Super cene za dopustovanje na čudovitem španskem otoku! 

Majorka (špansko: Mallorca) je španski otok v Sredozemskem morju, ki z otoki Menorca, Ibiza in drugimi spada med Balearske otoke. Od sredine šestdesetih let so lastniki tamkajšnjih zabavišč in lokalov v glavnem Nemci in Avstrijci, zato je glavni vir dohodka za prebivalce otoka turizem. Na Mallorco zahajajo znani obrazi nemškega govornega območja – nemški igralci, glasbeniki, televizijci, zvezdniki vseh področij. Majorka je izrazito zabavnjaška scena, zato v vsakem lokalu od 21:00 do 4:00 igra skupina ali elektronska plesna glasba – vseh sedem noči v tednu (no vsaj v času pred korono je bilo tako). Majorka ima tudi letališče z direktnimi povezavami do večjih evropskih letališč. Ima ogromno najmodernejših hotelov, prečudovite plaže – turistično pa je zanimiva tudi zaradi zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Evropsko turistično zavarovanje (zdravstveno / riziko odpovedi)

Kdaj: 6.12.2023 – 10.12.2023

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane 

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Cena: od 299 EUR

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

LETALSKI PREVOZ   od 299 €

PAKETNA POTOVANJA:
BLUESEA MEDIODIA 3*  4x POL+  od 379 €
OCCIDENTAL PLAYA DE PALMA 4*  4x POL  od 479 €
FERGUS STYLE PALMANOVA 4*  4x NZ  od 599 €

(v ceni čarter s prtljago, prevoz do namestitve, 4 nočitve z različnimi tipi prehrane)

POTOVALNI PROGRAM od 649€:

Osupljiva Majorka, 5 dni, čarter polet (649€)

Mallorca, Balearski otoki (Španija)

1. dan: SLOVENIJA – MALLORCA

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ter čarter polet na otok Majorko. Po pristanku prevoz do hotela, nastanitev in prosto za prvi stik s svetovljansko damo.

2. dan: PALMA DE MALLORCA

Po zajtrku si bomo ogledali glavno mesto otoka, ki preseneča s svojo izjemno kulturno dediščino, vidno v razkošnih cerkvah, veličastnih javnih zgradbah in čudovitih zasebnih graščinah. Palma je vrveče, živahno svetovljansko mesto, kjer živi polovica otoških prebivalcev. Ogledali si bomo nekdanjo borzo La Lonjo, kip majorškega svetnika Ramona Llula, čudovito katedralo iz 14. stoletja, palačo Almudaina, danes v lasti španske kraljeve družine, mestno hišo, trg Mayor ter Španski trg. Na glavni mestni ulici si bomo vzeli čas za razvajanje. V kateri izmed številnih kavarn lahko pokusite lokalno specialiteto – ensaimado. Katedrala Sa Seuena predstavlja eno najlepših gotskih zgradb v Španiji in verjamemo, da bo navdušila tudi vas. Prosto popoldne.

3. dan: IZLET V VALLDEMOSO IN SOLLER

Po zajtrku se bomo odpravili v Valldemoso in Soller Valldemosa,  ki bo za vedno ostal povezan s pisateljico George Sand, saj je tu preživela zimo 1838/39. Za mnoge je bolj znan in zanimiv Frederic Chopin, ki je skupaj s pisateljico bival v kartuzijanskem samostanu. Sprehodili se bomo tudi do Sancheve palače, skromne cerkvice in rojstne hiše majorške svetnice Santé Catalane Tomas. Ustavili se bomo pri zalivu, kjer se je izkrcala Sissy in obiskala Ludvika Habsburškega, ki si je nedaleč stran postavil palačo. Vožnja v Soller, kjer so od nekdaj živeli od oljk in sadja, v 19 stoletju pa so pomaranče in vino menjali za francosko blago in mestece je dobilo rahlo francoski meščanski pridih. Še danes so znani po najboljšem pomarančnem soku in sladoledu na otoku. Posebnost mesteca je stara železniška postaja in ozkotirna železnica s starinskimi lesenimi vagoni z malim muzejem, kjer hranijo nekaj del Picassa in Miroja. S tramvajem iz leta 1913 se bomo popeljali v Port Soller  in od tam nazaj avtobusom v hotel.

4. dan: POČITNIŠKA RAZVAJANJA ali IZLET NA RT FORMENTOR

Prosti dan boste izkoristili za samostojna raziskovanja, gurmanske užitke; morda pa se boste odločili za en pohodniški izlet:

RT FORMENTOR

Majorka je raj za raziskovalce. Rt Formentor je prava paša za oči, gora in morje z roko v roki ustvarjata spektakularne razglede, ki so najlepši ob sončnem zahodu. Pohodniška izkušnja z lokalnim gorskim vodnikom na »stičišču vetrov« vas ne bo pustila ravnodušnih. Vsekakor nepozabno doživetje!

POMEMBNO: Hoja je primerna za aktivne rekreativce, s primerno telesno pripravljenostjo. Sam pohod traja približno 5ur. Priporočamo športno/pohodno obutev za skalnat teren ter primerna športna/pohodna oblačila, vključno z rezervno majico, vetrovko in pokrivalom.

5. dan: MALLORCA – SLOVENIJA

Dan za uživanje in prosto do odhoda na letališče. Po dogovoru z vodnikom možnost različnih aktivnosti. Polet v Ljubljano predvidoma v popoldanskih urah.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

OSNOVNA CENA: 649€

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 30 €
 • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €

DOPLAČILA na poti:

 • strošek vstopnin: pribl. 30 – 40 €.

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 4* hotel 159 €
 • polpenzion v hotelu/restavraciji: 134 €
 • izlet Rt Formentor: 49€

OPOMBA: (izleti bodo organizirani ob prijavi najmanj 20 potnikov)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

TURISTIČNA PRISTOJBINA (plačilo ob prihodu v hotel): 
Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:
–  2 EUR / osebo / dan za objekte 1-2*
–  3 EUR / osebo / dan za objekte 3-4*
–  4 EUR / osebo / dan za objekte 5*

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

POMEMBNO: V primeru posebnih letal (čarter let) je najmanjše število potnikov 140 na letalu in najmanj 45 potnikov na posameznem avtobusu. Na takšnih potovanjih je možnih več programov in več avtobusov, cena pa se preračuna na število potnikov v posameznem avtobusu. Če je potnikov več kot 49 na istem programu, se uporabita dva avtobusa in se obračuna višja cena za potnike na obeh avtobusih, dokler oba ne dosežeta optimalnega števila potnikov. V kolikor se ne prijavi zadostno število potnikov za poseben let, lahko agencija ponudi potovanje na redni liniji, pri čemer vsebina ostaja nespremenjena.

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu z vključeno oddano prtljago
 • letališke in varnostne pristojbine
 • štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 4*
 • prevoz iz letališča do hotela (in nazaj)
 • dva izleta po programu in sicer ogled glavnega otoškega mesta Palme in izlet v Valldemoso in Soller
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa:

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.