18 dnevno VELIKO potovanje PO NAJLEPŠI OBALI IN NACIONALNIH PARKIH JUŽNE AFRIKE

Na pravem adrenalinskem potovanju po Republiki Južna Afrika bomo videli in doživeti sedem nacionalnih parkov, 2 privatna safarija, čudovite klife in bele plaže z mivko. Potovanje se bo pričelo v Cape Townu z ogledom mesta in okolice z Mizasto goro in najlepšimi botaničnimi vrtovi. V naslednjih dneh se bomo podali do Rta Dobrega upanja, na poti proti Port Elizabethu pa spoznali lepote te celine, kjer se po obali sprehajajo pingvini in, kjer se stikata Atlantski in Indijski ocean.

Z malo sreče bomo videli kite, delfine, predvsem pa v Narodnih parkih srečali slone, žirafe, bivole, leve, zebre, leoparde, legvane, krokodile, več vrst  opic in videli veliko ptic in egzotičnega cvetja.. Nekaj dni bomo bivali v Villi  African Queen v Jeffreys Bayu tik ob glavni plaži. Tudi v tem okolju je več Nacionalnih parkov in veliko živali, izpeljali bomo tudi kak treking, ter se za zaključek potovanja podali še v Zimbabve, Zambijo in Bocvano, kjer bomo na reki Zambezi videli Viktorijine slapove, na reki Chobe pa opazovali slone, ki se hladijo v reki in videli plavati krokodile, nilske konje…

Vsak dan se bomo v jutranjih urah, malo po osmi uri, podali na raziskovanja te prelepe dežele in prav gotovo zadnji dan ugotovili, da bi pot lahko še enkrat ponovili Potovanje je idealno za tiste ki še niso bili v južnem delu afriškega kontinenta in tudi za tiste ki niso potovali zadnji dve leti in seveda za ljubitelje narave in živali. Ne pozabite 8 narodnih parkov, 2 safarija, nepozaben botanični vrt,.. !

ODHODI: februar, 27.3.-13.4., 17.5.-4.6.2023 – Ona-On dogodek za samske!; oktober in november 2023

ČAS POTOVANJA: 19 dni februar, 18 dni maja 2023 ter 18 dni v oktobru in novembru 2023
MIN-MAX. ŠTEVILO POTNIKOV: 11 – 22
ČAS ZA PRIJAVO: do zapolnitve prostih mst

Za več informacij in rezervacije pišite na email rezervacije@posvetu.si

ZADNJA verzija programa v PDF obliki: AFRIKA PLAN POTOVANJA 2023

 18-dnevni program
1.dan  Na izbrano letališče prevoz individualno ali skupinsko.(Dunaj, Benetke..) Polet letala proti Cape Townu, Republika Južna Afrika…

2. dan

s predvidenim pristankom v Cape Townu okrog poldneva. Prevoz do hotela in nastanitev. Po počitku se bomo zapeljali na Signal hill – najlepšo točko z razgledom na mesto in pogledi na Lions Hill (levjo glavo) in Table Mountain (Mizasto goro).

Vrnili se bomo v mesto in se s prehodili skozi mestni botanični vrt Company’s Garden in videli nekaj državnih palač.

Zaključili bomo na Long streetu in imeli nato prosto za večerjo. Nočitev.

3. dan

Po zajtrku bo vožnja do vznožja Mizaste gore –Table Mountain (NP1), kamor se bomo povzpeli z gondolo.

Po vrhu gore se bomo sprehodili (po želji – cca ura hoje) in imeli nekaj časa za opoldanski prigrizek. Sledil bo spust in vožnja do enega najlepših botaničnih vrtov na svetu – Kirstenbosch (Nacionalni botanični vrt).

Če nam bo le dopuščal čas, bomo pogledali še Rhodes Memorial Park. Zapeljali se bomo do Camps Baya ter mimo Clifton Beach in Green Pointa s svetilnikom. Doživeli bomo še enega najboljših zabavno-prireditveno-trgovskih centrov na svetu – Albert-Victoria Waterfront.

Prosti čas za drobne nakupe in večerjo v tem okolju. Povratek v hotel. Nočitev

Photo by Tobias Reich on Unsplash

4. dan

Po zajtrku se bomo poslovili od mesta in se podali do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta: v narodni park Rt Dobrega upanja (NP2). Predviden je vzpon na vrh hriba (cca 2 uri trekinga) do Cape pointa. Prosto za kavo, prigrizek.

Popoldne bo vožnja ob oblali s postanki v deželi pingvinov Boulders beach (vstop in ogled). Nadaljevali bomo do mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya in St Jamesa do mesta Stellenbosch.

Večer bomo preživeli v prijetnemuniverzitetnem in živahnem mestu, kjer bomo lahko samostojno okušali kvalitetna vina, saj je Stellenbosch tudi svetovno znano vinorodno področje. Prosto za večerjo. Namestitev v hotelu. Nočitev.

5. dan

Po zajtrku bomo pričeli z obalno vožnjo mimo Gordon’s Bay, Pringle Bay do območja vinogradov, kjer se bomo ustavili za degustacijo v vinski kleti (Rivendell).

Popoldne nadaljevanje do rta Hermanus, znanempo kitih, parkih z obilnim cvetjem, tržnico in zanimivih skulpturah ob morju in delfinih. Čaka nas še bolj zanimivi rt, to je Rt Agulhas (NP), ki je najnižja točka Afriškega kontinenta. Lahko se bomo sprehodili po maketi afriške celine.

Prosti čas in morda še možnost kratkega »kopanja«. Tu bomo prenočevali. Prosti večer. Nočitev

6. dan

Po zajtrku se bomo ustavili za sprehod ob svetilniku in potovali mimo Swellendam in Riversdale do Mossel Bay, kjer se ustavimo za malico.

Popoldne nadaljevanje do mesta George, drugega največjega mesta v provinci Western Cape, kjer bomo skušali ujeti čas za mestni muzej. Tu se nahaja nekaj pomembnih stavb, saj je mesto eno najstarejših v JAR.

Naš zaključek dneva bo v mestu Wilderness(NP4) znano po turizmu, plažah in opazovanju delfinov. Nastanitev v hotelu in prosti večer.

7. dan

Po zajtrku odhod in vožnja do vzpetine Belvedere katera si vidi daleč naokoli, predvsem pa na kultni 20m visok most čez zaliv in tudi najbolj znan železniški most v JAR. Po kultni regiji imenovani Garden Route se bomo vozili ob morju in jezerih do mesteca Knysna in si ogledali otok Leisure Island. Povzpeli se bomo na 75m klif Knysna Heads, po tem si bomo ogledali škotske gradove »Notzie Castles ob najlepših plaž v JAR in nato nadaljevali do Plettenberg Baya, afriškega Cannesa.

Prosti čas za malico in popoldne nadaljevanje vožnje skozi džunglo do parka Natures Valley. V bližini se nahaja Bluekrans most čez reko, skaterega sonajbolj adrenalinski skoki zelastiko in tudi najvišji na svetu (preko 200 m).

Proti večeru bomo prispeli v mesto našega bivanja naslednjih nekaj dni – Jeffreys Bay. Nastanitev v Villa African Queen na vzpetini, od koder je pogled na glavno plažo Dolphine beach. Prevoz v mesto in prosto za večerjo. Nočitev.


8. dan Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje okolice našega domovanja, se zapeljali do ustja reke Kabeljous, si ogledali deltasti izliv reke (estuary), jezero in prostrane sipine. Na povratku postanek za ogled »najboljšega desnega vala za surfanje na svetu Supertubes«, po kateremje Jeffreys Bay svetovno znan.

Okoli poldneva se bomo ustavili v nakupovalnem centru in si po želji nabavili nekaj sokov, prigrizkov in vode za »podvige«, ki so v programu v naslednjih dneh. Popoldanski proti čas bomo lahko izkoristili za igranje golfa v bližini Jeffreys Baya, za sprehode, morda obisk trgovine »second hand shop« ali za kopanje.

Zvečer se bomo (po želji) podali v mesto na večerjo. Nočitev

9. dan Po zajtrku vožnja skozi Humansdorp in od tam do rta St. Francis Cape, kjer nas čaka 6km dolg Chooka trail treking po izjemnih obalnih stezah in ob rtu s svetilnikom predlagamo malico (v našem nahrbtniku!).

Kasneje si bomo ogledali še St. Francis port, ter St. Francis Village ob kanalih reke Kromme. Temu naselju pravijo afriške Benetke.

Povratek v JBay in prosto za večerjo. Nočitev.

10. dan Po zajtrku odhod  najprej v  Cheetah park z imenom »Kraga Kamma«, kjer bomo videli nosoroge, bivole, impale, geparde, zebre, žirafe… Prosti čas za malico/kosilo.

Popoldne se bomo ob povratku ustavili v Port Elizabethu se sprehodili po starem delu mesta, videli elitni Mill Park in Summerstrand, ter najstarejšo utrdbo in svetilnik.

Proti večeru prosto za sprehode v mestu JBay  in za večerjo. Nočitev

11. dan Po zajtrku se bomo zapeljali skozi  kraje Humansdorp in Hankey  in nato nadaljevali pot po izjemni dolini oranževcev do Patensie. Prosti  opoldanski čas.

Nadaljevali bomo z adrenalinskim safarijem po znanem privatnem safariju Pabala in videli veliko živali – zebre, žirafe, noje, kuduje ter veliko vrst ptic, pa tudi lokalnega cvetja!  Če bo čas in volja, se podamo še do umetnega jeza Kouga dam, nato pa se spustili do ustja reke Gammtoos Rivermouth. Povratek v naše domovanje.

Pozno popoldne po želji še nekaj časa za nakupe ali druženje v vili. Prosto za večerjo. Nočitev.

12. dan Zgodnji zajtrk. Odhod že ob 6.30h do 100km oddaljenega Addo Elephant national park (NP 5), ki je edini BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Vožnja z ogledi, vmes možnost postanka za kavo, prigrizek…

Pozno popoldne se bomo vračali skozi center starega Port Elizabetha in se na koncu ustavili v velikem trgovskem centru Boardwalk in še pier in po dogovoru v mestu tudi večerjali (doplačilo).

Pozni povratek ob obali mimo Sardinia Bay. Nočitev

13. dan Po zajtrku bo vožnja do Nacionalnega Parka Tsitsikama (NP 6), kjer se bomo sprehodili (najmanj dve uri) preko visečih mostov in ob modro-zelenih  lagunah. Možnost (po želji)  vzpona na klife, ali kopanja,  Videli bomo tudi največji enoločni betonski most na svetu Bloukrans.

Prosti čas za kavo, prigrizek, počitek… Kasneje še ogled enega od skritih draguljev v JAR, turističnega naselja pod klifi Erste River, kjer bomo videli bivše počitniške hiše najvišjih politikov JAR.  

Proti večeru povratek v J.Bay. Prosti večer. Nočitev

14. dan Dan bo namenjen za potovanje. Po zgodnjem zajtrku bomo zapustimo vilo v Jeffreys bayu in se odpeljali na letališče Port Elizabeth. Polet letala v Johannesburg in dalje do Victoria falls letališča (v državi Zimbabve). Nastanitev v hotelu (Zimbabve ali Zambija), imeli proti večer za raziskovanje in večerjo. Nočitev

15. dan Po zajtrku se bomo podali na celodnevni potep po Nacionalnem parku Victoria falls (NP 7). Uživali bomo nad lepotami edinstvenega parka, ki je pod zaščito Unesca.

Nato bomo peš po poti skozi deževni gozd do najmogočnejših slapov na svetu, ki v širini 1.700m povezujejo Zimbabve in Zambijo. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku Livingstonu, odkritelju teh slapov. Če bo možnost, si bomo slapove ogledali tudi z druge strani reke Zambezi..

Po zaključku ogledov vožnja do hotela in prosto za večerjo. Nočitev..

16. dan Po zgodnjem zajtrku (lunch paket) se bomo podali na celodnevni izlet v Bocvano (80km), kjer bomo ob edinstveni meji štirih držav obiskali svetovno znan narodni park Chobe in pravo doživetje bo plovba po istoimenski reki (NP 8) kjer se hladijo sloni in plavajo krokodili. Kosilo.

Popoldne bomo plovbo zamenjali za 4×4 terensko vozilo in imeli mini safari po narodnem parku. Uživali bomo ob pogledih na pohode družin slonov, nilskih konjev, impal, pa tudi levov…

Povratek v Zambijo (Zimbabve) v hotel, prosto za večerjo in nočitev.

17. dan Zajtrk. Nekaj prostega časa za zadnje drobne nakupe. Odhod na letališče. Polet letala proti Evropi  (preko Emiratov ali Etiopije)

18. dan Pristanek na enem od bližnjih letališč. Prevoz do Ljubljane individualno ali organizirano.

CENA: od 2.180 Eur + letalska karta za najmanj 14 oseb, najmanj 10 oseb od 2.280 EUR + letalska karta

V ceno je všteto: 

  • Avtomobilski transferji letališče – hoteli – letališče
  • Avtobusni/kombi prevozi s šoferjem po JAR po programu
  • 8X nočitev z zajtrkom v hotelih na poti
  • 7 X nočitev z angleškim* zajtrkom v Vili Jeffreys Bayu v dvoposteljnih sobah (različne velikosti, cene ob prijavi)
  • Uporaba kuhinjske opreme s hladilnikom, pralnim in pomivalnim strojem, likalnikom, fenom
  • Vstopnina za Addo Elephant NP, Krago Kammo-Cheetah NP (safari kombi, +4×4), Tsitsikammo NP, Rt Dobrega upanja, vzpon z gondolo na Table Mauntain NP z vstopnino,  Kirstenbosch, vstop v rezervat pingvinov, Narodni park Chobe NP s plovbo in 4×4 safarijem ter kosilom, Viktorijini slapovi NP, Cape Agulhas NP, safari Pabala z vožnjo 4×4, zunanji ogledi po programu

Letalske karte (7x):  Trenutna orientacijska cena letalskih lart:  1.500 EUR (cene se dnevno spreminjajo) Benetke ali Dunaj – Cape Town, Port Elizabeth – Johannesburg – Victoria Falls – Johannesburg/Adis Abeba –  Dunaj ali Benetke

Doplačila: Napitnine v lokalih, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, vizum JAR, vizum Zimbabve in naknadno ali na novo uvedeni vizumi ali drugi zahtevani dokumenti eventualni test Covid (kjer zahteva še velja) ali drugi zahtevani zdravstveni izvidi, ki na dan objave niso bili znani, obvezno plačilo, transfer na letališče in nazaj v primeru letališča izven Slovenije (po dogovoru lahko organizirano skupen)

Skupino bo spremljal slovenski vodja poti MARKO, ki živi delno v SLO in delno v Afriki že preko 20 let in je poznavalec življenja v JAR  

*Angleški zajtrk pomeni: samopostrežba s sokom, kavo, kruhom, maslom, marmelado.

V ceno ni vključeno: vize in druga potovalna dokumentacija, obroki z izjemo zajtrka ter vse ostalo, kar zgoraj ni izrecno našteto.

Plačilni pogoji: udeležba na potovanju je potrjena z nakupon ustrezne letalske karte in plačilom 1/2 zneska potovanja, ostalo se plača pred odhodom.

Potovanje je na voljo v naslednjih terminih:

  • 12.2.-2.3.2023 – podaljšana, 19. dnevna varianta  – bolj umirjen tempo v prvih dneh potovanja  na jugu Afrike, cena 2100€+letalska karta, celoten program TUKAJ
  • 27.3.-13.4.2023
  • 17.5.-4.6.2023
  • oktober/november 2023

Za več informacij in rezervacije pišite na email afrika@posvetu.si

NEKAJ FOTOGRAFIJ NAMESTITVE V »VILLA AFRICAN QUEEN« – Jeffreys bay, REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA (www.vaq.si) :

Leave a Reply

Your email address will not be published.