Super program iz Ljubljane: Hurgada, križarjenje po Nilu, Luksor, Kairo, piramide v Gizi …

Ponovno so na voljo super paketi križarjenja po poteh ene izmed najstarejših razvitih civilizacij. Povprašajte nas tudi o kombinirani ponudbi 7 dni križarjenja + 7 dni All Inclusive hotela! Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.siSpodaj si preberite celotni program ter pogoje za vstop v Egipt in Slovenijo.

Evropsko turistično zavarovanje v času koronavirusa

PONUDBA 1)

Prevoznik: čarterski let iz Ljubljane

Prtljaga: vključen 1 kos 20kg check-in prtljage in 1 kos 5kg ročne prtljage

Cena: od 999€

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Info: V ceni je vključeno: letalski prevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu, potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu), vlak spalnik Luxor – Kairo, vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju), spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

PONUDBA 2)

Križarjenje po Nilu, Kairo in Giza, 8dni – čarter iz Ljubljane

ZAGOTOVLJENI ODHODI

1.10., 15.10., 29.10.

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

PONUDBA 3)

HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU 7 DNI + 7 DNI ALL INCLUSIVE POČITNIC V HOTELU

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Egipt – All Inclusive ponudbe:

All Inclusive Egipt – preverite super ponudbe z Brnika!

Okvirni program križarjenje:

1. DAN
LJUBLJANA – HURGADA
večerja/prigrizek

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela.

2. DAN
HURGADA – ASUAN
zajtrk, večerja, nočitev

Dopoldne doživimo zanimivo vožnjo čez puščavo do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah in po visokem jezu. Po prihodu si ogledamo Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero.

3. DAN
ASUAN (ABU SIMBEL) – KOM OMBO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzesa II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu resno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN
EDFU – ESNA – LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V Edfuju si ogledamo najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes prečkamo zapornico na Nilu – Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer prispemo v Luxor.

5. DAN
LUXOR
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

Dopoldne začnemo spoznavati Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Doživimo sloviti Karnak, največje svetišče starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se ustavimo še v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. DAN
LUXOR – KAIRO
zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan se zapeljemo na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in zgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se vkrcamo na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. DAN
KAIRO
zajtrk, kosilo, nočitev

Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljujemo do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo).

8. DAN
KAIRO – HURGADA – LJUBLJANA
zajtrk

Prevoz z avtobusom v Hurgado in vrnitev v Slovenijo.

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana – Hurgada – Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu
 • potovanja (hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu),
 • vlak spalnik Luxor – Kairo,
 • vse prevoze in oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju),
 • spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika,
 • organizacijo potovanja.

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 31 in 39 potnikov 60€
 • med 21 in 30 potnikov 100€
 • med 16 in 20 potnikov 140€
 • med 10 in 15 potnikov 180€

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €,
 • enoposteljna soba/kabina (hotel in ladja) 199 €,
 • enoposteljni spalnik/kupe (vlak) 98 € ** obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in kabine z dodatnim ležiščem (1/2+1)

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • Abu Simbel 125 €,
 • Nubijska vasica 38 €.

DOPLAČILA na poti: 

 • osnovne napitnine (tudi otroci)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 20 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih institucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi ukrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov ob morebitnih dodatnih varnostnih in sanitarnih ukrepih, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev.

*pogoji se lahko spremenijo, zato nas o aktualnih pogojih povprašajte ali pa se pozanimajte pri pristojnih institucijah

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

POGOJI ZA VSTOP V EGIPT

 • Brez vstopnih omejitev

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

 • Brez vstopnih omejitev

Lahko nam pošljete povpraševanje ali pa nam pišete na rezervacije@posvetu.si.

Egipt – All Inclusive ponudbe:

All Inclusive Egipt – preverite super ponudbe z Brnika!

Luksuzno križarjenje po Jadranu:

8-dnevno Deluxe križarjenje na butični ladji s Krka čez spomladanske počitnice!

Leave a Reply

Your email address will not be published.