Obstaja država v kateri tradicionalno in moderno sobivata v sožitju in poudarjata edinstvenost drug drugega. Gruzija je država v kateri zagotovo ne boste ne lačni ne žejni, je država izjemne kulinarike in odličnih vin, ki jih bodo postregli prijazni in prisrčni domačini. Država, v kateri boste imeli priložnost, v odročnih kotičkih dežele, občudovati v svetovnem merilu najstarejše samostane in cerkvene komplekse. Država z eno najstarejših kultur, saj jo je zgodovina oblikovala več kot 6000 let. Država, zavita v zelene gorske verige, katerih vrhovi so pokriti z večnim snegom in odeta v neskončne vinograde. Doživetje Gruzije dopolnujejo čudovita mesta, ki so moderna in tradicionalna hkrati. Odkrijte in spoznajte Gruzijo! Za rezervacijo potovanja ter informacije nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Zakaj na potovanje v Gruzijo?

Gruzija vas bo pritegnila z okusom avtohtonih vin, pikantnosti ajike in preproste popolnosti churchele in khachapurija. Gruzija je tudi eno od središč zgodnjega krščanstva, obiska vredni so tudi starodavni prestolnici Mtskheta in Uplischikha ter Gori, kjer je rojstno mesto Stalina. V celoti se prepustite deželi v pogovorih s trgovci, pogajanjih na lokalnih tržnicah, prekomerni porabi močno začinjenih gruzijskih gastronomskih specialitet in alkoholnih pijač. Gruzija vas bo zagotovo očarala in spomin na to deželo bo zagotovilo, da se boste tja vedno znova vračali.

Kulinarično doživetje našega potovanja

V nekdanji Sovjetski zvezi so bili pregovorno Gruzijci tisti, ki so pripravljali okusno hrano. Veljali so za najboljše kuharje in tudi danes je Rusija polna restavracij z gruzijsko hrano. Njihova kuhinja vsebuje evropske in bližnjevzhodne elemente. Nacionalna posebnost je hinkali, parjeno testo polnjeno z mesom, sirom, zeljem ali krompirjem in je zelo okusno. Zelo priljubljen prigrizek je tudi hačapuri, kruh ki spominja na lepinjo polnjeno s sirom. V vsakem primeru v Gruziji ne boste lačni in boste uživali v njihovi bogati kulinariki.

Gruzija

Skriti dragulj Kavkaza, dežela dobrih vin, živahnih tržnic in čudovite gorske pokrajine, vse to je Gruzija. Tbilisi je glavno mesto države in kraj intenzivnega prepletanja civilizacij. Tbilisi je tudi in mesto, ki nikoli ne spi. Sledi osmanske, judovske, cesarske Rusije, sovjetske ter sodobne gruzijske kulture so vidne na vsakem koraku in tvorijo ločene entitete, ki se na neverjeten način združijo v eno.

Gruzijska vina

Gruzija prideluje svoja vina že več kot 8000 let. Gruzijske metode pridelave vina, kjer sod/amforo napolnijo z grozdjem in ga zakopljejo/zasujejo v zemljo, so vključene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Vinogradništvo je eden ključnih elementov njihove identitete in zgodovine. Gruzija ponuja širok izbor kakovostnih domačih vin. Na našem potovanju bomo obiskali kar nekaj tradicionalnih vinskih kleti, kjer nam bodo vino tudi degustirali in prikazali edinstven postopek pridelave vina.

Za rezervacijo potovanja ter informacije nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Program: Gruzija za popotnike

DAN 1: LJUBLJANA – DUNAJ – TBILISI

Vožnja iz Ljubljane, nato pa let z Dunaja do Tbilisija, gruzijskega glavnega mesta, namestitev v hotelu. Prihod je lahko tudi drugi dan v zgodnjih jutranjih urah.

DAN 2: TBILISI

Po zajtrku odhod na panoramski ogled mesta in nato sprehod po starem mestnem jedru z ozkimi ulicami in barvitimi hišami. Med sprehodom boste lahko uživali v pogledu na svetišče Metekhi, stolnico Sameba, trg svobode, nekdanji gruzijski parlament, trdnjavo Narikala, most miru iz železa in stekla, razkošno predsedniško palačo. Zvečer si privoščimo pravo gruzijsko večerjo, ki jo popestrijo plesalci tradicionalnih plesov.

DAN 3: TBILISI – DOLINA TRUSA – STEPATSMINDA (KAZBEGI)

Po zajtrku odhod po slikoviti poti do mesta Stepatsminda (Kazbegi). Ne gre za navadno vožnjo ampak za prava avanturo, saj se bomo vozili po pravi Gruzijski vojaški cesti, katera je včasih povezovala Tbilisi in Vladikavkaz. Na poti si bomo lahko privoščili tradicionalni khinkali (khinkali je gruzijska različica priljubljenih z mesom polnjenih cmokov). Spotoma opravimo še obvoz in se ustavimo v čudoviti dolini Trusa, kjer se bomo podali na krajši pohod. Popotniki si za dolino Trusa pogosto ne vzamejo časa, tako da je eden lepših predelov Gruzije vse prevečkrat spregledan. Visoki vrhovi, številni mineralni izviri in čudovita dolina so prava paša za oči. Po aktivnem dnevu sledi še vožnja do mesta Stepatsminda, ki nam je morda bolje poznan pod imenom Kazbegi, kakor se je nekoč imenoval. Nad mestom opazimo znamenito cerkev Gergeti oz. Cerkev svete Trojice, nad celotno kuliso pa kraljuje Kazbek.

DAN 4: STEPATSMINDA – CERKEV SV. TROJICE – MTSKHETA

Znamenita cerkev je bila zgrajena v 14. Stoletju in je ena najbolj obiskanih zanimivosti v Gruziji. Zgrajena je na nadmorski višini več kot 2000 metrov. Ponuja odličen razgled na kavkaške gore. Ker gre verjetno za najbolj slikano področje Gruzije si bomo tudi mi vzeli dovolj časa za fotografsko udejstvovnanje. Po dogovoru se bomo do cerkve podali peš oz. s terenskimi vozili. Po končanem ogledu pa sledi vožnja do mesta Mtshketa kjer prenočimo.

DAN 5: MTSKHETA – TELAVI

Po zajtrku nadaljujemo pot proti v vinorodnem področju Kakheti, prevozimo tudi slikoviti prelaz Gombori. Po prihodu v mesto Telavi, ki je glavno mesto pokrajine Kakheti bomo obiskali bazar, kjer bo dovolj časa da kupimo spominke, si privoščimo kavo in se posladkamo z gruzijskim snickersom (imenovano churchela – oreščki, ki jih povežejo z vrvico ter oblijejo z grozdnim sokom prekuhanim z moko in sladkorjem). Po končanem obisku tržnice se odpeljemo v znano vinsko klet Shumi. Po prvi pokušini vin sledi še ogled palače Tsinandali. Obiščemo naslednjo znano vinsko klet Numisi, kjer bomo odkrivali tradicionalno pridelavo vina na gruzijski način. V kolikor bomo čutili potrebo po nečem sladkem, pa nas bodo naučili oz. nam bodo prikazali postopek izdelave churchele. Dan zaključimo v vinski kleti Simonai Zaoti, kjer bomo doživeli pravi gruzijski večer, saj ne bo manjkalo zdravljic, petja in plesanja.

DAN 6: TELAVI – SIGHNAGHI

Danes se bomo počasi namenili v najlepše mesto v Gruziji, Sighnaghi. To je mesto, obdano z obzidjem iz 18. stoletja, ki velja tudi za mesto ljubezni. Na poti pa bomo obiskali še nekaj kulturnih spomenikov regije Kakheti. Ustavili se bomo pri samostanu Alaverdi, pokušali gruzijski domači sir, si ogledali še grad Gremi iz 16. stoletja, ki se skupaj s cerkvijo dviga nad vasjo Gremi. Atrakcija dneva pa bo mogočna vinska klet Kvareli, ki je s svojimi 8 kilometrskimi predori najdaljši vinski kompleks v Gruziji. V kolikor bo vreme na naši strani bomo uživali v čudovitih razgledih. Nočitev v mestu Sighnaghi.

DAN 7: SIGHNAGHI – NARODNI PARK LAGODEKHI – TBILISI

Po zajtrku se zapeljemo do mesta Lagodekhi, ki je le 5 kilometrov oddaljeno od severovzhodni meje Gruzije in je zadnje mesto pred mejo z Azerbajdžanom. Prav tako je blizu Dagestanu, kavkaški republiki v ruski federaciji. Mi pa dan preživimo v čudovitem nacionalnem parku Lagodekhi, kjer si privoščimo spokojni sprehod skozi čudovito naravo ali pa osedlamo konje in park raziskujemo na konjskih hrbtih. Turo bomo prilagodili glede na vreme in razpoloženje udeležencev. Običajno pa se v parku odpravimo do manjšega slapu. Sledi povratek v Tbilisi.

DAN 8: TBILISI – KUTAISI

Zadnji gruzijski dan se odpravimo v Kutaisi. Pot si popestrimo s postankom v mestu Mtskheta. Mtskheta je nekdanja prestolnica Gruzije, hkrati pa je sedež gruzijske pravoslavne cerkve in mesto, kjer so Gruzijci v začetku 4. stoletja sprejeli krščanstvo. Mesto in njegovi spomeniki so vključeni na Unescov seznam kulturne dediščine. Danes je to mesto oaza za turiste in mesto, polno trgovin s spominki, starih kamnitih ulic in tradicionalnih restavracij. Sprehodili se bomo po središču mesta in si ogledali čudovito katedralo Svetitskhoveli. Obiščemo še samostan Jvari, ki se nahaja na hribu nad mestom. V kolikor nam bo čas dopuščal se bomo ustavili še v mestu Gori. Gori se je v zgodovino zapisal kot rojstni kraj nekdanjega voditelja Sovjetske zveze Josifa Visarjonoviča Džugašvilija – Stalina. Po dogovoru ogled spominskega parka in Stalinovega rojstnega kraja. Vsekakor pa bomo čas namenili za ogled mesta Uplistsikhe, mesto vklesano v steno ob reki Mtkvari. Mesto je bilo v času muslimanske invazije v 8. stoletju pomembna trdnjava, po invaziji Mongolov pa je bilo opuščeno. Danes je Uplistsikhe muzej na prostem. Okrepčali se bomo v vinski kleti Meore Obcha. V večernih urah naposled prispemo v drugo največje mesto v Gruziji, Kutaisi. V kolikor bomo imeli še dovolj časa in predvsem energije se bomo ustavili na kraju s pogledom na stolpec Katskhi, skalo visoko 40 metrov, na katerem je majhen samostan in ki spominja na veliko bolj znano Meteoro v Grčiji.

DAN 9: KUTAISI – LJUBLJANA

Povratek z letališča Kutaisi in vožnja v Ljubljano. Povratni let je lahko tudi iz Tbilisija, v tem primeru se 8. dan po predvidenih ogledih vrnemo v Tbilisi.

*Program Gruzija za popotnike se lahko spremeni zaradi vremenskih razmer, logistike (spremenjeni vozni redi rednih linij) in drugih razlogov.

Cena: Gruzija za popotnike

 • Termin :
  23.04.2021 – 01.05.2021
  12.06.2021 – 20.06.2021
 • Redna cena potovanja:
  1148 €
 • Cena potovanja velja pri najmanj 8 potnikih. Doplačilo v primeru manjše skupine s 6 ali 7 potniki znaša 75 €.
 • Minimalno število oseb v skupini: 6, največje število oseb v skupini: 15.

CENA VKLJUČUJE:

 • Covid-19 zavarovanje za tujino*
 • Vse Letalske karte
 • prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj*
 • letališke pristojbine za vse lete
 • vse notranje prevoze po programu
 • spanje v hotelih in penzionih po predvidenem programu
 • zajtrke in večerje
 • organizacijo potovanja in slovensko spremstvo na poti
 • svetovanje in pomoč pri pripravi na potovanje
 • predstavitev potovanja in srečanje potnikov
 • DDV

*v kolikor je polet z letališča Ljubljana prevoz na letališče ni vključen v ceno

CENA NE VKLJUČUJE:

 • hrane čez dan
 • pijače
 • napitnin (vinska klet, plesalci, šoferji, vodniki)
 • doplačila za enoposteljno sobo
 • stroškov osebne narave
 • stroškov osebne opreme
 • stroškov izven programa
 • najem konj v narodnem parku Lagodekhi
 • ničesar kar ni navedeno pod vključeno
 • zavarovanja za tujino
 • stroškov v povezavi s Covid-19 (testiranja, cepljenja)

DOPLAČILA:

 • enostavno zavarovanje rizika odpovedi: 60 €
 • razširjeno zavarovanje rizika odpovedi: 110 €
 • paket fleksibilnost: 140 €
 • doplačilo za enoposteljno sobo: 80 €
 • prevoz na zbirno mesto (po ceniku prevoznika)
 • Program se lahko kombinira s trekingom v kavkaški pokrajini Svaneti med Mestijo in biserom Kavkaza Ušgulijem.

POPUSTI:

 • popusti za zaključene skupine z najmanj 6 udeleženci

Ob prijavi na program Gruzija za popotnike potnik poravna operativne stroške v višini 450 €. Ostali del cene programa potnik plača najkasneje 45 dni pred potovanjem. Nudimo vam tudi zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki ga je potrebno vplačati ob prijavi na potovanje. Prijave za program Gruzija za popotnike zbiramo najkasneje do 45 dni do predvidenega odhoda. V kolikor je do odhoda manj dni, so pogoji prijave lahko drugačni.

Slovenski državljani za vstop v Gruzijo ne potrebujejo vizuma za bivanje do enega leta. V Gruzijo lahko slovenski državljani vstopijo tudi z veljavno osebno izkaznico.
Večina držav vstop pogojuje z negativnimi PCR testi ali dokazilom o cepljenju, ter izjemoma s potrdilom o prebolevnosti za virusom.  Dopuščamo možnost, da se pogoji spremenijo, o vseh morebitnih spremembah pa vas bomo sproti obveščali.

Brezskrbna rezervacija programa Gruzija za popotnike

Covid-19 zavarovanje za tujino

Organizator potovanja bo poskrbel za vse finančne nevšečnosti v povezavi z virusom Covid-19, ki lahko na potovanju Gruzija za popotnike nastanejo. Organizator bo vsakemu potniku poravnal stroške karantene v kolikor je na destinaciji (GRUZIJA) odrejena s strani lokalnih oblasti. Prav tako bomo prevzeli vse stroške za vrnitev v Slovenijo (zbirno mesto) v kolikor potnik, zaradi odrejene karantene, programa ne bo mogel zaključiti s skupino. Zavarovanje velja izključno za dogodke v tujini in ne velja za dogodke, ki bi se zgodili v Sloveniji. Organizator vsem svojim potnikom ponuja kritje stroškov v tujini, ki bi nastali kot posledica okužbe s Covid-19 na potovanju. V kolikor bi v tujini zboleli za novim koronavirusom, vam organizator krije:

  • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo)
  • stroške testa, ki ga naroči zdravnik v tujini, ne glede na rezultat. Preventivni (oz. zahtevani testi) na letališču, ob vstopu v državo ali ob povratku niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da jih bo moral opraviti. So pa potem pokriti vsi nadaljnji stroški, v kolikor bi bil test v tujini pozitiven (izključeni so vsi stroški, ki bi nastali ob pozitivnem testu v Sloveniji – odhod ali povratek),
  • stroške karantene/samoizolacije v tujini (za potnika, ki je pozitiven na test ter za njegove družinske člane, če jim je bila odrejena samoizolacija). Kriti so stroški nastanitve do največ 150 € na noč za 2 osebi, do dneva, ki je bil določen na karantenski odločbi ali do dneva, ko zavarovanec prejme nagitiven test – kar od tega se zgodi prej,
  • stroške prestavitve Letalske karte in prevoza v domovino (v primeru, ko se vaše zdravljenje ali samoizolacija konča po datumu, ki je bil prvotno predviden za zaključek programa, bomo krili tudi stroške spremembe letalske vozovnice.

Covid garancija

V kolikor je potovanje odpovedano vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). Garancija velja v primeru, ko program odpovemo sami. V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje.

Paket fleksibilnost

  Paket fleksibilnost je opcija, ko lahko program kadarkoli odpoveste, mi pa vas po razlogu ne sprašujemo.

 • Program lahko odpoveste z razlogom ali brez do 31 dni pred odhodom, organizator potovanja pa povrne vsa vplačila za program
 • Program lahko odpoveste tudi če je do odhoda manj kot 30 dni, v tem primeru pa vam izdamo dobroimetje, ki je unovčljivo 2 leti

Gruzija in Covid-19

Kakšne so zahteve za vstop v Gruzijo? 

Naslednje informacije veljajo na dan 26.3.2021 in se do vašega odhoda lahko spremenijo! Od 1. 2. 2021 veljajo nova pravila za vstop tujcev. Gruzija je ublažila in prilagodila številne omejitve, ki so bile uvedene marca 2020. Za vstop v Gruzijo morate izpolnjevati vsaj en pogoj zahteve za vstop. Cepljeni obiskovalci bodo lahko vstopili brez kakršnih koli pogojev, predložiti je potrebno dokument, ki dokazuje potek cepljenja (nujno z dvema odmerkoma). Vsi ostali pa morajo ob prihodu predložiti negativen rezultat PCR testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur. Samoizolacija ob prihodu ni več potrebna, vendar se je potrebno po treh dneh bivanja testirati še v Gruziji. Gruzija je letalskim družbam predlagala, naj tujim državljanom ne dovolijo letenja brez negativnega testa ali dokumenta, ki potrjuje cepljenje.

Kakšen je postopek v primeru, da je test v Gruziji pozitiven?

V kolikor bi se zgodilo, da bi bil ponovitveni test v Gruziji poziteven potnik potovanja ne more nadaljevati s skupino. Vse stroške, ki bi nastali zaradi odrejene karantene, tudi strošek prestavitve leta in vrnitve v domovino, krije organizator potovanja.

Za rezervacijo potovanja ter informacije nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.