JUŽNA AFRIKA, ZAMBIJA, BOCVANA in ZIMBABVE 16 DNI – MEGA POTOVANJE PO NAJLEPŠI OBALI IN 7. NACIONALNIH PARKIH JUŽNE AFRIKE

Želite spoznati Republiko Južno Afriko (ter Zambijo, Bocvano in Zimbabve), to edinstveno deželo kontrastov, ki jih nudi narava in kakršno živijo ljudje? Potovanje, prepleteno s kančkom avanturizma in sproščeno energijo, si je vredno ogledati ter doživeti 7 nacionalnih parkov, 2 privatna safarija z gepardi, nepopisno lepe klife in skoraj bele plaže s prvovrstno mivko. Vse to pomeni doživeti Eastern Cape in Garden Route, 700km najlepše obale, ki se v taki kombinaciji ponuja v Sloveniji prvič!

Južnoafriška republika je afriški kontinent v »malem« in bo vaš svet za 16 ali 19 dni postavila na glavo!

ODHODI: februar, 2x marec in maj 2023
ČAS POTOVANJA: 19 dni februar in 16 dni 2x marca in 1x v maju
MIN-MAX. ŠTEVILO POTNIKOV: 11 – 22
ČAS ZA PRIJAVO: 01. 01. 2023

Za več informacij in rezervacije pišite na email rezervacije@posvetu.si

 16-dnevni program
1.dan 

Zbor udeležencev na letališču Dunaj ali Benetke. Polet letala proti Istanbulu, Dubaju ali Adis Abebi s prestopom dalje za Južnoafriško republiko (JAR).

2. dan

Pristanek okrog poldneva v Cape Townu. Prevoz do hotela in  nastanitev.

Po počitku se bomo odpravili na ogled po Long streetu, v botanični vrt Companys Garden in se v mestu  sprehodili med najstarejšimi državnimi palačami.

Povzpeli se bomo  na Signal hillnajlepšo točko z razgledom na mesto in pospremili sončni zahod nad Cape Townom.

Po povratku v hotel prosto za večerjo. Nočitev.

3. dan

Zgodnji zajtrk in odhod iz hotela. Z gondolo se bomo povzpeli na goro Table Mountain za fotosafari in nadaljevali v Botanical garden.

Še vedno se bomo nahajali na predelih Cape Towna, tako se bomo  ustavili tudi na kultni plaži Camps Bay in Cliffton Bay, videli Bantry Bay, Green Point, Albert-Victoria Waterfront, ki je najpopularnejši zabaviščno-nakupovalni center v vsej Afriki.

Vrnitev v hotel, prosto za večerjo. Nočitev.

Photo by Tobias Reich on Unsplash

4. dan

Po zajtrku bo sledil celodnevni izlet. Podali se bomo na pot do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta: narodni park Rt Dobre nade . Popoldan  povratek s postanki mimo znanega mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya in St Jamesa.

Povratek do hotela in prosti čas za samostojne sprehode in večerjo. Nočitev.

5. dan

Po zajtrku v bomo prtljago prinesli v avtobus in pričeli s potovanjem proti Somerset West.  Pred nami bo vožnja po obalni cesti s postanki  od Gordons Baya, Pringle Baya, Klainmonda, rta Hermanus, do rta Agulhas, ki je najnižja točka Afriškega kontinenta.

Na poti čas za kosilo po želji in morda kratko kopanje v oceanu.  Pozno zvečer skozi George in na koncu prihod v predel Wilderness.

Prihod v hotel in nastanitev. Čas za večerjo. Nočitev.

6. dan

Po zajtrku možnost kopanja ne eni od vrhunskih plaž v Wildernessu, kasneje se bomo zapeljali na Belvedere, nato Knysne Leisure Island , si ogledali škotske gradove »Notzie Castles, Plettenberg Baya, afriškega Cannesa in Natures Valley.  

Zvečer bomo prispeli v mesto našega bivanja naslednjih  dni – Jeffreys Bay.  Nastanitev  v Villi African Queen na malem hribčku rta tik pred glavno plažo Dolphine Beach.

Večerja v bližnji restavraciji, ali »v domači kuhinji«. Nočitev.

7. dan

Po zajtrku bo ogled Jeffreys Baya in okolice, rta St. Francis Cape, tam  naredimo 6km »Chooka trails« treking po izredno lepi obali.

Po tem si še ogledamo še St.Francis Port,  St.Francis Village in kanale ob reki Kromme, tem naselju pravijo tudi »afriške Benetke«.

Povratek po drugi poti v Jeffreys Bay z vmesnim ogledom Paradise Beach, Aston Bay, Marina Martinique,…

Vmes prosti čas za samostojna raziskovanja in nakupe (tudi hrane).

Povratek do našega domovanja. Prosto za večerjo. Nočitev.


8. dan Po zajtrku se bomo zapeljali na ogled  krajev Humansdorp in Hankey  in nato nadaljevali poti po dolini oranževcev in citrusov do Patensie in jeza Kouga dam, kjer lahko srečamo opice pavijane. V kolikor nam bo čas in volja dovoljevala, si ogledamo še drugo največjo atrakcijo JBaya  Kabeljous estuary v dolžini 4km, reko, jezero in  močvirje. Veliko zanimivih rastlin, divjih živali, ptic (flamingov), sprehod čez gozd 8m kaktusov ali pa fotosafari ob karizmatičnem ustju večje reke Gammtoos rivermouth.

Povratek v našo vilo. Prosto za večerjo. Nočitev.

9. dan Po zajtrku odhod najprej in prevoz v Port Elizabeth. Ogled mesta. Videli bomo Mill park, Summerstrand, najstarejšo utrdbo, Hotel Edward, svetilnik, …

Nato v Cheetah park s simpatičnim imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli veliko znanih afriških živali (žirafe, nosoroge, kuduje, zebre in božamo geparde) in na obalni poti nazaj še v Predator parka (beli levi, tigri, puma, krokodil, etc..).

Povratek v domovanje.  Prosto na sprehode in nakupe in večerjo. Nočitev.

10. dan Po zajtrku bo celodnevni ogled Nacionalnega Parka Tsitsikamma, ogled skoka z elastiko ( 216m) z največjega enoločnega betonskega mostu na svetu Bluekraans.  Vmes bo tudi prosti čas za kosilo.

Kasneje še ogled enega od skritih draguljev v JAR, turističnega naselja pod klifi Eerste River, kjer je imel počitniško hišo premier in obrambni minister. Na poti nazaj gremo čez prelaz in čez  predel farm in manjših vasi. Pozno popoldne povratek v J-Bay.

Priprava večerje po želji in nočitev.

11. dan Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod do 100 km oddaljenega Addo Elephant national park, ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Vožnja skozi prestižni Mill Park iz začetka prejšnjega stoletja.  Ogled ene od najlepših vil v stilu Art-Deco ki jo je sprojektirala prva arhitektka RSA za predsednika Ford SA.

Nekaj prostega časa. Kosilo po želji v turistično-zabaviščnem centru Boardwalk in sprehod po sprehajalnem pomolu. Ogled in po želji kopanje ene najlepših obal in plaž v širši regiji z imenom Sardinia Bay.

Na večer vrnitev in večerja po želji. Nočitev.

12. dan Popoldne vožnja na letališče in polet letala iz Port Elizabetha v Johannesburg ali celo direktno do Livingston-a v Zambiji.

Prevoz do hotela, kratek ogled mesta Livingstone in nočitev.

13. dan Obiskali bomo  mogočne Viktorijine  slapove.  Podali se bomo peš poti skozi deževni gozd do najmogočnejših slapov, ki v širini 1700 m povezujejo Zimbabve in Zambijo.

Viktorijini slapovi slovijo kot nekaj najlepšega, kar lahko vidite na celem afriškem kontinentu. Srečali bomo na nekaj metrov precej velike pavijane.

Če bo možnost gremo na most ali celo na drugo stran, ki spada pod Zimbabve, v povratku nazaj si iz klifa pogledamo kanjon reke Zambezi, ki kot zvita kača vleče po kanjonu.

Vrnitev v hotel, večerja (po predhodnem dogovoru) in nočitev.

14. dan Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili  na 80km dolg izlet v Bocvano, kjer bomo ob meji z Namibijo obiskali svetovno znan narodni park Chobe in pravo doživetje bo plovba po reki Chobe, kjer se hladijo in plavajo sloni, nilski konji, veliki krokodili,… Prosti čas za kosilo. Nato še vožnja s 4×4 terenskimi vozili in mini safari po narodnem parku.

Povratek v hotel, večerja (po predhodnem dogovoru) in nočitev.

15. dan Zajtrk. Prosto za sprehode in drobne nakupe po mestu Livingstone do odhoda na letališče.

Polet letala do Johannesburga in nato proti Evropi.

16. dan Prihod na Dunaj ali Benetke in prevoz nazaj v Ljubljano-Slovenijo.

CENA: 1.997 EUR + letalski prevoz. Izračun je za 11 oseb na mesec dni pred poletom, do 8 oseb doplačilo 300 Eur.

V ceno je všteto: 

  • Transferji letališče-hotel-letališče in avtobusni/kombi prevozi ter vodenje po programu s strani slovenskega vodiča.
  • 8x nočitev z zajtrkom (B&B) v hotelih na poti in nočitve v Villi African Queen (www.vaq.si) – 6 nočitev z angleškim* zajtrkom, tik ob Indijskem oceanu z dvoposteljnimi sobam (izbira sobe ob prijavi, možnost doplačila za boljšo sobo).
    *Angleški zajtrk pomeni: samopostrežno sok, kava, kruh, maslo, marmelada, med.
  • Posteljnino, opremo kuhinje, brisače (brisače za plažo niso vključene).
  • Vstopnina za Addo Elephant NP, Krago Kammo-Cheetah park (safari), Tsitsikammo NP, Cape Good Hope NP, Table Mauntain NP, Botanic Garden, Narodni park Chobe NP s plovbo in 4×4 safarijem, Viktorijini slapovi NP, Cape Aghulas NP, Predator park, ogled svetilnika v PE

Letalske karte Dunaj – Cape Town in Port Elizabeth – Johannesburg – Livingstone– Johannesburg – Dunaj z zavarovanjem rizika odpovedi se kupijo ločeno, preko partnerske turistične agencije ali v lastni režiji, okvirna cena letalskih kart je 1150-1300 €. Ob pozni prijavi je večja verjetnost, da se cena letalske karte poviša.

V ceno ni vključeno: vize in druga potovalna dokumentacija, obroki z izjemo zajtrka ter vse ostalo, kar zgoraj ni izrecno našteto.

Plačilni pogoji: udeležba na potovanju je potrjena z nakupon ustrezne letalske karte in plačilom 1/2 zneska potovanja, ostalo se plača pred odhodom.

Potovanje je na voljo v naslednjih terminih:

  • 12.2.-2.3.2023 – podaljšana, 19. dnevna varianta  – bolj umirjen tempo v prvih dneh potovanja  na jugu Afrike, cena 2100€+letalska karta, celoten program TUKAJ
  • 3.3.-19.3.2023
  • 19.3.-4.4.2023
  • 17.5.-3.6.2023

V primeru večje skupine ali zapolnitve zgornjih terminov je možna tudi organizacija dodatnega termina v obdobju od 3.4.-19.4.2023

Za več informacij in rezervacije pišite na email rezervacije@posvetu.si

NEKAJ FOTOGRAFIJ NAMESTITVE V »VILLA AFRICAN QUEEN« – Jeffreys bay, REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA (www.vaq.si) :

Leave a Reply

Your email address will not be published.