Poleg adrenalinskega doživetja med krošnjami in okusnega kosila, boste lahko izbirali še med dodatnimi ogledi: Skrita zgodba Skomarja, Tiha zgodba Žičke Kartuzije, Doživetja vesolja v Center Noordung, Sledovi preteklosti Zreč ali Zakladnica doživetij Zlatega griča!

Za rezervacijo ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si. Celotni paket je na voljo za 24€ (vključena jed “na žlico”) oziroma za 25€ (Center Noordung) ali za 30€ (vključeno kosilo – juha, glavna jed, solata in sladica) oziroma za 31€ (Center Noordung). Paket je namenjen samostojnim ogledom (prevoz in vodenje nista del paketa).

Vsi izleti v Sloveniji so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine in program izleta preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

OPIS PONUDBE:

Adrenalinsko doživetje med krošnjami


Na Rogli  v srcu mogočnih pohorskih gozdov vas pričakuje nepozabno doživetje Pot med krošnjami Pohorje. Pogled s ptičje perspektive, vam ponuja opazovalni stolp, ki meri v višino 35 metrov in kjer odkrivate pohorski gozd od korenin do krošenj na 1000 metrov dolgi poti. Med sprehodom boste uzrli bogato in edinstveno pohorsko floro ter favno. Ob poti vas malce prebudijo varne adrenalinske postaje, kjer lovite ravnotežje pred navideznim prepadom, ki zato seveda ni nič manj strašljivo. 20 metrov nad tlemi teče tudi horizontalni del poti med krošnjami. Torej, smo vas uspeli vsaj malce navdušiti za pravo pohorsko doživetje? Če da, berite naprej. Ob tako edinstvenem doživetju postanete tudi kar malo lačni mar ne?

V Destinaciji Rogla Pohorje poskrbimo tudi za lačne in žejne saj lahko izbirate med pestro ponudbo jedi naših babic, katere smo na novo »preoblekli« v blagovni znamki Okusi Rogle ter različnimi gostinskimi ponudniki. Si želite poskusiti pohorski lonec, babičino krepčilno juho z jajčnimi štruklji, jelenji golaž z žganci zabeljenimi z domačimi ocvirki ali pa morda jagenjčka v omaki z nadevanim krompirjem in sezonsko solato? Ali pa morda kakšno sladico kot na primer medeno panno cotto na ajdovem drobljencu… Ne bo vam žal! Po odličnem kosilu pa vas vabimo na obisk muzejskih zbirk, da pobliže spoznate tudi utrip kulturne dediščine južnega Pohorja.

Paket “Pot med krošnjami in skrita zgodba Skomarja” vključuje:

vstopnica Pot med krošnjami Pohorje
kosilo Okusi Rogle
– obisk Skomarske hiše

Cena: od 24€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

Paket “Pot med krošnjami Pohorje in tiha zgodba Žičke Kartuzije” vključuje:

vstopnica Pot med krošnjami Pohorje
kosilo Okusi Rogle
– vstopnica za ogled znamenite Žičke Kartuzije 

Cena: od 24€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

Paket “Pot med krošnjami Pohorje in doživetja vesolja v Center Noordung” vključuje:

– vstopnica Pot med krošnjami Pohorje
kosilo Okusi Rogle
– vstopnica Center Noordung 

Cena: od 25€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

Paket “Pot med krošnjami Pohorje in sledovi preteklosti Zreč” vključuje:

– vstopnica Pot med krošnjami Pohorje
kosilo Okusi Rogle
-vstopnica za 3 najbolj znane muzeje v Zrečah (muzej ozkotirne železnice Poljčane – Slov. Konjice – Zreče, Ošlakova kovačija, Muzej 100 frankolovskih žrtev na Stranicah)

Cena: od 24€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

Paket “Pot med krošnjami Pohorje in zakladnica doživetij Zlatega griča” vključuje:

– vstopnica Pot med krošnjami Pohorje
– kosilo Okusi Rogle
– vodeni ogled + pokušnja vin + odpiranje Konjiške penine (kar po viteško s sabljo)

Cena: od 24€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

KOSILO OKUSI ROGLE:

Po dveh tako edinstvenih doživetjih postanete tudi kar malo lačni, mar ne? V Turistični destinaciji Rogla‒Pohorje poskrbimo tudi za lačne in žejne. Okusno kosilo (juha, glavna jed, solata in sladica) vam bo pripravil eden od destinacijskih gostinskih ponudnikov (paketi za 30€ oz. 31€, paketi z jedjo “na žlico” so na voljo za 24€ oz. 25€), katerega jedi se ponašajo tudi z blagovno znamko Okusi Rogle.

ZNAMENITOSTI:

SKOMARSKA HIŠA 

Obiščite Skomarsko hišo: najpomembnejši kulturni spomenik na tem območju v vasi Skomarje, eni najvišje ležečih slovenskih vasi s še vedno prevladujočim kmečkim prebivalstvom. Skomarsko hišo s pozno srednjeveško dimnico in črno kuhinjo dopolnjuje cerkev sv. Lamberta in Vodovnikova zbirka.

SLEDOVI PRETEKLOSTI ZREČ

Raziščite 3 najboljše zreške muzeje:

Muzej ozkotirne železnice Poljčane–Slovenske Konjice–Zreče, kjer boste odkrili pravo lokomotivo z vagoni,

Ošlakovo kovačijo, enega redkih ohranjenih spomenikov stare kovaške obrti, ki je nastala okrog leta 1770.

Muzej 100 frankolovskih žrtev na Stranicah, ki s kakovostno razstavo obeležuje enega največjih nacističnih zločinov.

ŽIČKA KARTUZIJA

Stopite v skrivnostni svet zidov Žičke kartuzije, kamor so se v 12. stoletju naselili menihi iz francoske Velike kartuzije. Začutite posebno energijo tega prostora, mir, spokojnost in nedotaknjenost narave.

Doživite:

• 4 stalne razstave,

• Žičko kartuzijo s pametnimi očali, s katerimi boste videli tiste dele kartuzije, ki jih danes več ni, in oživljeno legendo o nastanku samostana,

• samostansko klet, kjer zorijo penine Zlatega griča,

• prikaz stare obrti mojstra lončarjenja,

dediščino zeliščarstva: zeliščne vrtove in prodajalno zeliščnih pripravkov,

Gostilno Gastuž, najstarejšo še delujočo gostilno na Slovenskem iz leta 1467 s samostanskimi jedmi.

CENTER NOORDUNG

V srcu zelene občine Vitanje se nahaja edinstvena stavba v svetovnem prostoru: Center Noordung. Izkusili boste številne zanimivosti: • Spoznali boste slovenskega genija Hermana Potočnika Noordunga, pionirja vesoljskih poletov.

• Odkrili boste slovenska podjetja, ki puščajo močan pečat v vesoljski industriji.

• Na lastne oči se boste prepričali, kako izgleda kosilo astronavtov.

• Ogledali si boste maketo satelita Galileo.

• Vstopili boste v edinstveno interaktivno sobo Vesolje 360 ter za nekaj časa postali popotnik po vesolju.

• Izkusili boste izjemno realistične izkušnje poleta v vesolje in pilotiranja letala v vesoljskem simulatorju letenja Electri VR. • Sprehodili se boste med planeti našega osončja z VR Noordungom. 

Za rezervacijo ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si. Celotni paket je na voljo za 24€ (vključena jed “na žlico”) oziroma za 25€ (Center Noordung) ali za 30€ (vključeno kosilo – juha, glavna jed, solata in sladica) oziroma za 31€ (Center Noordung).

Cena: od 24€ dalje (datum si spremeniš v iskalnikom s klikom na gumb SPREMENI)

Vsi izleti v Sloveniji so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Ste morda za organizirane eno ali večdnevne izlete po Evropi po super cenah! Npr. živalski vrt v Salzburgu že za 29€ ali na Dunaju za 45€, Salzburg in rudnik soli za 29€ (glej AVSTRIJA), Benetke za 33€ ali recimo Gardaland za 63€ (glej ITALIJA). Za 34€ se lahko odpravite na Blatno jezero ali v Budimpešto za 43€ (glej MADŽARSKA), Na Brione in Pulo za 59€ (glej HRVAŠKA), Švico pa lahko obiščete že za 117€ (glej ŠVICA). Zapisane cene veljajo ob odhodu dveh oseb, za enodnevne izlete pa so povečini enake cene tudi za odhod ene osebe (št. oseb lahko spremeniš s klikom na okence na desni zgornji strani – SPREMENI. Tu lahko spremeniš tudi državo katero bi obiskal npr. Češka, Slovaška, Poljska itd.)

Vsi izleti na Baltik so vam na voljo TUKAJ 

Vsi izleti v Avstrijo so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Opozorilo: Orlovo gnezdo je zaprto do maja 2021.

Vsi izleti v Italijo so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Vsi izleti na Madžarsko so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Vsi izleti na Hrvaško so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Vsi izleti v Švico so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Za rezervacijo ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.