Na voljo vam je organizirani šestdnevni izleti v Baltske dežele (Litva, Latvija, Estonija) v zadnjem tednu oktobra! Izlet je že zagotovljen!

Za rezervacijo vašega izleta ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Članek do izletov po Evropi vam je na voljo TUKAJ

Vsi izleti na Baltik so vam na voljo TUKAJ

Baltske dežele – 6 dni (zagotovljen je izlet z odhodom 24.10. – 899€)

Opis ponudbe

1. dan: SLOVENIJA – VILNIUS

Predvidoma polet z letališča JP Ljubljana (oz. bližnjega letališča) proti Vilniusu. Nastanitev v hotelu in nočitev. Večerni sprehod skozi mesto.

2. dan: VILNIUS – HRIB KRIŽEV – RIGA

Zjutraj ogled glavnih znamenitosti Vilniusa, ki se večinoma nahajajo v enem največjih srednjeveških mestnih središč v Evropi. Baročno mestno središče je od leta 1994 uvrščeno tudi na seznam svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo do katedrale, videli ruševine spodnjega gradu, zgradbo univerze ter se povzpeli do gradu Gediminas, ki kraljuje nad mestom. Sledi odhod proti Latviji. Na poti se bomo ustavili na enem glavnih romarskih središč na Baltiku, na hribu križev oz. Kryziu Kalnisu, ki je izjemnega pomena za Litovce. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev vseh velikosti, ki so zanimiv motiv za fotografiranje. Nadaljevanje proti Rigi, zvečer nastanitev v hotelu.

3. dan: RIGA IN JURMALA

Dopoldne se bomo podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice. V njem izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša. Sprehodili se bomo tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. Nekaj prostega časa. Popoldne se bomo odpravili na krajši izlet v bližnjo Jurmalo, ki je bilo v sovjetskih časih eno najbolj mondenih letovišč v državi, o čemer pričajo mnoge vile iz tega obdobja. Tu so nekoč letovali visoki sovjetski funkcionarji, med njimi tudi Hruščov in Brežnjev. Mestece, ki je danes največje letovišče ob Baltiku, se ponaša tudi z dolgo peščeno plažo. Nočitev v Rigi.

4. dan: RIGA – NARODNI PARK GAUJA – TALIN

Zjutraj se bomo odpravili proti Estoniji. Na poti bomo obiskali narodni park Gauja, ki mu zaradi čudovite narave pravijo tudi latvijska Švica. Območje je znano po zanimivih srednjeveških gradovih. Ustavili se bomo na gradu Turaida, nato pa nadaljevali z vožnjo do Talina. Po prihodu se bomo sprehodili po mestnem središču, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del z obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Povzpeli se bomo na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder so čudoviti pogledi na mesto in Finski zaliv. Sledi nastanitev v hotelu.

5. dan: TALIN ALI IZLET V HELSINKE

Prost dan za samostojno raziskovanje mesta. Predlagamo obisk predela Rocca al Mare, kjer stoji Estonski muzej na prostem (vstopnina ob doplačilu), ki je replika tipične ribiške vasice iz 18. stoletja, obiščete pa lahko tudi bližnji največji nakupovalni center v Estoniji, Rocca al Mare Shopping Centre. Po želji priporočamo izlet do bližnje Finske; zgodaj zjutraj se bomo s trajektom zapeljali v njeno prestolnico Helsinki. Sledi ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Popoldne povratek v Talin.

6. dan: TALIN – BLIŽNJE LETALIŠČE – (SLOVENIJA)

Še nekaj prostega časa do odhoda na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani oz. bližnjemu letališču. Ob doplačilu avtobusni prevoz v Ljubljano.

OPOMBA:

V določenih termin program potovanja poteka v obratnem vrstnem redu s poletom na Tallin in povratkom iz Villniusa.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15. in 24 potniki 60 €,
 • 25 in 34 potniki 40 €.

DOPLAČILA na poti:

 • izlet v Helsinke 69 €
 • vstopnina v Trakai dvorec 7 €
 • vstopnina Turaida 5 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 175 €, večerje 120 € (vključene 4 večerje v hotelu in 1 srednjeveška večerja v Rigi),
 • srednjeveška večerja v Rigi: 37 €
 • izlet v Helsinke: 69 € (min 15 oseb),

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Cena vključuje:

 • letalski prevoz iz Ljubljane (vključen 1 kos oddane prtljage),
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • pet nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, izlet v Trakai in Jurmalo,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.

Cena 899€ na osebo velja ob odhodu dveh oseb. Za rezervacijo vašega izleta ali za poizvedovanje aktualnih cen nam pošljite povpraševanje TUKAJ ali na rezervacije@posvetu.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published.