V juliju in Avgustu se lahko po Sloveniji odpravite tudi z organiziranimi eno ali večdnevnimi izleti z avtobusom (po večini iz Ljubljane in Celja). Odkrijte lepote Slovenije tudi na malce drugačen način!

Organizirani so tudi izleti v tujini po super cenah! Npr. živalski vrt v Salzburgu za 29€ ali na Dunaju za 45€, Salzburg in rudnik soli za 29€ (glej AVSTRIJA), Benetke za 33€ ali recimo Gardaland za 63€ (glej ITALIJA). Za 34€ se lahko odpravite na Blatno jezero ali v Budimpešto za 43€ (glej MADŽARSKA), Na Brione in Pulo za 59€ (glej HRVAŠKA), Švico pa lahko obiščete že za 117€ (glej ŠVICA). Zapisane cene veljajo ob odhodu dveh oseb, za enodnevne izlete pa so povečini enake cene tudi za odhod ene osebe (št. oseb lahko spremeniš s klikom na okence na desni zgornji strani – SPREMENI. Tu lahko spremeniš tudi državo katero bi obiskal npr. Češka, Slovaška, Poljska itd.)

Za rezervacijo vašega izleta ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Vsi izleti v Sloveniji so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine in program izleta preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Poglejmo si nekaj primerov enodnevnih izletov:

(termine in program izleta preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Goriška Brda – slovenska Toskana – 45€
 

Potep po Prekmurju in Goričkem – 57€

Ob smaragdni Soči – 59€

Potep po Bledu in Radovljica – 59€

Vsi izleti v Sloveniji so vam na voljo TUKAJ (nekatere povezave morda še niso aktualne, termine preveriš s klikom na izbrano ponudbo)

Za rezervacijo vašega izleta ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Poglejmo si primer programa za enodnevni potep Po Prekmurju in Goričkem (59€):

Opis ponudbe

1. dan: STARA GORA – LENDAVA – LENDAVSKE GORICE – TEŠANOVCI – PEČAROVCI

Jutranji odhod ter vožnja do Stare Gore, kjer je Alojz Kocbek kupil posestvo in se začel ukvarjati z mlinarstvom in kasneje še z oljarstvom. Svoje znanje in izkušnje je prenašal iz roda v rod, vsaka generacija pa je dodala nekaj svojega. Tako vam danes lahko nudijo najbolj čista in naravna olja iz izbranih semen, ki so dozorela na poljih še neokrnjene narave. Sprejeli vas bodo ob degustaciji njihovih dobrot ter vam razkazali svojo oljarno. Iz Stare Gore se boste odpeljali do Lendave. Z lokalnim vodnikom se boste sprehodili mimo Gledališke in koncertne dvorane, ki je delo svetovno priznanega in enega najvidnejših madžarskih arhitektov po imenu Imrej Makovcz ter mimo Sinagoge, kjer je v galerijskih prostorih na ogled stalna muzejska postavitev Židovstvo Prekmurja, v pritličnem delu Sinagoge pa je na ogled stalna postavitev serije 52 grafik imenovanih Ognjeni zvitki, ki jih je Občini Lendava podaril izraelski umetnik Dan Raisinger. Sprehod boste nadaljevali v staro mestno jedro, kjer je Muzej meščanstva, tiskarstva i dežnikarstva ter župnijska cerkev Sv. Katarine, katere notranjost krasita čudovit baročni oltar in slika zavetnice te cerkve, Sv. Katarine Aleksandrijske. Nato se boste odpeljali do Lendavskih Goric, kjer se boste povzpeli na 50 m visok razgledni stolp z imenom Vinarium Lendava ter občudovali razgled v 4 dežele: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Potem se boste odpeljali do Tešanovcev, kjer boste obiskali pravo podeželsko čokoladnico. Prikazali vam bodo izdelovanje čokoladnih pralin, ki jih boste tudi poskusili. Po končani predstaviti boste imeli še nekaj prostega časa za nakupe domačih dobrot in izdelkov Iz Tešanovcev se boste odpeljali do Pečarovcev, kjer v vasi na hribu, sredi vinogradov stoji kmetija sedemčlanske družine. Njihova tradicija sloni na lončarstvu, zadnje generacije pa so k temu dodale še vinogradništvo in turizem na kmetiji. Svoje raznovrstne prekmurske dobrote ponujajo kar na doma narejeni lončeni posodi. Ob obisku vam bodo tudi pokazali kako iz kepe gline nastane skleda, vrč ali pütra. Za nameček vas bodo povabili v klet, v kateri stojita največja čutara in največja pütra, obe kandidatki za Guinesovo knjigo rekordov. Družbo jima delajo sodi polni z žlahtno kapljico iz Zelkovega vinograda, ki vam jo bo gospodar ponosno natočil v kozarce za pokušino. Dan boste zaključi na turistični kmetiji, kjer vam bodo postregli večerjo. Potem bo sledila še vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 8 €.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let 10% popusta.

Cena vključuje:

 • Avtobusni prevoz po programu,
 • voden ogled oljarne,
 • degustacija bučnih izdelkov,
 • ogled Lendave z lokalnim vodnikom,
 • vstopnino na razgledni stolp v Lendavskih goricah,
 • prikaz izdelave pralin in degustacijo pralin na družinskem posestvu v Tešanovcih,
 • obisk lončarske delavnice s prikazom lončarjenja v Pečarovcih,
 • degustacijo vina v Pečarovcih,
 • 1x večerjo,
 • zunanje oglede po programu,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Za rezervacijo vašega izleta ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.