Makadi Bay je letoviško mesto v Egiptu. Nahaja se približno 30 kilometrov južno od Hurgade ob Rdečem morju.

Letovišče je obdano z egiptovsko vzhodno puščavo, priljubljeni turistični zaliv pa je znan po svojih peščenih plažah in kristalno čisti vodi. Tokrat vam predstavljamo hotel s štirimi zvezdicami Fort Arabesque Resort, Spa & Villas, ki je eden izmed redkih hotelov, ki ima tudi v letošnji zimi ogrevan bazen, le nekaj korakov stran pa vas pričakuje čudoviti koralni greben. Hotel ni v ponudbi slovenskih organizatorjev paketnih prevozov in se ga lahko rezervira v kombinaciji z nakupom letalske karte preko rednih linij (npr. iz Ljubljane ali Dunaja). Letalske karte in najugodnejšo ceno hotela vam lahko priskrbimo mi. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.  Za vas smo obiskali tudi nekatere druge hotele v Makadi Bayu (slednji so na voljov paketni ponudbi) ter jih primerjali med seboj.

Hotel s štirimi zvezdicami zalivu Makadi, 30 kilometrov (pol ure stran in 10€ z Uber taksiji) južno od letališča Hurghada. Glavna prednost hotela je lokacija – ima namreč nekaj sto metrov dolgo lastno peščeno plažo v mirnem delu zaliva, le dobrih 10 metrov od obale pa so v morju “otoki” živopisanih koral in tropskih ribic, zato je lokacija idealna za snorklanje, tudi za osebe, ki niso odlični plavalci (recimo za manjše otroke ali starejše osebe). Hotel ima za egiptovske razmere tudi ogromno zelenih površin, hkrati pa so vse glavne stvari (sobe, bazen, plaža, restavracije) zelo blizu skupaj.
Od sob so na voljo od običajnih dvo-posteljnih do takih za 4 osebe, dvosobni družinski apartmaji pa tudi “vile” v posebnem predelu, ki je na voljo le za odrasle in ki imajo direkten vstop v bazen! Odlična izbira je predvsem soba za 4 osebe v pritličju z razgledom na morje in možnostjo izhoda iz terase, te sobe so od ogrevanega bazena oddaljene le kakšnih 20 metrov, od morja pa 50 metrov, v notranjosti hotelske zgradbe vam tako sploh ni potrebno, saj imate vse pomembne storitve na voljo zunaj na svežem zraku!
V hotelu so tudi vse ostale storitve, ki se pričakujejo v hotelu s štirimi zvezdicami: spa z masažami in jacuziji, več bazenov, fitnes studio, frizerski salon, lekarna in lasten zdravnik, trgovine s spominki in majicami, otroški klub z otroškimi igrali, igrišča za odbojko in nogomet na pesku, biljard, namizni tenis, velik potapljaški center in še kaj.
Makadi Bay je raj za snorklanje in potapljanje, z izvrstnim koralnim grebenom le nekaj metrov od obale. Vsak hotel ima svoj diving center in za 50€ lahko tudi brez opravljenega PADI izpita preizkusite potapljanje do globine 15 metrov. Iz Makadi Baya so vam na voljo tudi številni izleti (denimo v Luksor) ali pa vožnja s štirikolesniki.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Na voljo vam je tudi PAKETNA PONUDBA s čarterskimi leti iz Ljubljane ali Gradca (+ prevoz do izbrane namestitve). Ponudba je na voljo TUKAJ. Lahko vam uredimo tudi zavarovanje rizika odpovedi, najem avtomobila ter Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa.

VIDEO (Facebook) 

Kdaj: kadarkoli

Trajanje ponudbe: do zasedenosti prostih sob

Info: Dolžino počitnic si lahko izberete čisto po vaših željah, saj so letalske karte na voljo po podobnih cenah na voljo prav vsak dan! Možne so tudi počitnice za 4,5,5 7, 10, 14, … dni. Za vstop v Egipt je trenutno potreben PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur, lahko pa ga napravite tudi na letališču za 30 USD).

 

ALL INCLUSIVE: FORT ARABESQUS RESORT, SPA & VILLAS 4* z možnostjo odpovedi**:

Okvirna cena na osebo za 7 nočitev – ob odhodu dveh oseb:

20.11.2021 – 27.11.2021:

Fort Arabesque Resort, Spa & Villas**** – 7 All Inclusive nočitev

Standardna soba s pogledom na morje (2 odrasla)

Booking cena: 857€ Naša cena: 638€ (cena na osebo: 319€)

Swim-up Villa (2 odrasla – samo odrasli)

Booking cena: 1.540€ Naša cena: 1.298€ (cena na osebo: 649€)

Možna je tudi rezervacija za eno odraslo osebo, eno odraslo osebo in otroka, dve odrasli osebi in otroka (z izjemo vil za otroke) itd. ali počitnice v drugih hotelih. Enake ali podobne cene so na voljo tudi v drugih terminih!

Če vas zanima še več ponudbe (Hurgada, Sharm El-Sheikh, drugi datumi, odhod večih oseb, različni tipi namestitev in različni tipi prehrane) ali imate vprašanja, nam pišete na rezervacije@posvetu.si

**cena je na osebo in velja v trenutku objave članka. Možna so doplačila za hotelske pristojbine in takse. Zapisane cene se lahko dvignejo ob razprodaji najcenejših sob. Zgornja ponudba hotelov ne spada v t.i. paketno ponudbo, ampak spada pod samostojno storitev nakupa hotelske sobe z minimalnim stroškov agencije na storitev. V večini primerov je možna  brezplačna odpoved do enega tedna pred odhodom z odštetimi administrativnimi stroški 20€. Povprašajte še za cene ostalih hotelov v Egiptu in ponudbe za celo družino! Leti so trenutno mogoči le ob upoštevanju vseh ukrepov glede Covid-19.

DELNA MAPA EGIPTA:

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si. Na voljo vam je tudi PAKETNA PONUDBA s čarterskimi leti iz Ljubljane ali Gradca (+ prevoz do izbrane namestitve). Ponudba je na voljo TUKAJ. Lahko vam uredimo tudi zavarovanje rizika odpovedi, najem avtomobila ter Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa.

Preberite še:

(klik na članek)

All Inclusive Egipt že od 395€ naprej (čarterji vsako soboto)!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.