Super program iz Ljubljane: Hurgada, križarjenje po Nilu, Luksor, Kairo, piramide v Gizi …

Ponovno so na voljo super paketi križarjenja po poteh ene izmed najstarejših razvitih civilizacij. Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.siSpodaj si preberite celotni program ter pogoje za vstop v Egipt in Slovenijo.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

PONUDBA 1)

KAIRO, IN POČITNICE V HURGADI
15.4. – 23.4. (9 dni/8 noči) ZAGOTOVLJEN ODHOD
CENA: od 999 €

·       posebno letalo Ljubljana – Kairo 15.4. in Hurgada – Ljubljana 23.4.

·       2 nočitvi v Kairu 5*na bazi polpenziona, 6 nočitev v Hurgadi (4* ali 5*) na bazi storitve vse vključeno

 • kombinacija raziskovanja in počitnic
 • možnost ogleda/izleta v Aleksandrijo, Memfis in Sakkaro, koralne grebene, jeep safari, Luxor…

KAIRO, KRIŽARJENJE PO NILU IN HURGADA
15.4. – 23.4. (9 dni/8 noči) ZAGOTOVLJEN ODHOD
CENA: od 1.299 €

·       posebno letalo Ljubljana – Kairo 15.4. in Hurgada – Ljubljana 23.4.

·       2 nočitvi v Kairu, 1 nočitev na spalniku, 3 nočitve na križarjenju in 2 nočitvi v Hurgadi

·       odkrivanje skrivnosti ene izmed najstarejših civilizacij

·       bogat program z vključenimi vstopninami

 • možnost ogleda/izleta v Aleksandrijo, Memfis in Sakkaro
  ·       preverjeni hoteli in ladje
 • odlično vodenje

HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO
3.4. (polno), 10.4. (polno) in 23.4., 8.5. ZAGOTOVLJENI ODHODI
22.5., 18.6.  SKORAJ ZAGOTOVLJENA ODHODA
CENA: od 999 €

·       posebno letalo v Hurgado

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Cena: od 999€

Trajanje akcije: do  razprodaje prostih mest

Info: V ceni je vključeno: letalski prevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu, potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu), vlak spalnik Luxor – Kairo, vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju), spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

 

PONUDBA 2)

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza, 8dni – čarter iz Ljubljane

 • ODHOD S POSEBNIM LETALOM IZ ZAGREBA, POVRATEK V LJUBLJANO
 • VKLJUČEN TRANSFER DO LETALIŠČA V ZAGREBU
 • BREZ DOPLAČILA ZA MANJŠO SKUPINO
 • TERMIN: 23.4. – 30.4.2022
 • POPOTOVANJE SKOZI ČAS V ZGODOVINO MOGOČNE CIVILIZACIJE
 • UDOBNO KRIŽARJENJE PO REKI NIL
 • KAIRO IN GIZA, LUKSOR, ASUAN, ABU SIMBEL, ESNA…
 • 20% POPUST ZA OTROKE DO 12. LETA NA DODATNEM LEŽIŠČU Z DVEMA ODRASLIMA (DODATNO LEŽIŠČE V SOBI/KABINI PRIPOROČAMO SAMO OTROKOM DO 12. LETA)
 • 50% POPUST ZA OTROKE DO 12. LETA NA FAKULTATIVNIH IZLETIHODLIČNO SLOVENSKO IN LOKALNO VODENJE
 • CENA 1289 EUR/OSEBO

za KRIŽARJENJE PO NILU, ODHOD 23.4.2022 ne bo doplačila za manjšo skupino.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Egipt – All Inclusive ponudbe:

All Inclusive Egipt – od 3.6. tudi v Sharm El-Sheikh z Brnika!

Okvirni program križarjenje:

1. DAN
LJUBLJANA – HURGADA
večerja/prigrizek

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela.

2. DAN
HURGADA – ASUAN
zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero.

3. DAN
ASUAN (ABU SIMBEL) – KOM OMBO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN
EDFU – ESNA – LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu – Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

5. DAN
LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. DAN
LUXOR – KAIRO
zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se vkrcamo na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. DAN
KAIRO
zajtrk, kosilo, nočitev

Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo).

8. DAN
KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA
zajtrk

Prevoz z avtobusom v Hurgado in vrnitev v Slovenijo.

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu
 • potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu),
 • vlak spalnik Luxor – Kairo,
 • vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju),
 • spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 31 in 39 potnikov 60€
 • med 21 in 30 potnikov 100€
 • med 16 in 20 potnikov 140€
 • med 10 in 15 potnikov 180€

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €,
 • enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) 199 €,
 • enoposteljni spalnik/kupe (vlak) 98 € ** obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1)

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • Abu Simbel 125 €,
 • Nubijska vasica 38 €.

DOPLAČILA na poti: 

 • osnovne napitnine (tudi otroci)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih institucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi ukrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov ob morebitnih dodatnih varnostnih in sanitarnih ukrepih, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev.

*pogoji se lahko spremenijo, zato nas o aktualnih pogojih povprašajte ali pa se pozanimajte pri pristojnih institucijah

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

POGOJI ZA VSTOP V EGIPT

 • NOVO – od 26.6. : Vstop v Egipt se brez napotitve v karanteno in brez predložitve negativnega izvida PCR testa omogoči:
  – osebam, ki predložijo EU COVID digitalno potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 v angleškem jeziku, in je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva COMIRNATY Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Johnson+Johnson/Jansses, Sinovac Biotech, Gamaleya Sputnik V in Sinopharm, minilo najmanj 14 dni in mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, rojstni datum, edinstveni identifikator certifikata, QR kodo, naziv vrste cepiva ter potrdilo o prejemu obeh/dveh odmerkov cepiva ter datum prejema zadnjega odmerka.

 • Slovenski potniki, ki nimajo potrdila EU COVID digitalnega potrdila o cepljenju morajo ob prehodu meje v Egiptu predložiti negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 72 ur ali manj pred prihodom v Egipt (otroci do 6. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali arabskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test (obvezen tudi originalni (barvni) žig (digitalni podpis laboratorija ne zadostuje pogojem), uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

 • Potniki, ki pristanejo na letališčih Hurgada in Sharm El Sheikh lahko PCR (RT-PCR) COVID-19 test opravijo samoplačniško na letališču (testiranje opravlja Ministrstvo za zdravje Egipt). Potniki lahko po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel (v primeru daljšega čakanja skupinski transfer ni možen – za potnike lahko uredimo samoplačniški individualen prevoz), kjer pa so do rezultata testa samoizolirani v sobi (hotel poskrbi v času samoizolacije za dostavo pijače in hrane v sobo) – hotelskih storitev v tem času ni možno koristiti.

 • Vsi potniki morajo izpolniti obrazec Health Declaration form, ki ga ob prihodu v Hurgado predajo zdravstvenemu osebju na letališču.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

  • Vstop v Republiko Slovenijo se omogoči:

   • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

   • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

   • osebi, ki se je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelosti.

   • Predložite lahko tudi EU COVID digitalno potrdilo, ki mora izpolnjevati pogoje glede na zgornje 3 alineje oz. vstopne pogoje.

  • Potniki, ki nimajo ob prihodu iz Egipta potrdila o cepljenju ali prebolelosti (kot zavedeno v prejšnjih točkah) in ob prehodu meje predložijo negativen HAG (hitri antigenski test) opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo ali PCR COVID-19 test, opravljen 72 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo in je opravljen v državi članici Evropske unije ali državi članici schengenskega območja ne bodo napoteni v karanteno. HAG test lahko opravite pred povratkom v Egiptu v certificiranih zdravstvenih zavodih ali ob povratku na letališču JP Brnik.

  • Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče HAG test opraviti na letališču JP Brnik po pristanku letala v Sloveniji po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija (30,00€) – plačilo izključno s plačilno kartico. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, obvezno potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Čas potreben za rezultat testa je okrog 30 min. Na rezultate testiranja počakate v brezcarinskem prostoru potniškega terminala (pred prehodom meje). Testiranje oz. negativni COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej.

  • Potnike, ki prihajajo v Slovenijo iz Egipta in ob prehodu meje ne predložijo dokazil iz zgornjih točk (cepljenje, prebolelost, negativni HAG ali PCR test) zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

  • Dodatno priporočamo izpolnitev PLF (Passenger Locator Form) obrazca za vstop v Slovenijo, ki ga izpolni VSAK POTNIK posebej, in ga najdete na povezavi https://app.euplf.eu/#/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil, ter prejeti potrditveno elektronsko sporočilo za uporabo aplikacije in nato izpolniti formular. Obrazec je v slovenskem ali angleškem jeziku in ga izpolni vsaka oseba posamično (tako odrasle osebe, kot otroci). Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno s QR kodo, katero predložite letališkemu osebju (mobilna verzija) ob prijavi na povratni let v Ljubljano. Izpolnitev spletne najave za vstop v Slovenijo je priporočljiva za vse potnike.

  • POMEMBNO: navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom oz. povratkom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja v Egipt in povratka v Slovenijo.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE MINISTRSTEV V EGIPTU

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, v hotelih ter v javnih zaprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5 m.

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid-19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid-19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Egipt stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid-19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid-19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna (z višjo premijo).

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Egipt – All Inclusive ponudbe:

All Inclusive Egipt – od 3.6. tudi v Sharm El-Sheikh z Brnika!

Luksuzno križarjenje po Jadranu:

8-dnevno Deluxe križarjenje na butični ladji s Krka čez spomladanske počitnice!

Leave a Reply

Your email address will not be published.