. negativni rezultat PCR testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa in je opravljen v državi članici Evropske unije ali schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike,
 2. potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev ali
 3. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca COMIRNATY Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca COVID-19 Vaccine AstraZeneca najmanj 21 dni.

*podatki se lahko spremenijo, zato si aktualne podatke preberite na straneh Vlade RS.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREBE ZDRUŽENIH ARABSKIH EMIRATOV:

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 2 m.

 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 10 oseb (družinskih članov) na prostem in 4 osebe v restavracijah in barih.

 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure od 23.00 – 06.00

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Združeni arabski emirati stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna (z višjo premijo). Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO:

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe.

NAMIGI ZA SUPER POČITNICE:

 • odkrivanje arabske puščave z jeepi po sipinah, kjer lahko odkrivaš redke živali in rastline, ki v tej puščavi še vedno uspevajo,

 • obisk gorovja Jebel Jais, kjer se najde veliko možnosti pohodništva in feratov, priporočamo tudi najdaljši zipline na svetu,

 • Marjan Island – umetni otok zasnovan po slavni dubajski Palmi s številnimi hoteli, nočnimi klubi in privatnimi vilami,

 • doživetje veličastnega Dubaja, ki se nahaja le eno uro stran,

 • jahanje arabske kamele, kar vedno znova velja za svojevrstno doživetje. Ne pozabimo, da je kraljica med vsemi še vedno arabska kamela, ki je kot žival v arabskem svetu še vedno spoštovana, delovna in prenašalka tovora.

 • možnost odkrivanja vodnega sveta in velika izbira vodnih športnih aktivnost.

Informativno rezervacijo lahko opravite TUKAJ. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

Leave a Reply

Your email address will not be published.