Lahko izbirate med štiridnevnim “vikend” programom (199€) ter med nočitvami (35€, z zajtrkom 42€)!

Na skrajnem zahodu Slovenije, tam, kjer nešteto gričev prekrivajo vinske trte, oljčna in sadna drevesa, se dvigajo Goriška brda. Verjetno jih pozna vsak, sploh tisti, ki radi dobro jedo in pijejo. Vendar je v Brdih mogoče odkriti še več – utrjeno srednjeveško vas z obzidjem – Šmartno, katere ozke ulice ali ‘gase’ kar kličejo po pravljičnem sprehodu skozi vas, razgledni stolp v Gonjačah, kjer lahko ulovite neskončne razglede proti Jadranskemu morju, Furlaniji, Karnijskim in Julijskim Alpam ter Vipavski dolini, … ste se že sprehodili skozi trte in užili jutranje sonce, ko vas obdaja le briška opoka pod nogami, tišina okrog vas in le sonce nad vami? Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.
Oxymeprime oxymetholone köp online – sport bodybuilding oxydrolone forbi alpha pharma i sverige oxymetolone hur man tar steroider som tonåring bodybuilding y back tanks enoo psa y u neg ootsoyga.

Program: Vikend doživetje

(možnost koriščenja turističnih bonov do višine 105€ na osebo)

ODHODI: 22.04., 29.04., 23.09, 28.10.2021

ČAS POTOVANJA: 4 dni/3 noči

Cena na osebo: 199 €

Program:

1 dan:

Prihod.

DEGUSTACIJSKO OBARVANO POPOLDNE: zbrali se bomo v skupnem prostoru in se prepustili vodeni degustaciji vin, domačemu narezku ter ogledu vinske kleti.  Pisana paleta vin kleti Valentinčič je sestavljena od avtohtone briške rebule pa vse do običajnih francoskih sort. Večinoma proizvajajo sveža vina belih sort: avtohtono briško rebulo, zeleni savignon, sivi pinot, chardonnay in malvazijo ter modri pinot in merlot kot rdeči sorti.

2 dan:

Domač briški zajtrk

GORIŠKA BRDA IN OKOLICA na kolesih: pot bomo v družbi lokalnega vodnika pričeli pri Hiši Valentinčič in odkolesarili do Huma čez valovite griče ter brezkončne vinograde do gradu Vipolže in slikovito obzidane srednjeveške vasice Šmartno, ki nas bo navdušila z edinstveno celoto ter številnimi detajli. Okrepčali se boste lahko s pristno briško “marendo« ali obiskali degustacijo oljčnih olj.  Pot po »slovenski Toskani« bomo nadaljevali do razglednega stolpa Gonjače, ki je posvečen 315 žrtvam druge svetovne vojne na desnem bregu Soče. Povzpeli se bomo po 144 stopnicah in občudovali čudovito naravo. Še zadnji spust s kolesi in že smo pred Hišo Valentinčič.

Možno doplačilo v kraju samem: celodnevni najem električnih koles: 35 €/električno kolo

Zahtevnost poti: srednje zahtevna, kombinacija asfaltne in makadamske poti

Dolžina: cca 22 km

Pot primerna za gorsko ali električno kolo

3 dan:

Domač briški zajtrk

TREKING AVANTURA:  od Hiše Valentinčič se bomo v družbi gospoda Valentinčiča podali na potep po slikovitih gričih in »brajdah« do Sabotina in parka Miru. Med prvo svetovno vojno je bilo to eno od prizorišč krutih bojev vzdolž soške fronte: jarki in podzemni rovi, ki so jih vojaki vklesali v živo skalo z ene na drugo stran hriba so danes samo neme priče. Tukaj lahko obiščete muzej I. svetovne vojne ali le uživate v čudovitem razgledu. Pred odhodom se bomo še okrepčali s krožnikom okusne enolončnice.

Možno doplačilo v kraju samem: vstopnina v muzej I. svetovne vojne

PRIPRAVA PRAVE BRIŠKE VEČERJE: Naše odkrivanje domačih okusov bomo v popoldanskih urah nadaljevali v družbi lokalnega kuharja, kjer bomo spoznali vse bogate in izvirne briške dobrote ter skupaj pripravili pravo briško večerjo. Sledi pojedina in čas za prijetno druženje ob odlični kapljici.

4 dan:

Domač briški zajtrk

Prost dan za lastno raziskovanje

Cena na osebo: 199 €

Cena vključuje: nastanitev v izbrani sobi ali apartmaju v Hiši Valentinčič Turizem, domač briški zajtrk, pokušina vin Valentinčič, domač narezek in ogled kleti, priprava briške večerje z lokalnim kuharjem, kolesarjenje z lokalnim vodnikom, treking avantura z gospodom Valentinčičem in enolončnico, organizacija in DDV

Možnost rezervacije družinskih apartmajev za 3-6 oseb. Želje navedite ob rezervaciji. Potrditev je odvisna od razpoložljivosti.

Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 90 €; (v kraju samem): najem električnih koles 35 €

Obvezna doplačila v kraju samem: turistična pristojbina odrasli 2 €/os/dan, otroci 7-18 let                    1 €/os/dan

Popust: otrok 2-12 let na dodatnem ležišču: 20 %

ODKRITA BESEDA: program potovanja in sam vrstni red izletov se lahko zaradi prilagajanja vremenskim okoliščinam spremeni.

OPOMBA: za najem električni koles je potrebno narediti rezervacijo ob prijavi, plačilo se izvede v kraju samem.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Samo nočitve (kadarkoli v letu 2021)

(možnost koriščenja turističnih bonov)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si

Preberite še:

(kliknite na povezavo)

BONI – Rezervirajte si namestitev tudi v letu 2021! Zadnji vikend v juniju: Rogla 10€, Bohinj 12€, Logarska dolina 15€ (na osebo na noč)

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.